5384 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Witam Czy ma ktoś pomysł jak to naprawić?Złamał się bolec od terkotki na dodatek cały mechanizm terkoczący tez gdzieś sie zapodział.Może któryś z forumowych kolegów miał podobny problem Na zdjęciach wszystko widać :-)Jedno ze zdjęć obrazuje porównanie z inną szpulą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Kupić nową szpulę . Albo.... Można rozwiercić kawałek w szpuli i dorobić podobny ale bez mechanizmu ani rusz.Chyba żeby wziąć mechanizm z innej szpuli. Pozdrawiam,Slider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Można pokombinować z jakimi blaszkami czy sprężystymi drucikami na tym "bolcu" co pozostał ale to albo się nie będzie trzymało, albo trza wklejać (predzej czy później się odlepi) albo:Metoda mało inwazyjna, szybka i w razie czego można zabieg powtarzać aż się kołowrotek nie rozleci "sam z siebie" - z butelki po jakiej wodzie wycinasz Pan sobie takie "podium" (na obrazku "schemat" to zielonkawe, zaginasz jak te czerwone przerywane linie, robisz ciut mniejszą dziurkę niż mosiężny bolec, wciskasz, doświadczalnie docinasz "wystające uszy" aż wejdą miedzy zęby i "trajkotka gotowa. Metalicznego pobrzęku nie bedzie ale trochę potrzeszczy (im grubszy plastik tym słyszalniej)... Jak się z czasem połamie, to wycinasz se następną i po bólu.Tak mniej więcej ma to wyglądać od góry A tak jakoś z boku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Kurde dobre to!!Dzięki zorro za pomysł Zaraz spróbuje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Mam ten sam problem w Stradicu 4000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 (edytowane) Hej Zrobiłem wedługo wskazówek kolegi zorro i udało się!!!!To działa i mało tego jest nawet metaliczne terkotanie :-)Trochę zmodyfikowałem ten patent, a mianowicie: wyciąłem z poliwęglanu (taki jak do sterów woblerowych) właśnie takie "podium"następnie rozgrzałe do nad palnikiem gazowym i zagoiłem rogi z tym że koniec również rozgrzałem i spłaszczyłem gonastępnie wystarczyło wypalić odpowiednią dziurkę Wszystko widać na fotce Pozdrawiam Ps. Jeszcze raz dzięki zorro !! Edytowane 19 Grudnia 2012 przez 5384 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Nie ma za co i na zdrowie.. "Wieczne", to takie patenty nie są ale zawsze cóś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 super. naprawie obie szpule w exage 1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi