Skocz do zawartości
  • 0

Zatrucie Lubatówki w Krośnie

tpe

Pytanie

Syn po powrocie ze szkoły pokazał mi taki oto filmik z nad rzeczki Lubatówki, dopływu Wisłoka, tarliska ryb:

Kolor płynącego rowem ścieku lekko mnie zaskoczył....

O zanieczyszczeniu zawiadomiłem Straż Miejską, Urząd Miasta, ZO PZW i portal Krosno24.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Z tego co się orientuje, to jest to jakiś środek dezynfekujący czy coś w tym stylu. Zimą to samo wpływa do Wisłoka  ze ścieków w Rzeszowie i nikt nigdy nie zauważył śnięcia ryb.

Obyś miał racje. Lubatówka bardzo powoli odradza się po melioracji.

• 0
Z tego co się orientuje, to jest to jakiś środek dezynfekujący czy coś w tym stylu. Zimą to samo wpływa do Wisłoka  ze ścieków w Rzeszowie i nikt nigdy nie zauważył śnięcia ryb.

Obyś miał racje. Lubatówka bardzo powoli odradza się po melioracji.

Skąd to sie kurwa leje Tomasz :angry:

• 0
Ja tak z innej beczki , jaki to odcinek Lubatówki jeśli to nie tajemnica ?

Znam tą rzeczkę ( w zasadzie jej kawałek przy Olejarskiej ) z przed kilku lat i wyglądała znacznie lepiej  :unsure:

To dokładnie ten odcinek, ten rów znajduje się poniżej kładki, zaraz przed parkiem jordanowskim.

Edytowane przez tpe

• 0
Kolega coś napił, że na śpiewanie go bierze?

Aluzja widocznie była za nadto zawoalowana, więc wyjaśniam. Nie podoba mi się odgrzewanie starych tematów postami podbijającymi jedynie liczbę postów danej osoby. Przedmiot wątku wydaje się jasny jak barwnik w tym cieku, a o jego wpływie na rybostan na razie nic nie można powiedzieć, poza tym, że został przechwycony przez PSP.

• 0

Oczywiście nic nie wniosłem do tematu, bo bardzo dużo, jeśli nie wszystko zostało już w grudniu napisane. Najprawdopodobniej był to barwnik użyty do kontroli szczelności instalacji ciepłowniczej, chociaż osobiście skłaniam się do stwierdzenia, że został on użyty przy kontroli przez pracowników lokalnego przedsiębiorstwa komunalnego odp. za kanalizację w celu sprawdzenia czy ktoś dalej puszcza szambo do kanału burzowego. Jeśli ktoś  posiada szerszą wiedzę jak to wygląda w Krośnie to proszę o sprostowanie.