Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, nie zadładając nowego tematu chciałbym zapytać w tym wątku o pewną rzecz. 
Dziś nieszczęśliwie spadła mi moja okuma travertina w taki sposób że wyleciała szpulka wraz ze trzpieniem. tutaj mam pytanie i podeprę się zdjęciem. czy na owym trzpieniu powinna być jakaś blokada aby uniemożliwiała całkowite zsunięcie się tego złotego elementu przedstawionego na zdjęciu  poniżej. Zaznaczyłem linią falistą miejsce, gdzie domniemuję powinna sie blokować?? Proszę o komentarz czy ten kołowrotek da się jeszcze uratować. Pozdrawiam.

post-58518-0-76295200-1424800329_thumb.jpg

Edytowane przez k0nradm

• 1 miesiąc temu...

To super :) to mogę dostać jakiś namiar ?

Był taki jeden spro ale nazwy zapomniałem ;) poza tym od na ten przykład dragona maximy hs match ? Od każdej okumy z podwojna korba ? Electra ? Interceptor ? I nie bać się tych klinikow na tulejce korby :) pasuje :) od team daiwy D , od team daiwy tdr również podejdzie.

Gość Kontemplator

Spro inspiration to był, teraz nie dostaniesz, nie produkują, podobnie jak te okumy, które wymieniłeś. A dragon wystepuje w rozmiarze 30 tylko więc chyba do 720 nie będzie pasował ? A od daiwy to pewnie cena taka jak całego passiona :)

• 5 lat później...

hej hej

Kupiłem w 2016 roku kołowrotek spro passion, ale przez całe te 4 lata zleżał praktycznie w szufladzie, bo na rybach byłem może z 15 razy i na dodatek nic nie złowiłem xD Ale do rzeczy. Kupiłem go 4 lata temu i od początku wydaje dziwne pykania przy obrotach korbką - gdy szpula na osi jest najbardziej wysunięta i w najniższym stopniu.Żałuję, że wtedy nie oddałem go do reklamacji, ale słyszałem, że te kołowrotki tak mają tak samo jak luzy na korbce.

Ma/miał ktoś go z Was i jak ewentualnie pozbyć się problemu?

Ciekawostka. Mam spro red arc który ma juz blisko 10 lat i lepiej pracuje od tego passiona xD Myślałem, że (mimo że tańszy) będzie lepszy od tego staruszka, ale o dziwo ten arc to niezniszczalna bestia. Od lat służy mi do łowienia karpi na hodowlanym stawie, a wstyd się przyznać jak o niego dbałem. Cały czas na deszczu, śniegu, mrozie etc. Zamiast wydawać hajs na tańszą wersję mogłem oddać go do konserwacji i miałbym super kręcioł :(

Edytowane przez szaryczłowiek

• 1 rok później...

Zgubiłem nakrętkę od szpuli do kołowrotka Spro Passion 2000. Sklep internetowy, gdzie go kupowałem, nie odpowiada, u dystrybutora mówią, że mogę zamówić przez sklep, a w stacjonarnych twierdzą, że Spro ma braki w magazynach w chwili obecnej. Gdyby ktoś miał np. zajeżdżony egzemplarz tego modelu kołowrotka i taka nakrętka by mu zbywała, to chętnie ją odkupię.