Skocz do zawartości

Stella vs Vanquish vs TP ? Może jakaś daiwa ?

pablo208

Rekomendowane odpowiedzi

Wyleczył mnie z stelki kolega bazyloss :) Wydać 3k i motać sie to nic fajnego :(

Generalnie V iTP11 to chyba jedyne rozsądne rozwiązanie. Daiwy  ?? No cóż zbyt wiele opini i to niestety tych nie zbyt pozytywnych.

A jak z wasza opinią ? To prawda , że są to kręciołki na rok max dwa ?

A np nowa caldia  ?

Co o niej myslicie ?

cholera już całkiem się pogubiłem

to co to jest np Stella FW3000S albo Stella AR2000

czyli dobrze myślałem z tymi cyferkami

ale na rynku japońskim jest kupe maszynek bez tych cyferek, znaczy że to nie na rynek wewn?

Edytowane przez jabadaon

Jak kupisz w Japonii to będzie JDM :) .Europejskie chyba nie mają łożyska pod szpulą, ale niech fachowcy się wypowiedzą w temacie.

to zależy od modelu i nie jest regułą, niektóre wersje z literką F różnią się całkowicie od wersji JDM, np Biomaster to inna waga, ilość łożysk, pojemności szpul i nawet przełożenie

inne "teoretycznie" jak Stella czy Vanquish nie różnią się wcale - prawie ;)

cholera już całkiem się pogubiłem

to co to jest np Stella FW3000S albo Stella AR2000

czyli dobrze myślałem z tymi cyferkami

ale na rynku japońskim jest kupe maszynek bez tych cyferek, znaczy że to nie na rynek wewn?

to wersje JDM,

chodzi o literki po "wielkości" od pewnego czasu, np 3000FE, 3000FB itd - wersje EU/US

Edytowane przez bazyloss

• 2 tygodnie później...

+5% od całości (z przesyłką) handling PayPal jaki musi zapłacić ten koleś

kurs PayPal jest wyższy niż międzybankowy

ewentualne cło i vat 26% - pamiętaj, że będzie liczone po kursie z dnia naliczenia stawki, nie z dnia, w którym kupiłeś

kurs JPY jest obecnie bardzo atrakcyjny, oczywiście nie tak jak bywało przed laty, ale jeszcze niedawno kosztował 4,2zł, a pół roku temu 4,5zł

moze się udac bez cła, ja tylko raz płaciłem, mozna jeszcze sie dogadac by zaniżył kwotę na dokumentach.

takich tekstów proponuję do Akihito nie wysyłać :)

przy wysyłce EMS na 99% cło

możesz poprosić o International Parcel Post - ma możliwość ubezpieczenia, ubezpieczenie na 20000JPY kosztuje dodatkowe 400JPY,czyli w sumie wyniesie tyle co EMS z ubezpieczeniem na całość, ale może unikniesz cła