Skocz do zawartości

Okna dachowe- porada prośba

danek

Rekomendowane odpowiedzi

Część,

Czy jest na forum koś kto, handluje oknami dachowymi?

Potrzebuję 7 okien połaciowych VELUX OKNO DACHOWE GLU 0061B MK08 78x140 +  Kołnierz EDT 2000 MK08 78x140  z zestawem do ciepłego montażu BDX

Chyba że ktoś doradzi i ma propozycje tańszego zamiennika takiego okna.

Ona będą zamontowane na poddaszu, na razie nieużytkowym ale docelowa z klika lad mam zamiar go zaadoptować.

Jednak z racji krycia dachu dachówką planuje już w tej chwili wstawić.

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc

Daniel

Edytowane przez didiunik

...

.Zwróć tylko uwagę na poprawny montaż paroizolacji

Również to podkreślę- mi spieprzyli robotę i z poprawą było roboty.

Jak masz możliwość- zwróć uwagę na ilu domach właściciele nie decydują się na poprawę a tylko uszczelnianie różnymi chałupniczymi metodami od zewnątrz bo im przecieka.

Mam 4 sztuki. Pierwszy dekarz trochę spartolił sprawę i trzeba było poprawić. Załozone ok 2007-2008r. Wiekszych problemow nie miałem. W ubiegłym roku te od strony wietrznej coś puscily wodę ale wiało bardzo mocno do tego stopnia,że i duże okna tarasowe trochę wody wpuściiły. Drugi raz bym sie nie zdecydował. 

Mam 8 sztuk (plastik 3 szybowe) nic nie cieknie i wszystko jest ok ale jak bym miał ponownie budować to nigdy więcej okien dachowych :) jak pada słychać po szybie jak sk....n, jak wieje też słychać a i ciepło szybciej spierdziela ;)

Tak, wiem ale muszę je w tej wstawić ponieważ innej opcji na doświetlenie powstałych w przyszłości pomieszczeń nie ma :)

to sa drewniane czy plastiki ?

jak drewniane to weluxów nie polecam u mnei poprochniały na wierzchu po 15 latach

teraz zastanawiam sie nad wymianą i chyba zwykłego veluxa drewnianego juz nie kupie

serwis velux wezwany po 5 latach od montazu jak juz zaczęły sie problemy poiedział ... tak napewno zle ocieplone przy samym oknie (montowała ekipa polecana i certyfikowana przez velux) ... no tak tylko co ma to ocieplenei do tego ze pruchnieją na wierzchu ?

natomiast takie pokryte biała farbą do łazienki przetrzymałyu bardzo dobrze