korol Opublikowano 23 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego Też czytałem Denikena, ze 22-23 lata temu. Jako ludzie aż tak dużo intelektualnie się nie różnimy. To, że żyjemy w 21wieku nic nie znaczy. Pierwszy lepszy przyklad, kanał sueski, po raz pierwszy wykonany prawie 3 tys. lat temu, a w 2 wieku p.n.e. zapuszczony. Został na nowo przystosowany do żeglugi w wieku 19, juz naszej ery. Trzeba było czekać 2 tysiące lat. Przez ostatnie lata przeczytałem bardzo dużo klasyki, począwszy od starożytności i nie zauważyłem jakieś przepaści na naszą korzyść. Właściwe, jeśli dopadało mnie rozczarowanie, to związane z literatura 20 wieku.Nie jesteśmy wyjatkowi i dlatego uważam, ze resetu nie mozna na 100proc wykluczyc, epoka lodowcowa, potop, promieniowanie kosmiczne, wojna atomowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 23 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego (edytowane) Ja też tak miałem, wysiadłem z pociągu i wychodząc z dworca pomyślałem, że to musi być ulica dworcowa ... i była.Kilka razy miałem tak, że wiedziałem co się za moment wydarzy..... i dokładnie było tak jak to sobie wyobrażałem.Tak jakbym to już gdzieś kiedyś widział...i to zdarzenia całkowicie losowe, nie do przewidzenia. Dokładny przykład.Msza roratnia, miałem 17 lat, byłem ministrantem.Siedzę po lewej stronie ołtarza obok znajomego, na przeciwko/po prawej siedzi starszy ministrant oraz czytająca.Spojrzałem losowo na nogi czytającej, na buty. Pozycja klęcząca, gong, każdy z pochyloną głową.5-10s przed tym co się stało...... już to widziałem, jakim cudem?Mija chwila, myszka wskakuje na łydkę dziewczyny, dziewczyna wzdryga się nerwowo, mysz skacze kilka razy praktycznie w miejscu i wybiega pomiędzy nogami... Krzyk, ksiądz obraca się przez ramię i w śmiech.Lecz ja zdezorientowany.... Skąd wiedziałem? Edytowane 23 Lutego przez Umbra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 23 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego Kilka razy miałem tak, że wiedziałem co się za moment wydarzy..... i dokładnie było tak jak to sobie wyobrażałem.Tak jakbym to już gdzieś kiedyś widział...i to zdarzenia całkowicie losowe, nie do przewidzenia. Dokładny przykład.Msza roratnia, miałem 17 lat, byłem ministrantem.Siedzę po lewej stronie ołtarza obok znajomego, na przeciwko/po prawej siedzi starszy ministrant oraz czytająca.Spojrzałem losowo na nogi czytającej, na buty. Pozycja klęcząca, gong, każdy z pochyloną głową.5-10s przed tym co się stało...... już to widziałem, jakim cudem?Mija chwila, myszka wskakuje na łydkę dziewczyny, dziewczyna wzdryga się nerwowo, mysz skacze kilka razy praktycznie w miejscu i wybiega pomiędzy nogami... Krzyk, ksiądz obraca się przez ramię i w śmiech.Lecz ja zdezorientowany.... Skąd wiedziałem?Myszka była biała ? W wieku 17 lat ? No nieźle..... Przepraszam nie mogłem sie powstrzymać 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 23 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego Co zostanie z naszych miast za 10tysiecy lat, a za 30 tysięcy?Ile wytrzyma wielka płyta. Co zostalo że spalonego miasta bogaczy? Piramida Cheopsa i inne megality.Przecięte kaminie.Podziemne miasta-schrony.Położenie piramid wskazujące na znajomość astronomii. Coś tam jest.Z miast może i nic, ale diamenty są wieczne. Złoto? Kiedyś cejrowski opowiadał o którymś kraju południowo amerykańskim. Dużo ceramiki, a w niej wszystko co tylko możliwe do przedstawienia. Scenki rodzajowe, uprawa roli, scenki z życia. I nic, ale to nic, jak budowano tamtejsze budowle. Które przetwały setki, czy tysiące lat, przetrwały trzęsienia ziemi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 23 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego (edytowane) Nie przesadzaj z tym jednym pochodem, w czwartek można mieć większe problemy z przemieszczaniem się celem uprawiania hobby.Minione, odległe czasy rządziły się swoimi prawami i "kolizja" z pochodem to nie był problem czysto techniczny. Edytowane 23 Lutego przez Pluszszcz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 23 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego Myszka była biała ? W wieku 17 lat ? No nieźle..... Przepraszam nie mogłem sie powstrzymaćDéjà vu (wym. [deʒa ˈvy], fr. już widziane) – odczucie, że przeżywana sytuacja wydarzyła się już kiedyś, w nieokreślonej przeszłości, połączone z pewnością, że to niemożliwe. Przeciwieństwem déjà vu jest jamais vu (fr. nigdy nie widziane). Anomalia funkcjonowania mózgu, przedstawiającego sytuację aktualnie widzianą, jako wspomnienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieczywko Opublikowano 24 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego Dzisiaj autostrada gwiazd , przy dobrym oku kilka można zaobserwować.Do ziemi zbiza się asteroida YR4 , jebnie 22.12.32 roku.Szkoda że taka mała: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 24 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego (edytowane) Dzisiaj autostrada gwiazd , przy dobrym oku kilka można zaobserwować.Do ziemi zbiza się asteroida YR4 , jebnie 22.12.32 roku.Szkoda że taka mała:w końcu doczekam się upadku PZW :D o ile do tego czasu samo się nie unicestwi Edytowane 24 Lutego przez Umbra 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 24 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego Co tam jakaś kometa - najlepszą gwarancją upadku, a nawet całkowitego nieistnienia, pozostają jego członkowie. Mierni, bierni, i wierni - nieustający dramat mentalny 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 26 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego Déjà vu (wym. [deʒa ˈvy], fr. już widziane) – odczucie, że przeżywana sytuacja wydarzyła się już kiedyś, w nieokreślonej przeszłości, połączone z pewnością, że to niemożliwe. Przeciwieństwem déjà vu jest jamais vu (fr. nigdy nie widziane). Anomalia funkcjonowania mózgu, przedstawiającego sytuację aktualnie widzianą, jako wspomnienie.A jak to zrozumieć. Krótko przed siedemnastą jestem w kuchni i coś sobie pichcę nucąc Eye in Sky Alan Parsons Project. Włączam stojące za plecami radyjko, którego zwykle słucha żona, ja sporadycznie. Z nastawioną na stałe Trójką. Jakieś ględzenie i niech ktoś zgadnie, co w przerwie nagle słyszę? Jak tu uwierzyć w przypadek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 27 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego I jeszcze o Dogonach, posiadających w niektórych przypadkach wiedzę szerszą od astronomów; file:///C:/Users/asus/Downloads/Zapatrzeni_w_niebo_Dogonowie_i_ich_.pdf 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 27 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego Nowe inteligentne miastohttps://ita.lacity.gov/news/ita-publishes-smartla-2028-smart-city-strategy Przypadek chciał, że teraz będzie łatwiej budować na gruzach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 28 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego (edytowane) Nowe inteligentne miasto https://ita.lacity.gov/news/ita-publishes-smartla-2028-smart-city-strategy Przypadek chciał, że teraz będzie łatwiej budować na gruzach. Łysy robi analizę. Ale to na pewno jakiś szur. :ph34r: Bo kto by tak zrobił na serio Edytowane 28 Lutego przez MIGOTKA 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 1 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca Nie idzie tego oglądać " los eindzieles,los endzieles" - pa ruskij to chyba jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wacha Opublikowano 1 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca Fakt - oczywiście autentyczny, a do tego oparty na prawdzie ???? 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 3 Marca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca Ale mam inny temat, korona w godle.Otwarta - używana przez niesuwerennych panów feudalnych Zamknięta - symbolizuje pełną suwerennośćPrzykładowo teraz mamy otwartą, za Jagiellonów zamkniętą. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valo Opublikowano 3 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca (edytowane) Nie idzie tego oglądać " los eindzieles,los endzieles" - pa ruskij to chyba jest YouTube demonetuzuje niektore materiały dlatego takie dziwne słowa w zamian się pojawiają. Sa kanaly gdzie Żydzi jako zamiennik nazywani są Rzymianami a Palestyna strefą opatrunku. Możesz nie wierzyć ale żyjemy w czasami w których nie wszystko możesz powiedzieć bez konsekwencji, nie ma wolności słowa. Edytowane 3 Marca przez Valo 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mundurowy Opublikowano 3 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca YouTube demonetuzuje niektore materiały dlatego takie dziwne słowa w zamian się pojawiają. Sa kanaly gdzie Żydzi jako zamiennik nazywani są Rzymianami a Palestyna strefą opatrunku. Możesz nie wierzyć ale żyjemy w czasami w których nie wszystko możesz powiedzieć bez konsekwencji, nie ma wolności słowa. izrael - państwo położone w Palestynie !! dr. Szewko czyli na wschód od bliskiego wschodu,fajny kanał na youtube, tam już raczej nie mówi się o teoriach spiskowych 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valo Opublikowano 3 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca Zdecydowanie zero foli, ale na innych kanałach nikt nie odważył się mówisz szczepionki, covid itp bo z automatu szła demonetyzacja. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi