tpe Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Syn po powrocie ze szkoły pokazał mi taki oto filmik z nad rzeczki Lubatówki, dopływu Wisłoka, tarliska ryb: Kolor płynącego rowem ścieku lekko mnie zaskoczył.... O zanieczyszczeniu zawiadomiłem Straż Miejską, Urząd Miasta, ZO PZW i portal Krosno24.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Siksa Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 (edytowane) Z tego co się orientuje, to jest to jakiś środek dezynfekujący czy coś w tym stylu. Zimą to samo wpływa do Wisłoka ze ścieków w Rzeszowie i nikt nigdy nie zauważył śnięcia ryb. Edytowane 21 Grudnia 2012 przez Siksa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tpe Opublikowano 21 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Z tego co się orientuje, to jest to jakiś środek dezynfekujący czy coś w tym stylu. Zimą to samo wpływa do Wisłoka ze ścieków w Rzeszowie i nikt nigdy nie zauważył śnięcia ryb. Obyś miał racje. Lubatówka bardzo powoli odradza się po melioracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Z tego co się orientuje, to jest to jakiś środek dezynfekujący czy coś w tym stylu. Zimą to samo wpływa do Wisłoka ze ścieków w Rzeszowie i nikt nigdy nie zauważył śnięcia ryb. Co nie znaczy ze jest to dla ryb zdrowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Z tego co się orientuje, to jest to jakiś środek dezynfekujący czy coś w tym stylu. Zimą to samo wpływa do Wisłoka ze ścieków w Rzeszowie i nikt nigdy nie zauważył śnięcia ryb. Obyś miał racje. Lubatówka bardzo powoli odradza się po melioracji. Skąd to sie kurwa leje Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 apioo Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Było o tym na PSW chyba, o ile pamiętam jest to środek który dodaje się do sieci ciepłowniczej, żeby łatwo można było zlokalizować wycieki? Mogę być w błędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 milupa Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Ja tak z innej beczki , jaki to odcinek Lubatówki jeśli to nie tajemnica ?Znam tą rzeczkę ( w zasadzie jej kawałek przy Olejarskiej ) z przed kilku lat i wyglądała znacznie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 a teraz wszedzie uregulowane prawie :/ a skąd ty naszą Lubatówke znasz ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tpe Opublikowano 21 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 (edytowane) Ja tak z innej beczki , jaki to odcinek Lubatówki jeśli to nie tajemnica ?Znam tą rzeczkę ( w zasadzie jej kawałek przy Olejarskiej ) z przed kilku lat i wyglądała znacznie lepiej To dokładnie ten odcinek, ten rów znajduje się poniżej kładki, zaraz przed parkiem jordanowskim. Edytowane 21 Grudnia 2012 przez tpe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 milupa Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 a teraz wszedzie uregulowane prawie :/ a skąd ty naszą Lubatówke znasz ??? To nie fajnie że tak ją zepsuli Znam bo żona urodzona w Krośnie i jej kuzyn mieszka na Olejarskiej więc tam bywałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 To jak będzie okazja to się odezwij wyskoczymy gdzieś za rybą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 milupa Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 To jak będzie okazja to się odezwij wyskoczymy gdzieś za rybą Dzięki , jak będę się wybierał w Wasze okolice to się odezwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tpe Opublikowano 26 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 To jednak było zatrucie: http://www.krosno24.pl/informacje.php3?id=6277 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 (edytowane) mam nadzieje ze pstruchom to nie przeszkodzi w bytowaniu w tej rzece juz za niedlugo mam zamiar je odwiedzic Edytowane 25 Stycznia 2013 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mesonyx Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Trolololol ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hvast Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Oby tylko rybki nie ucierpialy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Trolololol ...Kolega coś napił, że na śpiewanie go bierze? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Oby tylko rybki nie ucierpialy.jak sprawdze po pierwszym lutego to dam znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mesonyx Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Kolega coś napił, że na śpiewanie go bierze? Aluzja widocznie była za nadto zawoalowana, więc wyjaśniam. Nie podoba mi się odgrzewanie starych tematów postami podbijającymi jedynie liczbę postów danej osoby. Przedmiot wątku wydaje się jasny jak barwnik w tym cieku, a o jego wpływie na rybostan na razie nic nie można powiedzieć, poza tym, że został przechwycony przez PSP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Trolololol ...tu dopiero gó***o wniosłeś swoim wpisem do tematu, więc pozdrawiam i pozostawiam bez komentarza, a tak dla ścisłości statystyki ilości postów to ja mam głęboko w ..... powarzaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mesonyx Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Oczywiście nic nie wniosłem do tematu, bo bardzo dużo, jeśli nie wszystko zostało już w grudniu napisane. Najprawdopodobniej był to barwnik użyty do kontroli szczelności instalacji ciepłowniczej, chociaż osobiście skłaniam się do stwierdzenia, że został on użyty przy kontroli przez pracowników lokalnego przedsiębiorstwa komunalnego odp. za kanalizację w celu sprawdzenia czy ktoś dalej puszcza szambo do kanału burzowego. Jeśli ktoś posiada szerszą wiedzę jak to wygląda w Krośnie to proszę o sprostowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 To jednak było zatrucie: http://www.krosno24.pl/informacje.php3?id=6277czytaj wątki w całości.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mesonyx Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Sęk w tym, że przeczytałem całość ze zrozumieniem, a nie jedynie po nagłówkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Sęk w tym, że przeczytałem całość ze zrozumieniem, a nie jedynie po nagłówkach. No to dobrze bo teraz bardzo mądry będziesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tpe Opublikowano 26 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Panowie, dajcie spokój...Za tydzień idziemy na zebranie w Kole, nie omieszkam zapytać przedstawiciela ZO, co zrobili w tej sprawie, a także w kilku innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
tpe
Syn po powrocie ze szkoły pokazał mi taki oto filmik z nad rzeczki Lubatówki, dopływu Wisłoka, tarliska ryb:
Kolor płynącego rowem ścieku lekko mnie zaskoczył....
O zanieczyszczeniu zawiadomiłem Straż Miejską, Urząd Miasta, ZO PZW i portal Krosno24.pl
26 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi