Skocz do zawartości

Lesterki

Lester

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

Przedstawię Wam teraz wobler wyjątkowy.Konstrukcja do łowienia w trolingu o dł 6cm, lekko tonący o wadze 10gr.Uzbrojony w dwie kotwice nr 6.Przy prędkości trolingowej schodzi do ok 1,5-2m ,a więc sprawdza się raczej na płytkie łowiska.Testuję go od maja na wodach stojących i płynących z b.dobrym wynikiem wraz z moim kompanem do wypraw wędkarskich.A dlaczego wyjątkowy?Dlatego że ma unikalną pracę.Wielu po zaczepieniu go na koniec zestawu będzie zaskoczonych, myślę że większość.Część może stwierdzić że to bubel, ale zapewniam że łowi ryby i jest b.skuteczny.Stworzony z myślą o szczupakach ale złowił już i okonie i sandacze(choć małe).Wobler przy przekroczeniu w górę prędkości trollingowej wykłada się ale któż tak łowi?Pierwsze wrażenie ? Wobler wariat.Trochę ich już zrobiłem i osiągnąłem powtarzalność.W planach większa rozmiarówka.Co do spinningowania w rzece i wodzie stojącej się nie wypowiem bo nie próbowałem ale moje doświadczenie podpowiada mi że rzeka to jest miejsce dla niego.Aha, jest zrobiony z lipy.  

post-47345-0-58822900-1437677331_thumb.jpg

post-47345-0-16375700-1437677362_thumb.jpg

post-47345-0-39378900-1437677391_thumb.jpg

post-47345-0-46371200-1437677413_thumb.jpg

post-47345-0-19681400-1437677438_thumb.jpg

• Like 6

Ma w pudełku takiego swojego "bubla" co jest łowny (sandacze, szczupaki, sumek), w nocy i w dzień, stojąca w trollingu i płynąca w spokojniejszych miejscach. Sam do kumpli mówiłem, że jak ktoś by zobaczył pracę tego niewypału, to schwał by go głęboko na spodzie pudełka i psioczył co to za gUwno.

Praca bez typowej pracy, często odjeżdża na zmianę jak by wielkie S robił, mało kiedy zamryga, więcej idzie bez żadnych drgań, przy zbyt dużej prędkości ucieknie w bok i wyłoży się na chwilę... wyszedł przypadkowo ale łowi :)

Jeśli udało ci się rozpracować dziwaczną pracę i uzyskać powtarzalność to szacuneczek.

A i ślicznie wykonane te Twoje drewienka ;)

Edytowane przez *Hektor*
  • Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...