popper Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Spoko @pablo208.Takie tematy, żyją wlasnym życiem, niezależnie od woli założyciela wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Spoko @pablo208.Takie tematy, żyją wlasnym życiem, niezależnie od woli założyciela wątku Co ma swoje ogromne plusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Wyleczył mnie z stelki kolega bazyloss Wydać 3k i motać sie to nic fajnego Generalnie V iTP11 to chyba jedyne rozsądne rozwiązanie. Daiwy ?? No cóż zbyt wiele opini i to niestety tych nie zbyt pozytywnych.A jak z wasza opinią ? To prawda , że są to kręciołki na rok max dwa ? A np nowa caldia ?Co o niej myslicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Pablo....Trzymaj sie przy tym, co wybrales, ze wskazaniem na TP ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 V sie faktycznie obawiam .....w sumie to nowość ale czy znaczy , że to może byc zonk ?? Chyba nie jesli dostanę JDM Tp sprawdzony i to jest jego duży plusik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 (edytowane) Ani jednego ani drugiego, przy takim "patyczku", nie zajedziesz ani przez dwa lata, ani nastepne dwa, ani.... Edytowane 23 Grudnia 2012 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 a powiedzcie mi skąd wiadomo, że to wersja JDM - przecież napis Japan o tym nie świdczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 (edytowane) Jak kupisz w Japonii to będzie JDM .Europejskie chyba nie mają łożyska pod szpulą, ale niech fachowcy się wypowiedzą w temacie. Edytowane 23 Grudnia 2012 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 cosik za proste by to było, a nie jest tak, że na stopce są dodatkowe numery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Wersje na rynek japoński nie mają tych śmiesznych literek Fa, Fb, F-sre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 każdy kołowrotek kupiony w JP to wersja JDM, nawet Malezja wersje JDM mają numer seryjny na stopce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 (edytowane) cholera już całkiem się pogubiłemto co to jest np Stella FW3000S albo Stella AR2000czyli dobrze myślałem z tymi cyferkamiale na rynku japońskim jest kupe maszynek bez tych cyferek, znaczy że to nie na rynek wewn? Edytowane 23 Grudnia 2012 przez jabadaon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Jak kupisz w Japonii to będzie JDM .Europejskie chyba nie mają łożyska pod szpulą, ale niech fachowcy się wypowiedzą w temacie.to zależy od modelu i nie jest regułą, niektóre wersje z literką F różnią się całkowicie od wersji JDM, np Biomaster to inna waga, ilość łożysk, pojemności szpul i nawet przełożenie inne "teoretycznie" jak Stella czy Vanquish nie różnią się wcale - prawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 (edytowane) cholera już całkiem się pogubiłemto co to jest np Stella FW3000S albo Stella AR2000czyli dobrze myślałem z tymi cyferkamiale na rynku japońskim jest kupe maszynek bez tych cyferek, znaczy że to nie na rynek wewn?to wersje JDM, chodzi o literki po "wielkości" od pewnego czasu, np 3000FE, 3000FB itd - wersje EU/US Edytowane 23 Grudnia 2012 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 bazyloss a jest gdzieś jakieś zestawienie z oznaczeniami, literkami , wagami, wersjami itd itp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 nie bardzo wiem co masz na myśli jeśli masz na myśli np. biomaster JDM waga, łożyska itd - kontra EU/US waga, łożyska itd to raczej nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 (edytowane) chodzi mi tylko o wersje JDMniektóre stellki mają literki przed rozmiarem, a niektóre zaod czego to zależyteraz muszę uciekać ale chętnie wrócę do wątkupozdrawiam Edytowane 23 Grudnia 2012 przez jabadaon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 wejdź na : http://www.plat.co.jp/shop/catalog/default/language/en/cPath/22_81/osCsid/f92230fa0d6519c1d216a443c56fb7e7/river-lake-fishing-freshwater/reel.html http://www.japanprofishing.com/reel http://marunouchishop.com/index2.html http://www.tacklejapan.com http://www.bass.jp/reel.php?c=reel to sobie pooglądasz wersje JDM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stugrzeg Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 (edytowane) już znalazłem Edytowane 2 Stycznia 2013 przez stugrzeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 na dzisiaj około 1400zł http://marunouchishop.com/main/shimano_e/11new-twinpower.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stugrzeg Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 po kursie yena to mi wychodzi 990 zł bez przesyłki (chyba ze jeszcze dochodzi koszt przewalutowania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 +5% od całości (z przesyłką) handling PayPal jaki musi zapłacić ten koleś kurs PayPal jest wyższy niż międzybankowy ewentualne cło i vat 26% - pamiętaj, że będzie liczone po kursie z dnia naliczenia stawki, nie z dnia, w którym kupiłeś kurs JPY jest obecnie bardzo atrakcyjny, oczywiście nie tak jak bywało przed laty, ale jeszcze niedawno kosztował 4,2zł, a pół roku temu 4,5zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stugrzeg Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 moze się udac bez cła, ja tylko raz płaciłem, mozna jeszcze sie dogadac by zaniżył kwotę na dokumentach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 moze się udac bez cła, ja tylko raz płaciłem, mozna jeszcze sie dogadac by zaniżył kwotę na dokumentach. takich tekstów proponuję do Akihito nie wysyłać przy wysyłce EMS na 99% cło możesz poprosić o International Parcel Post - ma możliwość ubezpieczenia, ubezpieczenie na 20000JPY kosztuje dodatkowe 400JPY,czyli w sumie wyniesie tyle co EMS z ubezpieczeniem na całość, ale może unikniesz cła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stugrzeg Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 (edytowane) jak kupowałem w plat.co.jp nie robili zadnych problemów to spróbuję w tackle japan tam tez mają dosyc tanio Edytowane 2 Stycznia 2013 przez stugrzeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi