Skocz do zawartości

Garbolino Crank Bass

benito

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Co sądzicie o tej wędce? Chciałbym sobie ją zakupić na początek ze względu na cieżar wyrzutowy no i niską cenę. Mam zamiar ją połączyć z Abu C3. Znacie jakieś wędki do casta o takim ciężarze wyrzutowym(20/40)w podobnej cenie? http://garbolino.pl/sklep/product_info.php?products_id=115

http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=3978&a mp;&srch=garbolino+crank+bass#msg_3978

z tego co pamietam ten kijek, miałe go w rękach jakieś 2 lata temu, wiec pamiętam niewiele, był to dosyć głeboko uginający się patyk o, mówiąc potocznie, wolnej akcji. Myślę że c.w. w opisie jest zdecydowanie zawyzony, ale kijek powinien ładnie obsługiwac przynety ok 20 gram, co w polaczeniu z ABU C3 4601 powinno jakos zagrac... ogolnie jednak wydaje mi sie i z lepszym pomyslem mogly byc niskiprofil w cenie podobnej do C3, np. Daiwa Procaster 100HL

Niestety, nie pamietam jak kij był uzbrojony, wykonczony - widocznie nie zrobil na mnie jakiegos specjlanego wrazenia.

Mysle ze jesli to ma byc szczupakowo-boleniowy to lepszy byłby model oczko słabszy, do 17lb. Z tym ze watpie czy przy C34601 uzyskasz zadowalajace odleglosciowo rezultaty jezeli chodzi o bolenia, moze przy najciezszych wahadalowkach i olowiankach ale... nie widze tego mimo wszystko

cześć

zdecydowanie polecam St.croix a z C3 hmmmmm?rekordu odległosci może nie pobijesz,ale bedzie to mocna i w miarę uniwersalna maszynka,na 14 lb lince z kijka 3/4,choć i 1oz bedzie oki przynęty bedą już ładnie smigać,wagowo i lotnosciowo odpowiedniki np slidera 7 S i F z c3 juz lataja na kilkadziesiat meterków.ale jest to raczej 35-40m niz 60-80m jak w przypadku low profili z japońskich wysoooooookich pólki :D

pozdro hasior :D

Do łowienia szczupaków jak najbardziej, zarówno triumph do 21g (17 lbs) jak i ten mocniejszy do 28g (20 lbs) wówczas C3 albo ktoraś z wymienionych przez Ciebie daiw i mozna lowić na cieższe gumy, wahadła, jerki itd. Ale do bolenii?? Nie, chyba nie bardzo. Jeszcze kij mógłby być ale multiplikator zdecydowanie lepszy. Musisz posłać wabik dosć daleko, a tego nieda rady uzyskać multikiem o ciężkiej szpuli. Musiałbyś zainwestowac np. w shimano curado 201D, Metanium XT albo Team Daiwa Sol, wówczas posłanie np. salmo thrila na 'boleniowy' dystans jest realne.

pozd JW :D