piotrrd Opublikowano 22 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego Może ktoś może zaproponować seryjny kijek pod Caroline ..... Bullety głównie 12-14g + raczki 3-3,5"Woda lekko płynąca.Przedział cenowy raczej nieokreślony. Chętnie poczytam co jest na rynku ciekawego. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 23 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego Posiadam i łowię T&C SG4 210 do 21g, kupowałem w ciemno po opisie, ale nie typowo do caroliny.Była wzmianka o czulszej/delikatniejszej szczytówce co mnie przekonało - lubię takie do opadu.Czuły kijek, przy mocniej pracującej gumce czuć jej wymachy ogonkiem i odchyły, ale to w nurcie.Najczęściej łowię tym 5/7/10g + gumka 7cm shad teez, 9cm, 10cm kopytka... w rzeceBawiłem się kilka razy 9g carolinką i jaskółką 10cm sairą, brania czułem jak i widziałem po szczycie.W zeszłym roku w listopadzie wyjąłem szczupaczka 80-parę cm... Zbyt długo to nie trwało, ale płytka woda więc nie miał dużego pola manewrów.Uderzył w rynnie i po chwili spłynął na płytkie Kijek widzę, że teraz w promo w plecionie... Niestety mi nie udało się wtedy go tak tanio kupić :/U Majkiego za 200pln Stał się moim takim kijem do wszystkiego, bo taki chciałem... Nie lubię nosić gratów. Jadę na 2-3h, biorę kij z multikiem i pudełko.Mały woblerek, ale cięższy by dało się rzucać (sparowany z slx), gumy z opadu, wahadełko, cykadka mniejsza, jakiś boczny trok (tak, tak wiem, bocznotrokowiec ALE! Celowałem bardziej brzana/klenik/jaź aniżeli okonki) do trzymania w rynience.Może znajdą się lepsze kijki, ale taki znalazłem, kupiłem, to mam.Ale czy w tym budżecie? CHYBA nieNie testowałem go jakoś wybitnie dużo, może z 10-12 wypadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 23 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego Może tutaj coś doczytasz: jerkbait.pl/topic/32413-texas-rig-carolina-rig/page-16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 23 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego Westen w3 bass tc. 2.13m 1+1 Do 21gr od 7. Kupiłem bo była promocja. Kij zrobiony super, raczej 21gr niż 7. Faktycznie pod bassa albo sandacza niż okonia. Z pływała albo na małym bajorze spoko. Na dużą wodę z nurtem, za krótki z brzegu. Nie lata z tego jakoś daleko, do oblawiania cofek, zatoczek akurat. Na pewno strzał sandacza transmituje dobrze, nie wiem czy nie za. Na długim dyszlu, i bardzo na ciężko do texasa używam jackson fishing rock tribe 2.64 do 64gr.Ale to już jest trochę sport extermalny. Pz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 4 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca Jeśli cena nie gra Roli to Evergreen Kaleido Black raven extreme RS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi