bazyloss Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 (edytowane) Jako, że nie mam już gdzie łowić, łod na jeziorach, a Wisłą płynie kra, to chciałbym chociaż się przewietrzyć i wyskoczyć na pierwszy lód.Dlatego pytanie jak u Was z grubością lodu, głównie interesuje mnie woj. mazowieckie i świętokrzyskie. Może ktoś wie jak z lodem na Wiórach (o ten zbiornik chodzi mi w pierwszej kolejności), Brodach lub Chańczy ? ewentualnie Domaniów Edytowane 15 Grudnia 2012 przez bazyloss 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Jutro jadziem na chańczę..na Goejowie też da się chodzić dzisiaj kolega też będzie na Chańczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 15 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 dzięki - to dobra wiadomość jak będziesz wiedział czy cokolwiek sie dzieje to daj znać ja chyba w takim razie sprawdzę Wióry (bliżej mam), może na płytszej jeszcze stoją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Wiecie już coś Panowie na temat pokrywy lodowej na Chańczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 16 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 zrobiłem przebieżkę 100km i wróciłem do domu, na Wiórach na lód nie da się wejść - 5-8cm miękkiego, pękającego pod uderzeniem buta i od 10-20cm wody na nim i będzie raczej już gorzej ale może kra z Wisły zejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 @bazyloos - sprawdzałeś gdzieś w naszej okolicy odnośnie płynącej kry ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nizdęb Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Co do lodu to na Pogorii IV od strony Wojkowic nie ma lodu i można z brzegu spokojnie łowić. Na I,II i III ani na lód ani łódka ani z brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 16 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 @bazyloos - sprawdzałeś gdzieś w naszej okolicy odnośnie płynącej kry ? jutro jadę zobaczyć Wisłę na odcinku Dęblin - ujście Radomki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Chańcza - 12 cm..leszcz bierze lekko, kolega urwał coś dzisiaj wielkiego, ale nie wiadomo co...tylko mega odjazdy były i się spieło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 W lubuskiem na dwóch małych jeziorkach 1-3m lód ok, we dwóch koło siebie nawet staliśmy, skakaliśmy i nic. Pokrywa - na oko dobre 10cm. Niestety bez żadnego brania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 U nas jak na razie od 10-20cm lodu, tylko że idzie odwilż, więc wszytko może się zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 U mnie na pojezierzu brodnickim jest bardzo różnie... Są jeziora gdzie jest pół na pół (połowa pseudo lodu, połowa faluje), są jeziora gdzie pokrywa ma nawet 12-13 cm. Trzeba dość rozważnie podchodzić do wyboru łowiska. Na ten moment, małe leśne jeziorka o nie wielkiej głębokości... na duże zbiorniki, bądź przepływowe jeszcze za wcześnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 22 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 U mnie na pojezierzu brodnickim jest bardzo różnie... Są jeziora gdzie jest pół na pół (połowa pseudo lodu, połowa faluje), są jeziora gdzie pokrywa ma nawet 12-13 cm. Trzeba dość rozważnie podchodzić do wyboru łowiska. Na ten moment, małe leśne jeziorka o nie wielkiej głębokości... na duże zbiorniki, bądź przepływowe jeszcze za wcześnie.daj znać jak na Bachotku lub Skarlińskim da się bezpiecznie łazić, chętnie sie wybiorę w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Byłem dziś na modlinie , woda niska , w gardlę z 20 cm wody ryba nie weszła po 3 godz lowienia pojechałem pod most sląskodąbrowski lód z 15 cm a jak wyniki ?? No cóż kozackie, na cały dzień jeden jazgarz coś nie brały przy minus 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Bazyloss priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 (edytowane) Potrzebuję opinie bardziej doświadczonych podlodowców. Zastanawiam się czy będzie się dało jutro wejść na lód, jak przedwczoraj było jakieś 14cm w miarę dobrej jakości lodu, a teraz 2 dni po 5-7 stopni na plusie. Zbiornik płyciutki więc tam strachu nie ma, ale mam dość kawałek do przejechania i nie wiem czy jest szansa coś pokiwokować ? Edytowane 27 Grudnia 2012 przez sol321 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Doświadczony podlodowiec powie Ci że teoretycznie nie ma problemu, ale problem jest zawsze bez względu na warunki i grubość lodu. Dwa jeziora obok siebie i warunki się potrafią różnic. Szukaj więc informacji ze zbiornika na którym chcesz łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Nie wchodź, to już raczej nie ten lód Pozostaje Nam czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Chyba się jeszcze jutro skuszę, kombinezon, kolce, linka w pogotowiu. No chyba że lód będzie fatalny to nie będę podejmował próby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Ja zawsze teścia przodem puszczam.Ponad stówe żywej wagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 (edytowane) Ja zawsze teścia przodem puszczam.Ponad stówe żywej wagi. Dobre Ja się jeszcze teścia nie dorobiłem, to będę sam musiał robić za królika doświadczalnego Edytowane 27 Grudnia 2012 przez sol321 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 (edytowane) Edytowane 27 Grudnia 2012 przez MefistoFishing 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 No i jak tu nie iśc na te ryby ja sie pytam ? Gratulacje, fajne rybki jak na łowienie podlodowe ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 wygłodniałe ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi