Skocz do zawartości

Orzeł chwyta dziecko - Czad?!

obcy91

Rekomendowane odpowiedzi

W obliczu smierci dziecka,kazdy rodzic wytepliby wszytskie orly na Ziemi.Oczywiscie nie jestem za,poniewaz kocham przyrode,jednak gdybym zyl w regionie,gdzie moze zdarzyc sie atak orla na moje dziecko to staralbym sie podjac jakies kroki.ze zwierzetami nie ma przebacz,ofiara to ofiara nie wazne czy nazywa sie Jas czy Malgosia.Na jeziorze tarnobrzeskim slyszalem historie ,ze chlopu cos zezarlo malego psa :/

I właśnie to miałem na myśli. Swoją drogą, w mojej okolicy stacjonuje cała eskadra wielkich orłów i nie słyszałem, aby choćby Yrok został przez nie porwany :P Pamiętajmy, że klip nie przedstawia faktu o jest fake' iem.

Tak a propos - kilkanaście lat temu w jednym z mazowieckich zbiorników ryba gatunku której z nazwy nie wymienię (ryby te i tak są z uporem lepszej sprawy tępione, zwłasza na tej wodzie), utopiła małą dzieczynkę. Tyle wynika z policyjnych "wycieków" - detale były raczej jednoznaczne. Dać mięsiarzom powód, grając na bazowych instynktach, tu rodzicielskich i dopiero by się zaczęło... Polowanie na trole/ czarownice, czy innego Shreka <_<

Mała, a więc i słaba, niczego nie spodziewająca się dziewczynka w obcym żywiole vs duże, silne, a przede wszystkim stworzone do życia w wodzie zwierzę i okres pilnowania gniazd. Znajomi nurkowie dostawali czasem od takich ryb klapsy ogonem. Tu, to zupełnie inna liga. Oglądałem ostatnio test, z którego wynika, że już ok 20 kg masy wystarczy, aby utopić dorosłego mężczyznę. To działa na wyobraźnię, czyż nie ;)

Nie mniej jednak - rodzic winien strzec dziecko, choć środki ochrony powinien dobierać z rozwagą. Człowiek jest elementem tego świata, a nie jego panem, jak wielu uzurpatorów zdaje się sądzić. Wyrżnięcie ptactwa nie jest rozwiązaniem. No ale to temat na poważniejszą dyskusję, nieadekwatny do klipu z lipnym orłem :D

• Like 1

Mają krzepę ptaszyska, nie powiem. Warunek udanego polowania jest jeden - orzeł musi trafic za pierwszym razem. Nie chciałbym być w jego piórach, gdy draśnięty basior się wrukwi :lol: Dla takiego "psa" nawet orzeł nie powinnien być przeciwnikiem - vide marnie "ukryty" montażem wpierdziel z 3:03. Poza tym, to kojoty jakieś, a nie wilki :lol: :lol: :lol:  Biedne, chude, zaszczute...

chyba jednak wilki tylko wydają się mniejsze od naszych , lub są  rzeczywiście wygłodniałe , co nie zmienia faktu że jednak Mongoły na nie polują 

ptaszyska muszą być szkolone bo uderzają szponami albo w pysk lub krtań , a jak nie da rady jeden to puszczają drugiego

condor ma łysą głowę podobny do sępa

Faktycznie.

Teraz się przyjrzałem.

Poczytałem też o tym orle przednim i piszą ,że występuje w Karpatach. :o

Cholery potrafią kozicę upolować.

Od dzisiaj jak będę w Karpatach to ze swoją kozą tylko na smyczy. :lol: