Skocz do zawartości

Shimano Tranx 301B

Novis

Rekomendowane odpowiedzi

A jakiej natury była ta styczność ?

Ocierałeś się o niego, czy jakoś inaczej.

Omiotłem go wzrokiem. Później wziąłem w ręce. Nawet pokręciłem korbką. ....Ludzie zlitujcie się. 

Już całkiem na poważnie. Shimano wreszcie władowało w ten kołowrotek wszystko to* co powinno zrobić już dawno temu. Pewnie jednak musieli wyprzedać stare wersje.  :lol:  

* czyli przede wszystkim, w celu zapewnienia maślanej pracy, zmienili smar na masło. 

• Like 3

https://m.youtube.com/watch?v=1g0schgb-ZY

Powolutku, coś czuję że się chyba przyda. Mam prorex 300, jakieś chińczyki do topienia w morzu, parę betoniarek. Łowiłem starą 30i i 401. Nawet 401 nie wydawała mi się jakoś za duża. Nowe 301 powinno robić robotę. Pz

Edytowane przez mayou
  • Like 1

Powolutku, coś czuję że się chyba przyda. Mam prorex 300, jakieś chińczyki do topienia w morzu, parę betoniarek. Łowiłem starą 30i i 401. Nawet 401 nie wydawała mi się jakoś za duża. Nowe 301 powinno robić robotę. Pz

Bo Tranx 301 i 401 to ta sama buda więc łowi się podobnie . To nie jest prawdziwa klasa 400 bo te już ważą 400 + g.  Jeden z przykładów multika wielkości 400 to Lexa 400 Hd która waży ponad 100 g więcej niż model 300 Hd i jest sporo większa. Czy też popularny multik Piscifun Alijoz 300 kontra 400. 400 ma większa ramę i dużo więcej waży.

Nowy waży prawie tyle samo co stare 401. No nic, poczekamy, połowimy, zobaczymy. Cena nowego trx nie jest jakaś bardzo zaporowa. Wiadomo alijoz 300 wyjdzie taniej.Lubię piscifuny, bo mam tego z 10szt. Ale od alijoz 400 chyba wolałbym duże komodo, bo tym łowiłem alijozem nie. Betoniarki też mi pasują, a sprytne 301 zawsze się przyjmie. Najwyżej będzie z tego mocna lososiówka w parze z mocnym onchorem. Stary 301 rzucał zwarta masą dość niską, może nowy nie będzie gorszy. Pz