AdrianNaklo Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego Taki prosiaczek w połowie stycznia się trafił, było ich znaczniej wiecej a ten może nie duży ale kolor ma piękny. Połakomił się na tante 1.5" na 2g główce. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mav3rick Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego (edytowane) Pierwsza ryba tego roku, niestety taka, a nie inna... W maju by cieszył. Przypominam, że nie publikujemy zdjęć ryb łowionych w okresie ochronnym Edytowane 9 Lutego przez bartsiedlce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabberwokie Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego Dzisiaj ponowna wizyta na kleniowej miejscówce na Widawce. Kleni brak (być może jeden spiął się po krótkim holu), za to sporo skubnięć, głównie gumowych przynęt. Na wobler z CF, chyba produkcji Piotra Kardasa, trafiły się dwie płocie: 23 i 25,5 cm:) Ta druga to na pewno moje PB płoci, nie tylko spinningowe:) Zaskoczenie o tyle duże, że wobler wcale nie taki mały, 4,5 cm sam korpus:) 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 26 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego Przyłów przy trociach. https://kamienskie.info/to-nie-zart-wieloryb-zaplatal-sie-w-sieciach-pod-miedzyzdrojami/ 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wacha Opublikowano 8 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca Na gumowego ciernika od Tomka Miernika,udało się dziś wyjąć wiślanego... byka :lol: 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 8 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca Byki nie biorą na cierniki, może to jakiś tur prehistoryczny? Trzeba by spytać Boba on żył w tych czasach 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 8 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca Byki nie biorą na cierniki, może to jakiś tur prehistoryczny? Trzeba by spytać Boba on żył w tych czasach Fred Flinstone i Barney Rubble będą w temacie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziad Wodny Opublikowano 8 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca (edytowane) Pomyślałem o tym turze w ramach żartu, ale jak przeglądam internet i patrzę na budowę rogów, a konkretnie brak przewężeń przy możdżeniach (które chyba występują u dzisiejszego byka/krowy), to mam coraz większe wątpliwości Edytowane 8 Marca przez Dziad Wodny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 9 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca Może do archeologów podrzucić (np. fotkę). Ewnet. wskazać im miejsce gdzie trofeum spoczywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 11 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca Tur miał większe rogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 15 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca Szkoda, że nie przed Wigilią . Amator półtora calowej Tanty. 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 15 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca Teraz już rozumiem pod jakie łowienie pasuje ten StCroix 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 15 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca Szkoda, że nie przed Wigilią . Amator półtora calowej Tanty. k2.jpg k1.jpgGraty, ależ rybsko ???? i na pewno masa emocji w trakcie holu ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 15 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca Hubert, podaj parametry kijka i linek, bo to zdecydowanie robi wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 15 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca Haczyk 10, przypon 4 lb, wędzisko 14 lb (choć niewiele wykorzystałem jego potencjału). Na szczęście zbiornik był zbyt mały, żeby skończyła się linka na szpulce, a zimowa ryba nie pokazała w pełni swojej siły. Ale emocje były jak na porodówce . 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 23 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca Drugie tegoroczne wyjście nad rzeczkę . Ot mały , niepozorny ciurek lata wstecz pełen ryb , zwłaszcza okoni i szczupaków . Teraz to tylko cień tej dawnej wody, głównie ze względu na kormorany i dwunożną , równie głodną presję . Woda malutka i mętna , do tego dziwny fetor dobiegający z okolicznych pól czy innej pobliskiej fermy ... Jednym słowem niezbyt zachęcające okoliczności przyrody . Przez pierwszy kilometr czy dwa nie ma praktycznie brania , bo i ryby przy tej niżówce nie mają gdzie specjalnie się podziać. Zmierzam prosto w kierunku końcowego odcinka przed śluzą , gdzie na ostatnich kilkuset metrach dwa niewielkie dopływy zasilają rzeczkę . Zaczynają się okonki , niektóre nieco większe i pięknie walczące na okoniówce . Brania bardzo delikatne a rybki już takie okrąglutkie . Króluje najmniejsze kopytko Relaxa na 2 gramach . Łowię kilkanaście rybek , które występują wyspowo . Dużo brań nie zaciętych . Pojawia się całkiem przystojny klenik , mam jedną szczupaczą obcinkę . W jednym z miejsc brań jest zdecydowanie sporo , ale ciężkie do zacięcia i takie nieco inne . Zakładam z braku laku ( pudełko z tych skromnych , acz przemyślanych ) po kilku roszadach przynętowych małego raczka Relaxa chyba z dawnych zapasów . Ryba wyłapuje wolno opadającą przynętę nad dnem i zaczyna dziwnie harcować . Tym sposobem trafiłem mojego pierwszego chyba , spinningowego karasia . Fajne uczucie złapać coś tak niespodziewanego .Sprzętowo GOCXS-732UL-T , Vaniek C3000 B , Pitbull x12 0,6 i przypon z monofilu 0,16 mm . 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldek Opublikowano 30 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca Dziś wybrałem się po raz kolejny w tym roku za kleniami nad "Oławkę". Przeszedłem 500 m bez kontaktu z rybą, mijam głębszą rynnę z szybkim nurtem, kilka rzutów i mam potężne uderzenie. Kij ładnie wygięty, hamulec pięknie gra. Nurt jest silny, brzeg w tym miejscu trochę wysoki, więc idę za rybą i dokręcam hamulec. Po chwili widzę, że na końcu jest boleń. Po podebraniu szybka fota i przymiar pokazuje 66 cm. Ryba pięknie odpływa, a ja dostaje gratulacje od miłego starszego pana, który wszystko widział. Bolek połakomił się na Pestkę JR uwiązaną na plecionce #0,6 i fluoro 0,23. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 30 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca Mam trochę skalarów udających rapy lub sandacze były wśród nich dłuższe ale nigdy nie miałem tak ulanego wieprza 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaonbis Opublikowano 31 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca prawie jak big skalar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 1 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia Na gumowego ciernika od Tomka Miernika,udało się dziś wyjąć wiślanego... byka :lol: Dopiero dopatrzyłem się daty … Jak się chodzi na ryby w dzień kobiet to można wrócić z rogami 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 2 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia Karaś w okolicy kilograma na zestawie z żyłką 0,15 potrafi dostarczyć wielu emocji ... Połakomił się na robala własnej produkcji. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 30 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia Kij do 3g + żyłka 0,10mm - dał popalić 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 1 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja To była ostra jazda ... Karaś 44 cm i 1,60 kg na okoniowym zestawie. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piasek Opublikowano 1 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja Jednak strzebla potokowa to agresywna bestia. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 1 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja U mnie dziś majówka szczupakowa. Się nastawiłem na szczupłe i … sandacz 50+ okoń koło 30 i Bolek prawie 70 cały dzien na wodzie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi