Skocz do zawartości
  • 0

Jakie mocowanie echosondy?

janekmarczyk

Pytanie

Siemka, właśnie przymierzam się do zakupu pierwszej echosondy. Chcę aby była dość budżetowa i miała boczny skan. Zastanawiam się pomiędzy garminem strikerem 7 lub 9 ponieważ różnica cenowa jest mała. Mam jednak problem nie z mocowaniem przetwornika, ponieważ będe korzystał ze zrobionej przez siebie sztycy, a z mocowaniem ekranu. Na codzień posiadam ponton i myślałem o przytwierdzeniu do ławki, jednak zdarza się mi korzystać z łódki do której nie mógłbym tak jej zamocować. Potrzebuję więc dość mobilnego rozwiązania. Myślałem nad zakupem torby z pudełkiem na akumulatory, ale to rozwiązanie sprawdzi się tylko do tej mniejszej echosondy. Do większej myślę, że to rozwiązanie bezsensowne. Co radzicie zrobić? Z jakich patentów korzystacie, bo nie mam zupełnie pomysłu.

pozdro!

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Siemka, właśnie przymierzam się do zakupu pierwszej echosondy. Chcę aby była dość budżetowa i miała boczny skan. Zastanawiam się pomiędzy garminem strikerem 7 lub 9 ponieważ różnica cenowa jest mała. Mam jednak problem nie z mocowaniem przetwornika, ponieważ będe korzystał ze zrobionej przez siebie sztycy, a z mocowaniem ekranu. Na codzień posiadam ponton i myślałem o przytwierdzeniu do ławki, jednak zdarza się mi korzystać z łódki do której nie mógłbym tak jej zamocować. Potrzebuję więc dość mobilnego rozwiązania. Myślałem nad zakupem torby z pudełkiem na akumulatory, ale to rozwiązanie sprawdzi się tylko do tej mniejszej echosondy. Do większej myślę, że to rozwiązanie bezsensowne. Co radzicie zrobić? Z jakich patentów korzystacie, bo nie mam zupełnie pomysłu.

pozdro!

Proszę się zapoznać, jest jeszcze kilka pokrewnych tematów. 

Uchwyt / mocowanie przetwornika echosondy - strona 8 - Sprzęt motorowodny i elektronika wędkarska - jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing - strona 8

• 0

. Myślałem nad zakupem torby z pudełkiem na akumulatory, ale to rozwiązanie sprawdzi się tylko do tej mniejszej echosondy. Do większej myślę, że to rozwiązanie bezsensowne!

To jakie echo tam chcesz 16 cali?

https://allegro.pl/oferta/cover-torba-do-duzych-echosond-9-10-12-14929087835

Ja mam Stikera 9 w torbie od 5 lat...

Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Tresor

• 0

pozdro!

Torba jest do bani. Namaka i słabo chroni.

Ustawiasz sobie z Ram-Mount jak chcesz. 

post-48513-0-84947300-1740242472_thumb.jpg

post-48513-0-38829000-1740242482_thumb.jpg

post-48513-0-66228400-1740242527_thumb.jpg

post-48513-0-19903700-1740242606_thumb.jpg

• 0

Może Borika Fasten, można przymocować do ławki, rufy, burty, relingu, Zacisk jest ruchomy dzięki czemu można pod każdym kontem zamocować. Zabieram to jak jeżdżę do kumpla na łódkę, montuję na rufie razem z przetwornikiem. 

Poniżej kilka zdjęć, niestety u mnie przy biurku bo ponton jeszcze złożony czeka na sezon. 

post-48797-0-04030200-1740245831_thumb.jpg

post-48797-0-42245700-1740245843_thumb.jpg

post-48797-0-71209800-1740245851_thumb.jpg

post-48797-0-69895200-1740245860_thumb.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...