WhiteWillow Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Czy 800zł to dobra cena za fabrycznie nowego Twin Powera 4000 FA (oczywiście szpulka zapasowa included)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 http://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/products_id/8466/cPath/22_81_83_1267/river-lake-fishing-freshwater/christmas-sale-shimano-rarenium-cl4-4000.html Ostatniego chyba zabrałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 saw Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Ale chodziło o Twin Powera Łukasz ja myślę że to dobra jak za nowy sprzęt z dodatkową szpulką, a na co ta betoniarka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WhiteWillow Opublikowano 21 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 (edytowane) Andrzej, Rarenium też jest w planach, ale chciałbym, żeby ktoś zorientowany odpowiedział mi na to pytanie bo ten Twinek też mnie korci. Sławek, u mnie duże pstrągi biorą A tak na serio to jeszcze nie wiem, ale zawsze do czegoś się przyda, najszybciej do trolla i do konkretnych gum z rzutu Młynek jest nowy, wisi na stojaku w sklepie Edytowane 21 Grudnia 2012 przez WhiteWillow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 saw Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Ciężki jest, prawie 400gr, do trolla fajny byłby, mocny jest. Wadecki ciągle takim ogarnia i mówi że daje rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WhiteWillow Opublikowano 21 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Powyższe zastosowania połowicznie realizuje u mnie Slammer 360. Połowicznie bo kiedyś wpadłem na pomysł, żeby nim porzucać i połowa szpuli nowej Spiderwire poszła się j.....ć Więc Slammer ma zakaz rzucania, ino woblery zwija A taki Twinek nie dość, że kulturę pracy ma "trochę" wyższą niż Penn i przyjemniej nim się łowi, to i bród nie powinien robić w co trzecim rzucie. Poza tym może kiedyś mi odbije i na jakieś trocie wyskoczę to będzie jak znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcy- Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Witaj:) Nie miałem styczności z tym młynkiem ale spróbuje troszkę inaczej spojrzeć na sytuację. Przez wielu te stare Szimano "to jest to" i kupuje się używane w różnym stanie. Mówi się, że szkoda, że ich nie produkują bo nowe (nawet drogie) to chłam. A Ty masz możliwość kupić taką legendę (nową) w cenie Stradica czy Rarenium (no prawie). Skoro wielu potrafi się skusić na używki za 500-600zł, to chyba nowy tych 800zł tym bardziej jest wart? Jak widzisz dla niego zastosowanie dla siebie, masz ochotę na nowy młynek, masz kasę... to chyba warto? Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WhiteWillow Opublikowano 21 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Że warto to się domyślam Pytam, bo nie wiem ile te kołowrotki kosztowały kiedy były w produkcji, w momencie kiedy były na topie nie interesowały mnie młynki z tej półki więc nie jestem zorientowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Leśniak Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Witam. Jest to kołowrotek dość ciężki (395 gram ) z przeznaczeniem do średnio-ciężkiego spinningu.Sprawdzona i niezawodna konstrukcja bez "bajerów" , pięknie nawija żyłkę lub plecionkę. Kultura pracy jak na SHIMANO przystało - znakomita.Przekładnia"mocarna" wykonana ze specjalnie utwardzanego stopu aluminium. Korba jest wkręcana na gwint bezpośrednio w przekładnię tzn.w oś koła zębatego co wpływa na zero luzów w tym połączeniu.Dodatkowo sama oś koła zębatego jest wykonana ze stali co daje gwarancję " niepęczenia" śię tego elementu w czasie wielokrotnego przykręcania korby, co niestety w wielu innych kołowrotkach ma miejsce włącznie z zanitowanymi łożyskami na osi. Czy wart tej ceny? jeżeli jest nowy to bym się nie zastanawiał - maszynka na wiele,wiele lat łowienia. Jedyny minus to uchwyt korbki,wrażliwy na na wszelkie środki przeciw owadom,po pewnym czasie zaczyna się kleić.Ale tu moja rada-wewnętrzną część dłoni zamoczyć w wodzie i wytrzeć do sucha. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcy- Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Rozumiem o co Ci chodzi. Ale czy to ważne ile kiedyś kosztował? Ważne, że w porównaniu do tego co teraz chodzi w tej kwocie jest warty tej ceny. Tak jak napisałem, skoro używki za 500-600 schodzą to chyba 800 tym bardziej warty? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WhiteWillow Opublikowano 21 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Dzięki za opinie Właściwie takich odpowiedzi się spodziewałem ale chciałem się upewnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
WhiteWillow
Czy 800zł to dobra cena za fabrycznie nowego Twin Powera 4000 FA (oczywiście szpulka zapasowa included)?
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi