Skocz do zawartości

Kultowy sklep

okon6666

Rekomendowane odpowiedzi

Z zalem powiadamiam kolegow ze sklep na ul. Nawrot  /P.Szczepaniak/juz nie istnieje. Sklep ten powstal ok. 40 lat temu i byl nastepca sklepu ktory powstal  w LODZI zaraz po wojnie tez  na ul. NAWROT Koniec pewnej epoki. Majac 6lat zawsze tam chodzilem. Z dawnych lat mam jeszcze matalowy sadzyk i blachy firmy SUMEX , uklony Andrzej.

• Like 3

Z zalem powiadamiam kolegow ze sklep na ul. Nawrot  /P.Szczepaniak/juz nie istnieje. Sklep ten powstal ok. 40 lat temu i byl nastepca sklepu ktory powstal  w LODZI zaraz po wojnie tez  na ul. NAWROT Koniec pewnej epoki. Majac 6lat zawsze tam chodzilem. Z dawnych lat mam jeszcze matalowy sadzyk i blachy firmy SUMEX , uklony Andrzej.

Jestem tak wstrząśnięty tą wiadomością, iż moje życie na zawsze się zmieniło. Wezmę tydzień wolnego, będę zapijać smutek. 

Kultowe miejsce!

Niestety po tych wszystkich remontach centrum , dojazd tam i zaparkowanie to była męka.

Pod Biedronką und Lidlem jest luźniej - jak w ulubionej frazie wędkarskiego świata -  wręcz komfortowo! Bo miasto Łódź dba o markety naprawdę wyjątkowo. Co tam jakiś drobny polski handel, nawet osadzony w tradycji, zwłaszcza kiedy klienci pociekli na kultowy aliexpress.. któryto raj nigdy nie będzie miał końca :)

Znałem Józka od czasu  kiedy przyszedł do pracy, do starych Borowskich. To był najuczciwszy, najbardziej uczynny i najmilszy człowiek jaki kiedykolwiek w tej branży działał. I z tej prostej przyczyny, kontynuacji nie będzie..

• Like 9

Tak z dwadzieścia lat temu a może i więcej o tym sklepie czytałem na dawnym forum WCWI  i obiecałem sobie ,że jak będę w okolicy to odwiedzę ten sklep. Byłem ,porozmawiałem z właścicielem i oczywiści coś tam kupiłem. Sklep naprawdę miał klimat i sympatycznego właściciela. 

Pod Biedronką und Lidlem jest luźniej - jak w ulubionej frazie wędkarskiego świata -  wręcz komfortowo! Bo miasto Łódź dba o markety naprawdę wyjątkowo. Co tam jakiś drobny polski handel, nawet osadzony w tradycji, zwłaszcza kiedy klienci pociekli na kultowy aliexpress.. któryto raj nigdy nie będzie miał końca : ..

Ludziom nigdy nie dogodzisz. Pomyśleć można, że tęsknią za czasami, kiedy nabywało się niemieckiego szklaka i Rileh Rexa spod lady. Panta rhei rzekł ponoć filozof i od jego czasów w temacie nic się nie zmieniło, czyli wszystko się zmienia.

Stary i dobry sklep ze sprzętem wędkarskim, nie jest żadną wartością dla wykształciuchów. Tu nie ma szans na chimery typu Savile Row albo dłużej istniejąca apteka, bar, dom , cukiernia itp. Wszak rzeczywistość i tożsamość musi być płynna..  :)     

Pod Biedronką und Lidlem jest luźniej - jak w ulubionej frazie wędkarskiego świata -  wręcz komfortowo! Bo miasto Łódź dba o markety naprawdę wyjątkowo. Co tam jakiś drobny polski handel, nawet osadzony w tradycji, zwłaszcza kiedy klienci pociekli na kultowy aliexpress.. któryto raj nigdy nie będzie miał końca :)

Znałem Józka od czasu  kiedy przyszedł do pracy, do starych Borowskich. To był najuczciwszy, najbardziej uczynny i najmilszy człowiek jaki kiedykolwiek w tej branży działał. I z tej prostej przyczyny, kontynuacji nie będzie..

Tam gdzieś była Billa na Piłsudskiego nie raz tam parkowałem żeby ich odwiedzić.

Generalnie wychowałem się w Łodzi i wizyty w tym sklepie traktowałem zawsze jak wydarzenie kulturalne! Tam było sporo klientów którzy przychodzili “kupić” tylko po to żeby pogadać. A moją Daiwę Samurai S reanimowaną pięknie przez Kamila właśnie u Nich kupowałem. Mega pomocni z wrodzoną siłą spokoju do mojej ignorancji i niewiedzy.   :) Szkoda że kolejny taki punkt znika.

Edytowane przez Darek_W

Udało mi się chwila przed zamknięciem życzyć wszystkiego dobrego właścicielowi , sporo fajnych zakupów w przemiłej atmosferze tam się porobiło i ogólnie przemili ludzie tam pracowali. Józek , kiedyś jego szwagier , syn - każdy.

Edytowane przez Szymon82
  • Like 2