kac987 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Czy na blanku IP903F Batsona można zbudować dość uniwersalną wędkę castingową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Wychodzi w miarę uniwersalna, ogarnie od ok 7g z 2" do 17g z 3", obrotki z szerszym skrzydełkiem 1-3 bez problemu. Pod sansdacze średnio, standartowy polski szczupak bez problemu , większe okonie także. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kac987 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kac987 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 a maże ma ktoś lepszą propozycje blanku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 pytanie postawione jest tak ogólnie że aż ścina z nóg wśród kilku firm produkujących blanki jest pewnie gdzieś z kilkaset modeli z czego kilkadziesiąt może spełniać definicję 'dość uniwersalnej wędki castingowej'. Kiedyś @jerzy popełnił artykuł o uniwersalizmie w castingu - jest na stronie głównej (zakładka 'artykuły') - nie wiem czy już czytałeś ale jeśli nie to polecam lekture 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 (edytowane) Kiedyś miałem i uważałem za dość uniwersalny kijek, na blanku Lamiglas XC661.Ogarniał od 6-7g, po....... (czasami i przez zapomnienie) jakieś 35g. Komfortowo 7-25g, jak na mało zaawansowanego. Edytowane 23 Grudnia 2012 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 (edytowane) Waldek dał jeden z moich typów,drugi powinien pamiętać @friko ,a mianowicie Talon VI+ do 14lb,nie pamiętam już szczegółów parametrów,mimo iż go posiadam,ale fizycznie dawno go nie miałem w rękach i nie używałem .podobno był z niego wykuty "miecz samurajski" Edytowane 23 Grudnia 2012 przez tofik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 A jak ma się Talon do Lamiego, ten drugi w Zbiku kosztuje niecałe 600zł. Jak sprawuje się w jigowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Lepszym wyborem pod jiga byłby inny Lami. Pytaj Tofika. Ostatnio zdaje się sprzedawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 25 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 Marcin- Talon wolniejszy od Lamiego,chodzi o te wymienione w wątku. Jeśli chodzi o jigi to zdecydowanie polecam serię XL i model do 10lb mocy-taki sprzedawałem ostatnio,15g+guma 3" podbija i miota przyzwoicie,a i z garbuskami radzi sobie dobrze .Pełnie "uniwerslizmu" daje jednak XMG LP 843,po prostu wędka dla ludu,bądź jak kto woli ,wędka w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi