Skocz do zawartości

Teorie spiskowe

korol

Rekomendowane odpowiedzi

Też czytałem Denikena, ze 22-23 lata temu.

Jako ludzie aż tak dużo intelektualnie się nie różnimy. To, że żyjemy w 21wieku nic nie znaczy. Pierwszy lepszy przyklad, kanał sueski, po raz pierwszy wykonany prawie 3 tys. lat temu, a w 2 wieku p.n.e. zapuszczony. Został na nowo przystosowany do żeglugi w wieku 19, juz naszej ery. Trzeba było czekać 2 tysiące lat.

Przez ostatnie lata przeczytałem bardzo dużo klasyki, począwszy od starożytności i nie zauważyłem jakieś przepaści na naszą korzyść. Właściwe, jeśli dopadało mnie rozczarowanie, to związane z literatura 20 wieku.

Nie jesteśmy wyjatkowi i dlatego uważam, ze resetu nie mozna na 100proc wykluczyc, epoka lodowcowa, potop, promieniowanie kosmiczne, wojna atomowa.

Ja też tak miałem, wysiadłem z pociągu i wychodząc z dworca pomyślałem, że to musi być ulica dworcowa ... i była.

Kilka razy miałem tak, że wiedziałem co się za moment wydarzy..... i dokładnie było tak jak to sobie wyobrażałem.

Tak jakbym to już gdzieś kiedyś widział...

i to zdarzenia całkowicie losowe, nie do przewidzenia.

Dokładny przykład.

Msza roratnia, miałem 17 lat, byłem ministrantem.

Siedzę po lewej stronie ołtarza obok znajomego, na przeciwko/po prawej siedzi starszy ministrant oraz czytająca.

Spojrzałem losowo na nogi czytającej, na buty. Pozycja klęcząca, gong, każdy z pochyloną głową.

5-10s przed tym co się stało...... już to widziałem, jakim cudem?

Mija chwila, myszka wskakuje na łydkę dziewczyny, dziewczyna wzdryga się nerwowo, mysz skacze kilka razy praktycznie w miejscu i wybiega pomiędzy nogami... Krzyk, ksiądz obraca się przez ramię i w śmiech.

Lecz ja zdezorientowany.... Skąd wiedziałem?

Edytowane przez Umbra

Kilka razy miałem tak, że wiedziałem co się za moment wydarzy..... i dokładnie było tak jak to sobie wyobrażałem.

Tak jakbym to już gdzieś kiedyś widział...

i to zdarzenia całkowicie losowe, nie do przewidzenia.

Dokładny przykład.

Msza roratnia, miałem 17 lat, byłem ministrantem.

Siedzę po lewej stronie ołtarza obok znajomego, na przeciwko/po prawej siedzi starszy ministrant oraz czytająca.

Spojrzałem losowo na nogi czytającej, na buty. Pozycja klęcząca, gong, każdy z pochyloną głową.

5-10s przed tym co się stało...... już to widziałem, jakim cudem?

Mija chwila, myszka wskakuje na łydkę dziewczyny, dziewczyna wzdryga się nerwowo, mysz skacze kilka razy praktycznie w miejscu i wybiega pomiędzy nogami... Krzyk, ksiądz obraca się przez ramię i w śmiech.

Lecz ja zdezorientowany.... Skąd wiedziałem?

Myszka była biała ? W wieku 17 lat ? No nieźle..... ;)  :) Przepraszam nie mogłem sie powstrzymać

• Like 2

Co zostanie z naszych miast za 10tysiecy lat, a za 30 tysięcy?

Ile wytrzyma wielka płyta. Co zostalo że spalonego miasta bogaczy?

Piramida Cheopsa i inne megality.

Przecięte kaminie.

Podziemne miasta-schrony.

Położenie piramid wskazujące na znajomość astronomii.

Coś tam jest.

Z miast może i nic, ale diamenty są wieczne. Złoto? 

Kiedyś cejrowski opowiadał o którymś kraju południowo amerykańskim. Dużo ceramiki, a w niej wszystko co tylko możliwe do przedstawienia. Scenki rodzajowe, uprawa roli, scenki z życia.

I nic, ale to nic, jak budowano tamtejsze budowle. Które przetwały setki, czy tysiące lat, przetrwały trzęsienia ziemi...

Nie przesadzaj z tym jednym pochodem, w czwartek można mieć większe problemy z przemieszczaniem się celem uprawiania hobby.

Minione, odległe czasy rządziły się swoimi prawami i "kolizja" z pochodem to nie był problem czysto techniczny.

Edytowane przez Pluszszcz

Myszka była biała ? W wieku 17 lat ? No nieźle..... ;)  :) Przepraszam nie mogłem sie powstrzymać

Déjà vu (wym. [deʒa ˈvy], fr. już widziane) – odczucie, że przeżywana sytuacja wydarzyła się już kiedyś, w nieokreślonej przeszłości, połączone z pewnością, że to niemożliwe. Przeciwieństwem déjà vu jest jamais vu (fr. nigdy nie widziane). Anomalia funkcjonowania mózgu, przedstawiającego sytuację aktualnie widzianą, jako wspomnienie.

Dzisiaj autostrada gwiazd , przy dobrym oku kilka można zaobserwować.

Do ziemi zbiza się asteroida YR4 , jebnie 22.12.32 roku.

Szkoda że taka mała:

w końcu doczekam się upadku PZW :D :D :D

o ile do tego czasu samo się nie unicestwi

Edytowane przez Umbra
  • Like 1

Déjà vu (wym. [deʒa ˈvy], fr. już widziane) – odczucie, że przeżywana sytuacja wydarzyła się już kiedyś, w nieokreślonej przeszłości, połączone z pewnością, że to niemożliwe. Przeciwieństwem déjà vu jest jamais vu (fr. nigdy nie widziane). Anomalia funkcjonowania mózgu, przedstawiającego sytuację aktualnie widzianą, jako wspomnienie.

A jak to zrozumieć. Krótko przed siedemnastą jestem w kuchni i coś sobie pichcę nucąc Eye in Sky Alan Parsons Project. Włączam stojące za plecami radyjko, którego zwykle słucha żona, ja sporadycznie. Z nastawioną na stałe Trójką. Jakieś ględzenie i niech ktoś zgadnie, co w przerwie nagle słyszę? :) Jak tu uwierzyć w przypadek?

Nowe inteligentne miasto

https://ita.lacity.gov/news/ita-publishes-smartla-2028-smart-city-strategy

Przypadek chciał, że teraz będzie łatwiej budować na gruzach.

Łysy robi analizę. Ale to na pewno jakiś szur. :ph34r: :ph34r: Bo kto by tak zrobił na serio  :rolleyes:  :rolleyes:  :rolleyes:

Edytowane przez MIGOTKA
  • Like 9

Nie idzie tego oglądać " los eindzieles,los endzieles" - pa ruskij to chyba jest :)

YouTube demonetuzuje niektore materiały dlatego takie dziwne słowa w zamian się pojawiają. Sa kanaly gdzie Żydzi jako zamiennik nazywani są Rzymianami a Palestyna strefą opatrunku. Możesz nie wierzyć ale żyjemy w czasami w których nie wszystko możesz powiedzieć bez konsekwencji, nie ma wolności słowa.

Edytowane przez Valo
  • Like 8

YouTube demonetuzuje niektore materiały dlatego takie dziwne słowa w zamian się pojawiają. Sa kanaly gdzie Żydzi jako zamiennik nazywani są Rzymianami a Palestyna strefą opatrunku. Możesz nie wierzyć ale żyjemy w czasami w których nie wszystko możesz powiedzieć bez konsekwencji, nie ma wolności słowa.

izrael - państwo położone w Palestynie !!  dr. Szewko   czyli na wschód od bliskiego wschodu,fajny kanał na youtube, tam już raczej nie mówi się o teoriach spiskowych

• Like 3

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...