Valo Opublikowano 18 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego (edytowane) Dokładnie, gdyby miał powstać z niczego jest to najlepszy dowod na stworzenie i istnienie Boga. Naukowcy dzisiejsi w znacznej większości niczym nie różnią się od inkwizycja, wszystko co nowe i burzy porządek jest opluwane. Edytowane 18 Lutego przez Valo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 18 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego Bo liczy się kanon. Jest przyjęte I koniec. Kanon wyznacza. Posągi na wyspie Wielkanocnej. Widzimy tylko głowy, kiedyś któraś z wypraw odkopała ze 2. Okazuje się że są całe mierzą ponad 10 m..... Nigdzie nie znalazłem żeby ktokolwiek robił odkrywkę na wyspie,żeby dowiedzieć się o cywilizacji mieszkającej na wyspie.I drugie, co ZASYPAŁO wyspę? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 18 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego W sumie u mnie na trawniku coś wystaje ale nigdy nie pomyślałem żeby głębiej kopać 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 18 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego (edytowane) Dokładnie, gdyby miał powstać z niczego jest to najlepszy dowod na stworzenie i istnienie Boga. My jako śmiertelnicy , przynajmniej większość z nas nie może pojąć, że coś może być od zawsze , tak sobie po prostu bez początku ani końca .Dlatego to kiedyś powstała jedna z największych teorii spiskowych w dziejach ludzkości a mianowicie mowa o "niepokalanym poczęciu" co samo w sobie jest równie śmieszne co przerażające, ale nawet 2000 lat nie wystarczyło aby ludzie zmądrzeli i odrzucili wiarę w te zabobony co mi zresztą lata i powiewa bo i tak nie będę miał okazji aby przyznano mi kiedyś rację . Edytowane 18 Lutego przez Szymon82 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valo Opublikowano 18 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego Jak dobrze poszukasz takich niepokalanych poczęcia było więcej, ewentualnie takich gdzie kobieta bezpłodna rozdziałach dziecko po wizycie anioła. A co gdyby ten anioło byl tylko opisem postaci na tyle wiernym na ile potrafił to oposac uwczesny człowiek. Przecież do poczęcia nie jest niezbędny dziś akt fizyczny. Pisząc wprost mozesz mieć dziewice która jest w ciąży bez fizycznego udziału mężczyzny, w laboratorium nie takie cuda sa do zrobienia. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 18 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego A propos Amerykanie robili badania socjologiczne wśród naukowców wszelkiej maści specjalności. Pytali ( miedzy innymi) kto jest wierzący(obojętnie w jakiego Boga) a kto nie. Wyniki były sporym zaskoczeniem. Najwięcej ok 90% było wśrod.....astrofizyków zajmujących się między innymi powstaniem wszechświata. Co oczywiście niczego nie przesądza w jedną czy druga stronę albowiem wiara jest jak sama nazwa wskazuje kwestią wiary 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 18 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego W laboratorium ? My że śwagrem ... Sorki Panowie, ale jakoś mi tu nawet pasuje ???? 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valo Opublikowano 18 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego W laboratorium ? My że śwagrem ... Sorki Panowie, ale jakoś mi tu nawet pasuje ????No ale jak się ze szwagrem do tego zabierzesz to i laboratorium Wam nie pomoże ???????? sory chłopaki ale nawet obca cywilizacja raczej jest bezsilna???? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 18 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego I tu zdania są podzielone ???? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 18 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego Ja ze śfagrem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 18 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego (edytowane) (...) nawet obca cywilizacja raczej jest bezsilnaSpotkałem się z twierdzeniem że ludzkość niekoniecznie roztropnie postępuje szukając kontaktu z obcymi (np projekt SETI) Prawdopodobnie obcy nie patyczkowali by się z nami, mając przewagę technologiczną i po prostu "klepnęli by nas" jak my utrapionego komara. W skali wszechświata istniejemy niesamowicie krótko. A postęp technologiczny przyspiesza niesłychanie. Wyobraźmy sobie(no może spróbujmy sobie wyobrazić) cywilizację która istnieje np milion lat. Co tez jest "mgniniem oka" w kosmicznej skali. Jakie musi mieć możliwości ?! Edytowane 18 Lutego przez Marcin Rafalski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 18 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego Jakie musi mieć możliwości ?!Pewnie mają plecionki z min. 128 włókien o rzeczywistej średnicy 0,0001 mm i wytrzymałości 25 kg, do tego ich wędki ważą 10 g przy długości 2,70 i ogarniają zarówno paprochy jak i jerki po 150 gram. I najważniejsze- ich Szimana i Daiły nie ząbkują i mają odpowiednią ilość smaru. 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 18 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego (edytowane) Spotkałem się z twierdzeniem że ludzkość niekoniecznie roztropnie postępuje szukając kontaktu z obcymi (np projekt SETI) Prawdopodobnie obcy nie patyczkowali by się z nami, mając przewagę technologiczną i po prostu "klepnęli by nas" jak my utrapionego komara. W skali wszechświata istniejemy niesamowicie krótko. A postęp technologiczny przyspiesza niesłychanie. Wyobraźmy sobie(no może spróbujmy sobie wyobrazić) cywilizację która istnieje np milion lat. Co tez jest "mgniniem oka" w kosmicznej skali. Jakie musi mieć możliwości ?!Po upływie miliona lat każda cywilizacja składa się z jednego osobnika i jest nim Chuck Norris Edytowane 18 Lutego przez Pluszszcz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 18 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego Myślę, że ludzkość jest tak szkodliwą formą życia dla środowiska, że drugi raz taka pomyłka naturze się nie powtórzy. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 18 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego A propos Amerykanie robili badania socjologiczne wśród naukowców wszelkiej maści specjalności. Pytali ( miedzy innymi) kto jest wierzący(obojętnie w jakiego Boga) a kto nie. Wyniki były sporym zaskoczeniem. Najwięcej ok 90% było wśrod.....astrofizyków zajmujących się między innymi powstaniem wszechświata. Interesujące, podrzucisz źródło tych badań? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 18 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego Interesujące, podrzucisz źródło tych badań?Poszukam, było to już wiele lat ten (15 ?) czytałem gdzieś i właśnie ten fragment zwrócił moja uwagę i zapamiętałem.. Często bywa tak ze badanie niezgodne z hmmm... lewicową wizja świata znikają gdzieś, mimo ze rzekomo nic nie ginie w sieci. To zresztą kolejna teoria spiskowa. Ale doświadczyłem tego osobiście zapisawszy w innej sprawie dwa linki do bardzo intersujących badań (w sprawach tu zakazanych bo dotyczących tzw orientacji) i później żadną miarą nie potrafiłem tych wyników znaleźć mimo że zapamiętałem autorów. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 18 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego Pytam, ponieważ ja dotarłem do odmiennych badań opublikowanych w „Nature” w 1998 r. (vol. 394, No 6691), z których wynika, iż wśród członków amerykańskiej National Academy of Sciences, zrzeszającej najwybitniejszych naukowców amerykańskich, wierzący w Boga stanowią tylko kilka procent. Dane dotyczące wiary w Boga osobowego wyglądały jak poniżej:Wierzący w Boga – 7.0 %Niewierzący w Boga - 72.2 %Nie mający pewności lub agnostycy – 20.8%Wyniki te dotyczą członków amerykańskiej Narodowej Akademii Nauk (National Academy of Sciences) z dziedziny nauk przyrodniczych i matematycznych. Wśród biologów wierzy w Boga 5.5%, wśród fizyków i astronomów 7.5%. Akademia liczy około 2000 członków, ok. 200 nagrodzonych Noblem. Skonfontujmy źródła. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 18 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego (edytowane) W Polsce badania na ten temat robiła p. Marii Libiszowskia-Zółtkowskia(2000). Na 447 przebadanych 22/3 ok 64% samodzielnych pracowników naukowych zdeklarowało sie jako wierzących Więcej w Rocznikach Psychologicznych artykuł Andrzeja Gołąba, Zgadza się dotarłem do tych samych żródeł posiłkując się AI tylko 33% naukowców w USA wierzy w Boga. Bynajmniej ich nie kwestionuję Będę szukal dalej Edytowane 18 Lutego przez Marcin Rafalski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 18 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego Poszukam, było to już wiele lat ten (15 ?) czytałem gdzieś i właśnie ten fragment zwrócił moja uwagę i zapamiętałem.. Często bywa tak ze badanie niezgodne z hmmm... lewicową wizja świata znikają gdzieś, mimo ze rzekomo nic nie ginie w sieci. To zresztą kolejna teoria spiskowa. Ale doświadczyłem tego osobiście zapisawszy w innej sprawie dwa linki do bardzo intersujących badań (w sprawach tu zakazanych bo dotyczących tzw orientacji) i później żadną miarą nie potrafiłem tych wyników znaleźć mimo że zapamiętałem autorów. Też tak miałem, wiele razy. Za skarby świata wyszukiwarka nie dawała rady, dopiero wklejenie dokładnego linka otwierało sezam z zakazaną kaszanką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 18 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego W Polsce badania na ten temat robiła p. Marii Libiszowskia-Zółtkowskia(2000). Na 447 przebadanych 22/3 ok 64% samodzielnych pracowników naukowych zdeklarowało sie jako wierzących Więcej w Rocznikach Psychologicznych artykuł Andrzeja Gołąba, Zgadza się dotarłem do tych samych żródeł posiłkując się AI tylko 33% naukowców w USA wierzy w Boga. Bynajmniej ich nie kwestionuję Będę szukal dalejPisałeś pierwotnie o badaniach Amerykanów, więc już nie mieszajmy w to polskich badań czy teorii spiskowych ???? Dla zainteresowanych rzeczony artykuł z 'Nature' z 1998 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 18 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego W kwestii wiary...Dziwne, ale poglądy fizyków są zgodne z Biblią jeśli chodzi o początek:- Na początku było Słowo - Biblia-Na początku była osobliwość - fizycy Czym było jedno czy drugie przynajmniej mój umysł nie jest w stanie ogarnąć. A kolejna ciekawostka(może nie ciekawostka, lecz fakt) - nie znam żadnego społeczeństwa bez wiary, takiej czy innej. A kapłani to zawsze najlepiej wykształcona grupa społeczna. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 18 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego Pisałeś pierwotnie o badaniach Amerykanów, więc już nie mieszajmy w to polskich badań czy teorii spiskowych Dla zainteresowanych rzeczony artykuł z 'Nature' z 1998 Screenshot_20250218_211549_Xodo.jpgZgadza się ! Zacząłem szukać trafiłem najpierw na polskie źródło to przytoczyłem by da szerszy pogląd. W międzyczasie Kolega zamieścił swój , co nieco wymedytowałem ale polskie badania tez ciekawe najwięcej np geografów ponad 70% 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 18 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego Myślę, że ludzkość jest tak szkodliwą formą życia dla środowiska, że drugi raz taka pomyłka naturze się nie powtórzy. Skąd taki negatywne nastawienie do siebie???W naturalny sposób na Ziemi wymarło ok 90 % gatunków które ją zamieszkiwały.W naturalny sposób na początku Ziemia była rozżarzoną kulą, po miliardzie lat ostygła, pojawiło się tlen, woda, życie...Pojawiły się wymierania na skalę masową............Skończy Ziemia jako pusta, martwa planeta, gdy Słońce stanie się czerwonym olbrzymem - znów za miliardy lat. A stałe to są tylko w fizyce, czy matematyce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 18 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego A kapłani to zawsze najlepiej wykształcona grupa społeczna.Naprawdę? A możesz Roman w jakiś mierzalny sposób uzasadnić tę tezę? Czemu np kapłani są lepiej wykształceni niż, dajmy na to, “informatycy”? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 18 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego Skąd taki negatywne nastawienie do siebie??? Nie mówię o sobie - ja jestem prawie idealny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi