saw Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Jeśli to steez z 2009r a na taki wygląda, artykuł został napisany w czerwcu 2011r to oznacza że był używany maksymalnie przez 2 lata. Fakt nie jest napisane w jakich warunkach był używany ale biorąc pod uwagę że miałem taki kręciołek i go nie oszczędzałem a mimo wszystko takiego efektu koła nie zanotowałem to myślę iż właściciel nieco przesadził i targał nim dużo więcej/mocniej/bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Nie wiem na jakich luzach i klekocie trzeba bylo pracowac by tak przekladnie tak zarznac.Przeciez tu jest mowa o Daiwa Exist Steez!Gdy jest nowy ten kolowrotek ma taka prace, ze mozna go dawac jako "usypiacz" na dobranoc niespokojnemu bobasowi i usnie od plynnosci pracy Kto przy zdrowych zmyslach uzywa taki kolowrotek gdy podczas krecenia czuje luzy na przekladni, zęby i chrobot ???Przekladni nie da sie ot tak po prostu zjechac.Jak pisalem juz wczesniej - nie znam bloga, nie znam zamyslow autora, nie znam przede wszystkim rumunskiego.Jesli ktos mial nowego Steeza i doprowadzil go do takiego stanu to tylko i wylacznie jego wybor (swiadomy), badz nieswiadomy (glupota).Wadliwy kolowrotek ?Przeciez juz wiemy z powiekszenia zdjec ze nie jest to nowa maszyna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 (edytowane) Odnosnie kolowrotka (w miare szybkiego) do lowienia na przynety prowadzone z pradem to do swoich zastsowoan wybralem Exista 3012...3012 na 2013 Przy okazji mysle ze dzielnie sprawdzi sie przy kleniach ...Szeroka, plytka szpula, 83 cm nawoj, 240 g masy wlasnej. PozdrawiamGuzu Edytowane 16 Grudnia 2012 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Ja miałem Steez'a 2508, przez jeden dzień, przyleciał do mnie z USA jako nowy, miał koszmarny luz osiowy na kole, odesłałem na drugi dzień dostałem przeprosiny, że nie sprawdzili kołowrotka przed wysyłką (co obiecali zrobić i podobno robią standardowo przy wysyłkach za morze) oraz zwrot kasy z przesyłką powrotną również więc ja jestem skłonny uwierzyć, że był wadliwy na starcie, inna sprawa, że ktoś musiał to czuć w czasie użytkowania i "robił co robił" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minnow Opublikowano 16 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Guzu a napisz prosze kilka slow o exist 3012,jak dlugo go masz?jak czesto nim lowisz? i w ogole jak sie sprawuje i jaka praca pod obciazeniem? pytam z czystej ciekawosci bo na dzien dzisiejszy mlynek poza moim zasiegiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Guzu a napisz prosze kilka slow o exist 3012,jak dlugo go masz?jak czesto nim lowisz? i w ogole jak sie sprawuje i jaka praca pod obciazeniem? pytam z czystej ciekawosci bo na dzien dzisiejszy mlynek poza moim zasiegiem. Napisze jak sprawdze. Czyli za kilka tygodni (po przerwie swiatecznej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minnow Opublikowano 16 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 ok.trzymam cie za slowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Pierwsze 8 godzin wedkowania z Existem 3012 za nami - czyli za mna i za Existem Zdecydowanie lepiej sie pracuje przyneta z pradem . Czuc roznice w szybkosci nawoju vs Certate HC2500R.Wiadomo - szybszy nawoj wymaga znalezienia "dobrej" predkosci podczas prowadzenia pod prad... Wzrosla tez odleglosc rzutow (szersza szpula).Podmienilem szpulke na 3008 RCS . Linka jakiej uzywam to Stren Braid 10 lb.Testow "mocy" nie robilem. Najostrzej pracujacy wobler jaki mam w pudelku to Shad Rap DR 5.Na plus oceniam tez mniejsza wage kolowrotka - Exist vs HC2500R.Mialem nieco watpliwosci "na sucho" - rozmiar 3000 kolowrotka w uchwycie NPS 16 . Ale jest stabilnie i bardzo wygodnie.Jesli pojawia sie dodatkowe obserwacje - na plus lub na minus to sie podziele. PozdrawiamGuzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi