benito Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Witam, Co sądzicie o tej wędce? Chciałbym sobie ją zakupić na początek ze względu na cieżar wyrzutowy no i niską cenę. Mam zamiar ją połączyć z Abu C3. Znacie jakieś wędki do casta o takim ciężarze wyrzutowym(20/40)w podobnej cenie? http://garbolino.pl/sklep/product_info.php?products_id=115 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=3978&a mp;&srch=garbolino+crank+bass#msg_3978 z tego co pamietam ten kijek, miałe go w rękach jakieś 2 lata temu, wiec pamiętam niewiele, był to dosyć głeboko uginający się patyk o, mówiąc potocznie, wolnej akcji. Myślę że c.w. w opisie jest zdecydowanie zawyzony, ale kijek powinien ładnie obsługiwac przynety ok 20 gram, co w polaczeniu z ABU C3 4601 powinno jakos zagrac... ogolnie jednak wydaje mi sie i z lepszym pomyslem mogly byc niskiprofil w cenie podobnej do C3, np. Daiwa Procaster 100HL Niestety, nie pamietam jak kij był uzbrojony, wykonczony - widocznie nie zrobil na mnie jakiegos specjlanego wrazenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benito Opublikowano 4 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 Jeszcze zastanawiam się nad Jaxonem XT-Pro Spin Caster. Jest do 35 gram ale na sąsiednim forum dowiedziałem się, że ma spory zapas mocy a cena za nówkę też nie jest wysoka. I do niego już by chyba bardziej pasował C3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 Moja rada: dołóz troche i kup cos pewnego, np. cos z serii Triumph Casting St. Croix. Nowe kijki chodza po 300, uzywane za mniej. Z odsprzedaza ewentualna tez raczej nie ebdziesz mial problemu. Ale zrobisz jak zechcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 Słuszna rada benito, kupując triumpha nawet z drugiej reki dostajesz porządny kij do castingu. Kpujac inne wymienione w tym wątku możesz trafić na zwykly bubel. Triumphy w najlepszej cenie dostaniesz u @żbik. powodzenia!JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benito Opublikowano 4 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 Praktycznie wchodziła by w grę tylko wersja z cw 11-28g, pewnie ten Triumph posiada również zapas mocy. Chciałbym połowić sobie szczupaki i bolenie na casta czy ta wędka się nada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 Mysle ze jesli to ma byc szczupakowo-boleniowy to lepszy byłby model oczko słabszy, do 17lb. Z tym ze watpie czy przy C34601 uzyskasz zadowalajace odleglosciowo rezultaty jezeli chodzi o bolenia, moze przy najciezszych wahadalowkach i olowiankach ale... nie widze tego mimo wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 cześćzdecydowanie polecam St.croix a z C3 hmmmmm?rekordu odległosci może nie pobijesz,ale bedzie to mocna i w miarę uniwersalna maszynka,na 14 lb lince z kijka 3/4,choć i 1oz bedzie oki przynęty bedą już ładnie smigać,wagowo i lotnosciowo odpowiedniki np slidera 7 S i F z c3 juz lataja na kilkadziesiat meterków.ale jest to raczej 35-40m niz 60-80m jak w przypadku low profili z japońskich wysoooooookich pólki pozdro hasior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benito Opublikowano 4 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 A ta Daiwa Procaster 100HL lub Rojo bo gdzieś wyczytałem, że są podobne jest dostępna w jakimś polskim sklepie internetowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wisni@ Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 100hl rojo ma więcej łożysk od zwykłego 100hl i chyba troszkę lżejszą szpulkę bo jest ażurowana. W Polsce chyba jeszcze nie da rady kupić rojo niewiem jak 100hl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 Do łowienia szczupaków jak najbardziej, zarówno triumph do 21g (17 lbs) jak i ten mocniejszy do 28g (20 lbs) wówczas C3 albo ktoraś z wymienionych przez Ciebie daiw i mozna lowić na cieższe gumy, wahadła, jerki itd. Ale do bolenii?? Nie, chyba nie bardzo. Jeszcze kij mógłby być ale multiplikator zdecydowanie lepszy. Musisz posłać wabik dosć daleko, a tego nieda rady uzyskać multikiem o ciężkiej szpuli. Musiałbyś zainwestowac np. w shimano curado 201D, Metanium XT albo Team Daiwa Sol, wówczas posłanie np. salmo thrila na 'boleniowy' dystans jest realne.pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi