Misi Opublikowano 6 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia Witam Mam takie pytanie Pawez w mojej Łodzi alfa 390, ma wysokość 38 cm Silnik posiadam stopę S i on ma 43 cm I teraz pytanie silnik posiada 12 km I czy jest jest podwyższyć pawez o te 3-4 cm około Czy nie zrobi to różnicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kozi81 Opublikowano 6 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia Na początku: witamy Po drugie załóż silnik na łódkę, zrób fotkę i coś Ci poradzimy. Bo teraz będzie to tylko teoretyzowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Misi Opublikowano 6 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia (edytowane) Posiadam takie zdjęcia Edytowane 6 Kwietnia przez Misi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Misi Opublikowano 6 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia I drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Misi Opublikowano 6 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia Bo pytanie czy liczyć pawez do tylnej części Łodzi czy do tego kila ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Misi Opublikowano 6 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia Taki jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kozi81 Opublikowano 6 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia Faktycznie nisko wisi, ciut za nisko. Osobiście bym podniósł ze 3 centymetry. Ale na początek zrobił bym testy szybkościowe w orginalnej pozycji, potem wydłubał jakąś listwę z 3-4 cm, nałożył na pawęż i sprawdził jak to sie sprawuje. Jak by nie było zbyt dużej różnicy w v max to być może olał bym sprawę. Bo ta pawęż nie wygląda najlepiej a szkoda od razu w niej dłubać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darek63 Opublikowano 6 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia (edytowane) Podłóż na próbę listewkę 5cm o ile się da jeszcze bezpiecznie, mocno, pewnie przykręcić silnik, a jak nie to z 4cm. Porównaj czy jest jakaś różnica z podwyższonym i nie podwyższonym. Wtedy zostań przy tym jak jest lepiej. Można pawęż na stałe podwyższyć i jest wiele informacji jak to zrobić dobrze. Innej lepszej rady nie dostaniesz bo to trzeba najpierw sprawdzić, i właśnie w taki sposób się to sprawdza. O jednym czasie z @Kozi81 napisaliśmy to samo Edytowane 6 Kwietnia przez darek63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Misi Opublikowano 6 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia Pawez jest właśnie w trakcie robienia i dlatego zapytałem jak to najlepiej zrobić Za jakiś czas wyślę efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Misi
Witam
Mam takie pytanie
Pawez w mojej Łodzi alfa 390, ma wysokość 38 cm
Silnik posiadam stopę S i on ma 43 cm
I teraz pytanie silnik posiada 12 km
I czy jest jest podwyższyć pawez o te 3-4 cm około
Czy nie zrobi to różnicy ?
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi