Skocz do zawartości
  • 0

Zakup łodzi - rozterki, pytania, informacje

marcin k

Pytanie

Witam, pomóżcie jaką łódz wybrac..

Mam zamiar przede wszystkim pływać po Wiśle i trzymać ją w stannicy, ale ma tez być to łajba którą w kazdej chwili w dwie osoby mozna było wrzucic na przyczepke i przewiezć na inne łowisko, wiec zalezy mi zeby była jak najlzejsza i pływała na silniku około 5-10 konnym, mają na niej łowić góra dwie osoby. Waham sie miedzy tym modelem:

Pierwsza łódż

lub tym modelem:

Druga łódż

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Zastanawiam się nad zakupem "łodzi" ABC 385. Cena bardzo atrakcyjna około 3tys. Posiada ktoś tą łódkę? Jak jakość wykonania, stabilność? Miała by pływać na elektryku i na jeziorach do 100ha,najczęściej 20-40ha, czy lepiej dołożyć już do Solar 360 Fish?

Edit: znalazłem odpowiedni temat ;)

Edytowane przez zandermafija*SpinnigistaWT

• 0
Gość Michal Sz

Majac lodz RF400 oraz  kupujac  silnik 10ps 4T  zastanawiam sie czy to bedzie plywalo lepiej niz ponton 330cm z silnikiem 6ps ?  

Da sie z tym zestawem wejsc w slizg przy dwoch osobach na pokladzie ?

Jaki ewentualnie silnik dobrac na ktory nie trzeba papierow sternika aby to jakos plywalo? (po prostu nie mam na to czasu )

Dodam ze nie zalezy mi na sciganiu, ale na swobodnym przemieszczaniu sie po jezioze, 

W 80% i tak plywam elektrycznym bo lubie cisze, ale ze wzgledu ze jezioro na ktorym najczesciej bywam  8km dlugosci to chcilabym sie jakos swobodnie przemiescic.

Pontonem 330 z silnikiem Yamacha F6 osiagalem predkosci 15km/h, bylo to troche wolno ale nie tragicznie.

Pozdrawiam

• 0

A ile ten rf400 waży?

Ja dziś testowałem nowy silnik Yamaha f6 odblokowany na 8. I swoim solarem 360 spokojnie w ślizg wchodzę. Max 30km/h

Łódka 110kg, silnik 40kg, ja niecałe 70kg no i paliwa 10l. Minimalna prędkość ślizgu około 22km/h. We dwie osoby +wędki o ślizgu raczej mogę zapomnieć

• 0

A ile ten rf400 waży?

Ja dziś testowałem nowy silnik Yamaha f6 odblokowany na 8. I swoim solarem 360 spokojnie w ślizg wchodzę. Max 30km/h

Łódka 110kg, silnik 40kg, ja niecałe 70kg no i paliwa 10l. Minimalna prędkość ślizgu około 22km/h. We dwie osoby +wędki o ślizgu raczej mogę zapomnieć

Ta Yamaha to 2T ?

• 0

4 suw f6amh odblokowany na 8, prędkość mierzona za pomoca echo garmin striker 4plus

Kurde to lepiej ci płynie ( stosunek mocy) od tej linku, w opisie podane v max itd, dla uściślenia te 13.5 hp z filmiku to oczywiście 15 hp:)

https://youtu.be/o7kX-gCEIAs

Jakiś podtlenek azotu masz w tej Yamaha 6 odblokowane na 8?

Edytowane przez womaly23

• 0

3adc14743ea6eb1ea0510a27e212ced4.jpg

Wycięty kadr z filmu jaki nagrałem podczas pierwszego w tym roku pływania po Wiśle- tu akurat ustrzeliłem 38 km/h.

Na dziobie normalny, rosły chłop siedzi a nie blogerka modowa w rurkach, żeby była jasność.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez WojtekCIN