Skocz do zawartości

Teorie spiskowe

korol

Rekomendowane odpowiedzi

Uwielbiam takie tematy :)

A my ot tak sobie jestesmy niczym innym niz zaawansowanym AI. "istniejemy" sobie "zyjac" bedac czescia eksperymentu.

Jak by uzyc logiki to i wyzbyc sie wszystkiego Co nam ktokolwiek zasugerowal to wnioski moga byc tylko jedne:

-tak jak AI jaka robimy jestesmy tylko programem

-niby proste

-o ile to przyjac jako "prawde" to jest "inny" realny swiat w którym ktos, którego mozna nazwac "bogiem" zbudowal komputer i napisal do niego nasz program AI. Moze byl Sam i sie nudzilo, kto wie :)

Po jaki czort te wszelkie galaktyki, jakies glupie i ciezkie do zrozumienia ilosci planet i gwiazd? Pewnie aby ciezko skumac ze nie nie ma nic oprocz nas :)

Istniejemy w trzeciej odslonie, juz ostatniej :)

Jasne, ze jerkbait to nie najlepsze miejsce ale ktos z Was potrafi nawet wyobrazic sobie Co oznacza " zycie wieczne" tzn juz nie umierasz i zyjesz po "zawsze"?

To ja powiem inaczej - może niech w takim razie wszyscy idą na księdza a zobaczymy, jak z tym świetnym wykształceniem i mądrością będzie się w kraju wiodło i jak PKB będzie nam rosło i podatki będzie komu płacić na kraj

Powiedział bym że to klasyczny przykład demagogii  ;)  :)  

Pokaż zdjęcie włoskiej gazety z sierpnia 1956 roku przedstawiające prawdopodobnie okolice lodowca Stelvio. Z satysfakcją odnotuj, że globalne ocieplenie to "spiseg" lewaka i inne takie... :D :D :D

Ja w kwestii ocieplenia.  Jak powiadają "naukawe" źródła w Onecie w historii ziemi stosunkowo krótkie były okresy gdy na biegunach były lodowe czapki.  :o  Inni znów powiadają że wedle źródeł geologicznych najpierw rośnie temperatura. Potem zwiększa się ilość CO2 w atmosferze. W przeciwieństwie do tego co twierdzą zwolennicy jakoby ocieplenie było dziełem Homo, z trudem dodam ;) Sapiens. Ostanie zlodowacenie pewnie też się cafło bo neandertalczycy   i wcześni homo za dużo via anus metanu wytwarzali. Mięcho żarli i skutek był. Gdyby się zveganizowali mieli byśmy kochany lądolód po Karpaty Ot tak na marginesie :rolleyes:

Edytowane przez Marcin Rafalski
  • Like 1

"Jasne, ze jerkbait to nie najlepsze miejsce ale ktos z Was potrafi nawet wyobrazic sobie Co oznacza " zycie wieczne" tzn juz nie umierasz i zyjesz po "zawsze"?

Stajesz się jak Chuck Norris po prostu. I masz wszystkie moce.

Edytowane przez Pluszszcz

Powiedział bym że to klasyczny przykład demagogii  ;)  :)  

Ja w kwestii ocieplenia.  Jak powiadają "naukawe" źródła w Onecie w historii ziemi stosunkowo krótkie były okresy gdy na biegunach były lodowe czapki.  :o  Inni znów powiadają że wedle źródeł geologicznych najpierw rośnie temperatura. Potem zwiększa się ilość CO2 w atmosferze. W przeciwieństwie do tego co twierdzą zwolennicy jakoby ocieplenie było dziełem Homo, z trudem dodam ;) Sapiens. Ostanie zlodowacenie pewnie też się cafło bo neandertalczycy   i wcześni homo za dużo via anus metanu wytwarzali. Mięcho żarli i skutek był. Gdyby się zveganizowali mieli byśmy kochany lądolód po Karpaty Ot tak na marginesie :rolleyes:

"grenlandia"

między innymi jest odpowiedzią na te wszystkie wątpliwości ociepleniowe.

• Like 2

Te nasze kochane roślinki też nie są takie święte. Nocami jednak trochę tego tlenu podkradają. :) Dziwne, że geniusze z Brukseli i z WHO jeszcze nie zabronili stosowania resuscytacji. Przecież w wydychanym powietrzu tego zdradzieckiego CO2 jest o zgrozo nie 0,04% ale aż 4%!  :D Ciekawe co jeszcze wymyślą? Żeby nam wszystkim jeszcze lepiej się żyło.

• Like 3

Wędkarska teoria spiskowa:

Przepławka we Włocławku znakomicie spełnia swoją rolę, umożliwiając stadom ryb łososiowatych podróż w górę rzeki Wisły do ich naturalnych tarlisk.

Trocie i łososie po prostu się zmówiły, i już tam nie chcą pływać.

Przestały pływać, bo są mądre. Po jaki ch.. mają płynąć tak daleko, skoro finał jest im świetnie znany - wspaniały wędkarski świat, wytrzaska je kultowo i co do nogi, tak jak na wszystkich tarliskach, wszystkie możliwe gatunki  :) 

Te nasze kochane roślinki też nie są takie święte. Nocami jednak trochę tego tlenu podkradają. :) Dziwne, że geniusze z Brukseli i z WHO jeszcze nie zabronili stosowania resuscytacji. Przecież w wydychanym powietrzu tego zdradzieckiego CO2 jest o zgrozo nie 0,04% ale aż 4%!  :D Ciekawe co jeszcze wymyślą? Żeby nam wszystkim jeszcze lepiej się żyło.

Ja się ciągle dziwię że są jeszcze ludzie którzy wierzą w takie rzeczy. Rozumiem tych którzy ciągną z tego gigantyczna kasę. Ale tzw prosty lud ? Rzekomo obdarzony zdrowym rozsądkiem. Jedyne wytłumaczenie to, że tenże lud jest głupi. Rzekomo tylko 70% ludzi potrafi prawidłowo zinterpretować i zrozumieć rozkład jazdy na przystanku autobusowym.

Z innej ale podobnej beczki. Właśnie wyczytałem że (e-magazyny.pl) że Potencjał OZE czterokrotnie (!) przekracza możliwości przesyłowe systemu energetycznego. Teoria spiskowa ?! Właśnie ruszamy z budową wielkich ferm wiadrowych na Bałtyku ! Hurra !

Jezeli wywołałeś reset to koniecznie zobaczcie material ETERa to gość na YouTube który wyliczył datę powodzi na rok przed jej wystąpieniem, to już kaliber foli warto jednak zobaczyć. Twierdzi że resety są cykliczne i wszystkojest zapisane w liczbach..

https://youtu.be/5lD_pni6dEw?si=YorImECra8NjuHAk

Edytowane przez Valo

Widziałem ze 2 filmy. Pocieszny, ale jak dla mnie poziom bzika nie do przejścia.

No i wczoraj był tłusty czwartek, nic się nie wydarzylo.

W ogóle najczęściej byłem 13, albo 14 w dzienniku, przewalone.

Lepiej, jak robię sumę z liter mojego imienia wychodzi 33, jak slynny stopień wtajemniczenia. Chyba dobrze :)

Edytowane przez korol
  • Like 1

Była mowa o Platonie. A wic mały suplement:

Rzecz dzieje się grubo przed II wojną światową Gimnazjum, boisko , przerwa

jeden z uczniów podchodzi do drugiego trzymając na dłoni dwa kolczaste owoce platanu

- Co to jest Jasiu - pyta drugiego

- To są owoce palatanu - rzecze zagadnięty

- Oj mi się wydaje że to jaja jeża - powiada drugi NB obaj interesowali się przyrodą i doskonale wiedzieli co to jest

Następna lekcja była właśnie Przyroda prowadzona przez księdza

Pierwszy z uczniów wstaje i mówi znów trzymając na dłoni owe owoce

- Proszę Księdza ! Co to jest ? Ja mówię że to jaja jeża, a Jan upiera się że to jaja Platona.

Moze niewiele to ma wspólnego z teoriami spiskowymi. ale ...

PS. Obaj ci uczniowie przyjaźnili się do końca życia. Obaj byli biologami i profesorami uniwersytetu w Poznaniu

• Like 1

Jakoś tak się złożyło :) . Przerażał mnie ten  straszny kontrast - równiutki, ładny pochód, a my w pełnym rynsztunku. W gumiakach, z wędkami i podbierakiem wyglądaliśmy jak hycle jakieś najprędzej. Chciałem wiać, ale gdzie tam... I poszliśmy ku przeznaczeniu. :)

Edytowane przez Pluszszcz
  • Like 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...