scOOtt Opublikowano 24 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia Cześć, Moja 8 letnia córka co raz częściej prosi mnie o wspólne wędkowanie. Na tą chwilę nie jestem w stanie określić czy to chwilowy zapał czy zrodzi się z tego pasja. Na razie pod moim okiem pokazuje jej co i jak - natomiast trochę obawiam się o swój sprzęt bo raczej wszystko u mnie to górna półka, stąd zrodził się w mojej głowie pomysł, że może tu zapytam kogoś kto stał przed wyborem takiego zestawu dla swoich pociech. Generalnie nie chciałbym brać dla niej jakiejś totalnie najniższej półki a sam nie mam doświadczenia co w średniej półce można by wybrać co w relacji cena / jakość byłoby najodpowiedniejsze.Założenie jest takie aby ta wędka była raczej pod okonie. Coś do 7 max 10 gram. Lekkie, czułe, sprawiające fun w trakcie holu. Do tego jakiś młynek w rozmiarze 2000S.Budżetu nie określam - jak zaczepi gałąź i połamie to ma nie być szkoda Jeśli podobny temat już istnieje (przepraszam nie miałem czasu szukać) to proszę o przeniesienie posta.PozdrawiamŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 24 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia Młynek Salmo + kijek od Berkleya, to mój zestaw ćwiczebny, dla wnuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 24 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia Mam fajny zestaw dobrany pod kolor, kupiłem dla córki ale nigdy nie został użyty:Spinning Handing Magic L UL 1,8 m, mimo że chińczyk to świetnie wykonany na dobrych komponentach. Akcja fast (dla mnie bardziej mf), wyrzut 1,5 – 9 g (realny). Fajny pokrowiec w komplecie.Kołowrotek Meredith 1000, też chińczyk (koszt 70-80 zł), 4 łożyska, praca kołowrotka łącznie z hamulcem płynna, nic nie trzeszczy skrzypi. Pod ul na pewno długo posłuży.Leży i się kurzy, jak zainteresowany to mogę odsprzedać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 24 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia Mam fajny zestaw dobrany pod kolor, kupiłem dla córki ale nigdy nie został użyty:Spinning Handing Magic L UL 1,8 m, mimo że chińczyk to świetnie wykonany na dobrych komponentach. Akcja fast (dla mnie bardziej mf), wyrzut 1,5 – 9 g (realny). Fajny pokrowiec w komplecie.Kołowrotek Meredith 1000, też chińczyk (koszt 70-80 zł), 4 łożyska, praca kołowrotka łącznie z hamulcem płynna, nic nie trzeszczy skrzypi. Pod ul na pewno długo posłuży.Leży i się kurzy, jak zainteresowany to mogę odsprzedać. Nie mam przekonania do chińskich młynków - aczkolwiek kijaszek mógłby być.Może ktoś coś jeszcze podpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 24 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia Moja córka uczyła się łowić na moich wędkach i też nie byłyto tanie kije. Dopiero gdy ją wciągło, dostała swoje wędki, takie jakie chciała. Z autem było tak samo, na moim uczyła się jeździć, żona swoje niechętnie dawała, a później kupiła swoje. [emoji3] Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldziu Opublikowano 24 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia Może Delphin Queen jakiś model. Może ją wciągnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 24 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia Jak szukasz budżetowo, ale przyzwoicie to polecę zestaw jaki dobrałem koledze, który łowi sporadycznie, ale chciał mieć jakiś w miarę uniwersalny zestaw:- dragon moderate 1-12g, długość zależy czy z łodzi czy z brzegu. Kijek raczej kończy karierę w sklepach i da się go na wyprzedaży znaleźć za 200parę PLN. Okoń, a i szczupak mu niestraszny. Akcja moderate więcej wybaczy na początek - daiwa legalis - koszt ca. 300 lub ninja jak ma być taniej. Jest na forum sporo opinii o tych młynkach, sam mam 2 legalisy i uważam, że są więcej niż przyzwoite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 24 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia Dzięki za Wasze opinie. Z tego co zdążyłem się zorientować to Favorite Totem jest chyba w tej chwili najlepszym rozwiązanie w kwestii cena jakość. Poczekam może akurat się gdzieś trafi Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek25 Opublikowano 25 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia Sg4 idzie dostać teraz w bardzo dobrej cenie i są to fajne czułe wędki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 25 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia Delphin różowa Queen Do tego różowy pokrowiec z miejscem na szminke 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 25 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia Zdecydowałem się na mikado bixlite 198cm do 7g i Daiwa Legalis. Całość się zamknęła w 3 stówkach. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi