trout master Opublikowano 18 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja Kaitech? Możliwe, nie jestem już w temacie (gum). Podobną wyciągnąłem z wody Sanu i zdziwiła mnie jego miękkość. Dlatego pytałem. „Leje” się w rękach jakby był zrobiony z płynu/żelu. Do tego bardzo mocno klei się do wszelkich powierzchni. Może ten co mam to jakaś podróbka lub po terminie ważności i sam sie rozkłada (utylizuje) z czasem. W każdym razie zainteresowała mnie jego miękkość. Coś jak Libra. Te Kaitech takie są? Z tych co mam (inne) to wyglądają na twardsze. Ten o którym piszę to idealnie podobna „rosówka” do tej z Twojej foty. Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 18 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja Keitech - szaloną robotę robi zielony ...Na pewno Keitech a nie DUO Realis V-tail Shad?Ta guma Duo to faktycznie okoniowy killer, testowałem kilka kolorów i wszystkie się sprawdzają. Ale zielony najskuteczniejszy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 19 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja Miał być boleń, ale taki okoń też cieszy. 42 cm to już fana rybka. Skusił się na chińską cykadę. 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 20 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja Sorki : DUO Realis V-tail Shad Ale mielonka. Specjalnie taka słaba jakość żeby często kupować przecież nie;) Ale daje radę naprawdę fajny Wibig dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid75 Opublikowano 7 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca Pierwszy "goryl" w tym roku 48,5cm. Pobrał 4cm jaskółke z 3gr główka. Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 8 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca Bardzo fajny garbus na X Zone Lures 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 30 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca Witam , pierwsza 40 na koncie syna , i jego PB poprawione o 1 cm , na bezsterowego woblera , piękny garbus z PZW , sprzęt syna to bardzo lekki Dragon Millenium MTX Sens 3-18g w miarę uniwersalny ,akurat do ręki dla młodego adepta , młynek daiwa Regal 2000, syn jak na 8-latka swobodnie już operuje kijem z kołowrotkiem dlatego wspólne wyprawy to już naprawdę równorzędne spinningowanie ....Wysłane z mojego 2306EPN60G przy użyciu Tapatalka 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyprek Opublikowano 30 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca To i ja dorzucę. Może nie gruba 40'stka ale i tak mnie cieszy. W tym roku już sporo okoni około 30 cm dało się złowić w warszawskiej Wiśle. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 2 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca Pytanie natury taktycznej do bardziej doświadczonych kolegów. Mianowicie, mam taką miejscówkę na jednym z Mazurskich jezior. Wyspa, otoczona pasem trzcin na krawędzi których z dwóch metrów robi się dość stromy spad na piętnaście. Przy trzcinach ogromne ławice uklei na całej wysokości wody. Praktycznie zerowa aktywność okonia przy powierzchni. Zdecydowana większość ryb złowiona w toni. Wymiarowo w przedziale 30 - 35 cm, mam wrażenie że wszystkie ryby z jednego rocznika. Pomimo dużych ilości złowionych ryb nie jestem w stanie przebić "magicznej" 40-tki. Próbowałem łowić z płytkiej wody na głęboką, z głębokiej na płytką. Wzdłuż trzcin na różnych odległościach. Wydawałoby się że miejscówka idealna, wręcz książkowa. Czy jest taka możliwość że większych ryb po prostu nie ma? Może robię coś nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry krokodylec1 Opublikowano 2 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca W teorii to mniejszy będzie szybszy niz większy????W praktyce większy jest samotnikiem i bedzie przebywał gdzieś z boku lub w ogóle go tam nie będzie.???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 2 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca (edytowane) Z jakiejś przyczyny fotka się nie załadowała Edytowane 2 Lipca przez Pickerel 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 3 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca Okonie 30-35cm raczej nie są z jednego rocznika. W naszych warunkach może je różnić parę lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 3 Lipca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca Może bardziej selektywna przynęta , czyli większa,i dużo cierpliwości warto taka miejscówkę odwiedzać o różnych porach ,nie to że jakiś ze mnie znawca ale pomysł wzięty ze swojego doświadczenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz90 Opublikowano 4 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca jedin ma racje większa przynęta .Jak łowiłem większą grupą to koledzy łowili non stop okonie do 30cm (czasem 20cm nie przekraczy) na małe przynęty a ja na duże gumy i woblery łowiłem rzadziej ale takie +30 i nie było mniejszego niż 30cm .Mogą faktycznie stać gdzieś z boku , ale z mojego doświadczenia to nieprawda że to samotnik ani max pary .Jak natrafiłem na takie to szły ciągiem po 4-6 sztuk . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 4 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca Próbowałem na większe przynęty wymagające już mocniejszego zestawu przy których ilość brań praktycznie spadała do zera. Obławiałem dość obszernie okolice żerowania ryb we wszystkich partiach wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolti Opublikowano 4 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca A masz informacje ,że są +40 , złowił ktoś takie? U mnie teoretycznie są i łowią a ja nie potrafię się przebić powyżej 38cm ( takich 38 to złowiłem multum ) . Więc może być faktycznie ,ze takich +40 brak lub jest ich naprawdę mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 4 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca Jest to duże, głębokie jezioro i biorąc pod uwagę ilość łowionych ryb w w/w przedziale nie bardzo widzę dlaczego tych większych miałoby nie być. Presja wędkarska jest mała a wędkarzy łowiących "świadomie" z wykorzystaniem echosondy jeszcze mniej. Są natomiast rybacy którzy od lat stawiają swoje sieci w kompletnie innej części jeziora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORKA Opublikowano 5 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 18 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca Chyba największy mój okoń w karierze. Myczkowce, 43 cm. 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 19 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca Moje rzeczne Okonie . 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 21 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca Pierwszy z 4 z przodu. Późno w tym roku się ruszają u mnie ???? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogger1 Opublikowano 27 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca Deszczowy lipiec … 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 10 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia (edytowane) Patrząc wczoraj na prognozę pogody, nie robiłem sobie wielkich nadziei na dobre łowienie, ciśnienie niestabilne i od 10 silny wiatr. Dlatego nie zrywałem sie skoro świt, tylko na luzie wyjechałem po 7. Szybkie slipowanie i za 10 ósma jestem na wodzie. Na moim leśnym bajorku na pierwszej miejscówce spotykam łódkę - widok mocno niecodzienny... koledzy widząc potencjalną konkurencję ostro ruszyli wzdłuż trzcin, żeby obławiać jako pierwsi [emoji6]Żeby nie brać udziału w wirtualnym wyścigu, od razu popłynąłem na moją metę okoniową. Nieduża zatoczka, w której gromadzi się w okresie letnim wylęg. Pierwsze napłynięcie i na 3,5m trafiam na pierwsze ławice drobnicy. "Pasterzy" niestety nie widać przy stadach, ale nic to. Włączam kotwicę na dziobówce, zaczyna delikatnie powiewać, kierunek jest dobry jestem przy nawietrznym brzegu.Alikowy kaitech 2" na główce 5g od @cyprys19 i lecimy...Pierwszy rzut, zbieram luz i w pierwszym opadzie puknięcie, melduje się okonek ca. 20cmDrugi rzut i powtórka - zbieram luz i w pierwszymopadzie wcinam okonka ciut mniejszego niż pierwszy.Przez pierwsze pół godziny praktycznie co rzut, wyciągam okonka, mam branie lub spadające maluszki, ktore nie dosięgają haka tylko wiszą na ogonku.Zaczyna mocniej wiać i zaczyna sie scena jak z filmu na National Geographic, ławice wylęgu widowiskowo wyskakują nad wodę, a okonie za nami.Rzucam w kipiel i porządne walnięcie, chwila emocji i mam w podbieraku ładnego garba. Później łowię jeszcze jednego niewiele mniejszego. Festiwal polowania trwa jakieś pół godziny i kończy się wizytą szczupaka, który obcina fluorocarbon. Później okonie wróciły, ale niestety pomimo rzutów w kipiel, nie zaciąłem już nic większego niż 20cm. NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 11 Sierpnia przez bartsiedlce 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 11 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 40tak z Popradu. Na małego Sieka wziął. W czystym obecnie Popradzie wydawał się być dużo większy 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 18 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia Mazurski okonek 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi