TERMOS Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 https://podlodowo.blogspot.com Znalazlem???? i napewno bede odwiedzal go czesciej. Tu tez ostatnie lata cienko z lodem.Lato upalne, zimy brak, jednym slowem poodwracalo sie wszystko i tak naprawde nawet pan. J. tu nie pomoze. Miejmy nadzieje ze w tym roku do,pisz,e . Watek ciagne i namawiam kogo moge zeby zaczal lowic na oblanki z opadu. Panie tego to jeszcze riby nie widzieli???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 (edytowane) https://podlodowo.blogspot.com Znalazlem i napewno bede odwiedzal go czesciej.Tu tez ostatnie lata cienko z lodem.Lato upalne, zimy brak, jednym slowempoodwracalo sie wszystko i tak naprawde nawet pan. J. tu nie pomoze.Miejmy nadzieje ze w tym roku do,pisz,e .Watek ciagne i namawiam kogo moge zeby zaczal lowic na oblanki z opadu.Panie tego to jeszcze riby nie widzieliTrzeba popróbować- wody skażone silikonem- może to słuszna droga. Ja w desperacji zaczynam próbować łowić na jigging rapy z rzutu, mam też nieprodukowane salmo chubby dartery i też będę próbował. Te kilka wypadów na tandetnej jakości lód - na najmniejszych starorzeczach u mnie- nie wystarcza.... Znajomi podlodowcy w Rosji też narzekali- w europejskiej części praktycznie nie dało się wejść na rzeki, zalewy- bo tam u nich koncentruje się życie na lodzie. Cóż zrobić- czekać, może aura się odwinie, choć słyszałem jakiś czas temu, że największe ośrodki prognozujące numerycznie- z USA, UE, Chin- są zgodne......niestety. Znowu nie będzie, albo szczątkowa. Czas pokaże. Edytowane 20 Sierpnia 2020 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 (edytowane) Badzmy dobrej mysli, nie licze na Syberyjsie mrozy, chociaz troche lodu i bede zadowolony. Namawiam na proby polowu modelami ktore daja sie delikatnie wygiac w lekkiego zyg-zaka. Osobiscie lowie na wiele modeli od 5-13cm. Oblanki typowo cynowe skrobie nozykiem przed kazdym polowem, tepa strona noza tak zeby wydrapac lekki zarys loski.Tam gdzie lowie a zaznacze ze jak gryzie sa to na trzy osoby to setki okoni czasami sandaczyk wyjezdzaja z wody za kazdym rzotem. Metnokie rowniez na podlodowki.Model ktory ostatnio czesciej wpada do wody, bez ceregieli i zbednych dodatkow, zwykly szlif w paski, nie wspomne o Aragonie. Uniwersal???? Edytowane 20 Sierpnia 2020 przez TERMOS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Po latach poszukiwan znalazlem wreszcie kotwice idealna. Kolor, kozmiar i wielkosc do tego celownik oraz fluprescencyjna kropka. Esencja wedkarstwa nie tylko podlodowego. Takie tez kotwice oficjalnie przyjalem jako czesc wyposazenia przynentMullwad????. Sobota wieczor, lowilismy gleboko. Okonie gryzly na 16m. Ilosci potezne, mozna bylo sie pobawic. Aragon i model 12cm w kolorze skrobanej cyny ???? robily robote. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 (edytowane) Aragon 5cm 12g. Kosa - prezent od dawnego znajomego. Okonek bazowany na muszce z noza. Edytowane 27 Sierpnia 2020 przez TERMOS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 3 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2020 Nie samym wedkarstwem czlowiek zyje. UZzz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 Okonie gryza ale nadal gleboko 16-20mPrzyneta ????.Podlodowka oczywiscie z podwujnego podbicia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 Nie wiele jest kolorow ktorych nigdzie nikt nie widzial.Oto jeden z nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 Moja, skromna, kolekcja wyrobów Rafała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 (edytowane) Czolem Marjo, zwykla pasta do zembow i polerka frotka dobrze im zrobi .Jak na tyle lat to naprawde swietnie wygladaja.Aragon wypolerowany (ten po lewej) , killer z opadu na Wislane okonki. Tego jeszcze napewno ryby tam nie widzialy.???? Edytowane 6 Września 2020 przez TERMOS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 Serja limitowana z przed kilku lat. Milo spojrzec na te wabiki,czas leci nie ublagalnie. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 Panowie zerknac na gielde, dwa komplety dostepne.Zycze udanego wyboru TERMOS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 16 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2020 Kilka lat temu ekipa z Norwegi namowila Mnie na stworzenie aragona morskiego co z reszta uczynilem.Kilka szt. rozeszlo sie po sklepach kilko trafialo do Norge????. Forma przelezaly kilka lat w zapomnieniu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 Czy te oczy moga klamac. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 Aragon Powoli mozna nazwac ten model klasyka wedkarstwa nie tylko podlodowego. Rzot, opad, strzal. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 (edytowane) Dzis troche z innej beczki. Celowo i w odwiedzinach u starego znajomego Berras Gnesta natrafilem na starego znajomego z Abu. Mila pogawedka w temacie wedkarstwa, nowinek w nastepnym sezonie. Nie zabraklo sentymentalnej dysusji na temat potegi jaka byla Abu w wedkarstwie podlodowym. Piekne przynety z fabryki w Szwecji zniknely i zatarl je zab czasu. Szkoda, podobno kiedys to bylo lepiej,pozadniej tak bardziej w poblizu domu.Dzis wszystko takie jakies plastikowe, nijakie bez charakteru, wszech obecne buble generacji dobrobytu i konsumcji bez umiaru. No dobra nie marudze, tak jakosc sie msznelo. Z torby wyciagam ale swoje wypociny. I tak to - - - Nie obylo sie bez pokazu Mullwad w rekach jak zesz wielkiego Abu. Widzialem blysk w oku i to bardzo mily widok. Zapraszam. na insta i odpowiedz na blysk w oku. mullwadsweden ???? Fotki Nowosci Abu 2021 Edytowane 25 Września 2020 przez TERMOS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 27 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 Po dlozsze abstynecji znowu wyskoczylismy na ryby.Ostatnie dwa tygodnie nie dosypialem z powodow rodzinnych. Pobudka 6 rano po 3 godzinach snu. Grzesiu zerkna na Mnie jak na zwloki. Dzien zapowiada sie niezle. Pogoda lekko deszczowa ale flauta. Cisniemy na wode. Po drodze zajezdzam do mechanika i zapominam czesci. Jedziemy dalej sposzczac lajbe. Zapomnialem korka od spostu wody. Nawrotka juz sam Grzes czeka przy lajbie. Kolega Mechanik zalepia mi ksztaltkie kitem do okien-Nie utoniecie,,, mowi.Wracan zziajany, plyniemy, patent dziala. Odpalam echo, ciemno, kombinuje z extra baterja, zdech nie odpala. Dobra i tak polowimy przeciez stare wygi jestesmy. Pierwszy rzot po zawiazaniu nowego przyponu fluo i kretlika - - - - pac... Ukrywam mullwada.W 5 pierwszych rzotach ukrywam ich 5. Paczka z kretlikami powoli sie konczyl. Grzes nic nie mowi. Po kilku godzinach i paru rybach trolujemy. Cos sie odzywa ele bez szalu. Cisniemy po wyspe i przerywamy zla passé. Okon za okonkiem jeden piekniejszy od drogiego. W miedzy czasie dopada Mnie gupawka, zmeczenie, prawie padam na ryj tak tez i leje ze wszystkiego. Stary kon a gupi. Ale jak tu nie rzec ja kolege pszczolka w jaja ukasala. Nie cieszyc sie z codzej krzywdy, no jak to tak. Wysylam live do kilku kolegow.Co palicie pytaja.??? Dzis mam moralego kaca ale wczoraj bylo wesolo.Co zlego to nie Ja. To dzien taki pokrecony Mialem. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2020 Universal 55mm 12g 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 (edytowane) Universal 55mm 12g Edytowane 1 Października 2020 przez TERMOS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Nie powiem kto ale wciagnal Mnie w temat i tak zaczalem poszukiwania idealu, przynety na amerykanskie metnokie. Kilka modeli juz mam, prototy sa ale jak zerkam na te przynety. Wierzyc sie nie chce ze lowia. Zapraszam serdecznie na serje. Tropem metnookiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 Jest jeden wspolny mianownik dla wszystkich tych przynent. Grzechotka to podstawa w amerykanskich polowach walley. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 6 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2020 (edytowane) Juz kombinuje ja by tub zatopic grzechotkie. Model-Fiegis Chyba jedyny na ktory zocaja sie szczopak a nie okonie. Edytowane 6 Października 2020 przez TERMOS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2020 Pisze się ''grzechotkę '' i ''rzucają '' - popraw dopóki masz możliwość edycji.Pozdrawiam ???? Dziekuje dla kolegi za czujne oko.Pozdr Termos Model ktory wzialem pod obserwacje w poszukiwaniach idealu. Oczywiscie z grzechotka???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2020 Czy ktos z Was montowal grzechotkie w swoich przynetach. Moze jakies wskazowki, spostrzezenia. Szklo, plastik czy moze kawalek rurki aluminiowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi