Skocz do zawartości

Pomoc w identyfikacji wahadłówki

burzum666

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni koledzy...potrzebuję pomocy w zidentyfikowaniu producenta tej wahadłówki. Dostałem ją w tym roku nad Mierzawą od Starachowickiego spinnigisty... Jest to blaszka pstruchowa..wykonywana ręcznie...dzisiaj ją zgubilem na łowisku i muszę kupić parę sztuk, ale nie wiem gdzie :( Gość co mi ją dał jest starym pstrągowym wyjadaczem , łowiącym na wszytskich rzekach pstragowych w Polsce. Mówił, że tych blaszek nie ma normalnie w sprzedaży, ale da rade je kupić u wykonawcy. Oczywiście ów spinnigista mówil, kto ją robi..ale zapomniałem :(. Pomocy !!!!!

post-422-1348913508,9395_thumb.jpg

post-422-1348913509,0012_thumb.jpg

• 4 lata później...

A jest ktoś ze Starachowic??? Może ktoś zna tego pstrągarza...Jeżdżą we dwóch trzech białym Audi A4 kombi.

Ja ich nie znam, ale w wątku, który podlinkuję znajdziesz równie doskonałe wahadełka pstrągowe;

http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=24558&am p;start=40&

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...

Podobne,małe wahadełka pstrągowe robi Zbyszek Duda z Zamośćia ale to malowanie jakoś mi do niego nie pasuje

Pozdr.Seba

Gdzie moge znaleźć tego Dude? może bym coś od niego kupił... :unsure: :mellow:

Ubawiłem się do łez widząc swój post z przed 5 lat :lol: trochę się od tamtego czasu pozmieniało, udało mi się dość dobrze poznać Zbyszka osobiście

faktycznie robi rewelacyjne wahadła, ponoć największą popularnością cieszą się oklejane okoniową skórką, pięknie to wygląda aczkolwiek

z pewnych powodów ich w pudełku nie mam.

Moim zdaniem przedstawione przez kolegów wahadłóweczki to robota kolegi Rysia Laszczyka oczywiście ze Starachowic.On bodajże w latach osiemdziesiątych sygnował swoje blaszki koroną (kilkanaście ich jeszcze mam) a obecnie wahadełka na pstronia sygnuje literką

zbliżoną t.