grunwald1980 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Witam.Czy sa na forum fanatycy starego sprzetu, ktorzy nie tylko trzymaja stare kolowrotki abu na polkach, lecz uzywaja ich na codzien?Tak mi na mysl przyszlo po ogladnieciu tego filmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legion Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 (edytowane) Film bajeczka,fajnie,że coś takiego wyszukałeś i teraz możemy pocieszyć się oglądając piękne scenerie,a pstrągale-palce lizać.Ja czasami sięgam po starocie : wędzisko Abu Atlantic,kołowrotek Cardinal 44 lub 66,nie będę się chwalił,ale jeszcze coś by się znalazło stare koł.Dam,Mitchell Garcia,sentyment duży,a frajda z łowienia nie byle jaka,a te spojrzenia innych łowiących....Myślę,że to nawet nasz obowiązek,nasz-mam na myśli tych którzy parę dziesiątek lat depczą po brzegach,i co kolwiek mogą zaprezentować młodzieży. Edytowane 22 Grudnia 2012 przez legion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 @legion myślę że jakbyś zabrał na spotkanie 27.12 trochę tych antyków to byłoby ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Ja kilka ładnych lat łowiłem Cardinal'em C-4 (na ślimaku) ale chyba nie był aż tak retro jak młynki z filmiku powyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 (edytowane) W czasach, kiedy te przedmioty były na topie, należało mieć dwie rzeczy. Pieniądze (nie małe) i dostęp (możliwości zakupu).Wielu takich, w naszym kraju, zapewne nie było.Większość kręciła Tokozami, śmigała Germiną i....... i tak była dumna, z tego co ma PS. Gdyby tak, wzorem zlotu zabytkowych pojazdów, taki zlocik się udał .......... Byłoby na co popatrzeć Edytowane 22 Grudnia 2012 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 (edytowane) Oj byłoby na co popatrzec. Może uda się coś takiego zorganizować,np na jakimś fajnym łowisku połapać na antycznym sprzęcie bez plecionek,tytanów itp. Jeszcze antyczne przynęty do tego.Chyba poniosła mnie wyobrażnia. Edytowane 22 Grudnia 2012 przez stoner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁukaszN Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=3203069 Jakby ktoś szukał antyków, to gość ma ich sporo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Ceny tez ma " Old skool" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Z denominacją coś nie teges Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁukaszN Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Dzwoniłem do Gościa tak z ciekawości; kolekcjoner, do wyboru ma ponoć ponad 600 wędzisk i 300 kołowrotków. I coś prawdy w tym może być, bo pytałem go o kilkanaście modeli Daiwek i Shimanek do 2000 roku i większość ma na stanie - nawet fotki mi przesłał... jednak ceny i przekonanie tego Pana, że takiego sprzętu już się nie kupi na rynku zniechęciły mnie do dalszych rozmów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 a ja kiedys nawet kupiłem od niego wędke wiec........zdjecia ładne ale to co przyszło to szok..juz nie to co na zdjeciach-i powiedział no przeciez prosił pan o najładniejszą malo tego stary cormoran był pękniety w takim miejscu ze ktos kto zachwyci sie wędką nawet nie dojrzy tego..zadzwoniłem i powiedział przysle drugą-ale ja juz nie chciałem i nigdy wiecej nic od niego... a na koniec kiedy chciałem zwrotu pieniedzy powiedział-trzeba było odrazu powiedziec ze przeszkadza panu zaiarnko piasku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 moze i kolekcjoner ale tez kupuje uzywki/podejrzewam ze ma obracareczke(tokarke) do wedki bo z korka sypał sie pyłek jak po szlifowaniu papierem sciernym..a ostatnio sprzedawałem na al-gro starą wedke to dzwonił do mnie i chciał kupic-a wędkarzom sprzedaje jako nowa lub jak to on powiedział leciutko uzywana:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁukaszN Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Russian 80, coś w tym jest; zaoferował mi min Sustaina 2500FD -nówka, nie używana, za 1000zł... Po przesłaniu fotek okazało się, że ma kilka otarć lakieru, pozłocenia obdarte itp. Po zwróceniu uwagi przyznał rację, że kilka razy był przykręcony do wędki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 wiem tylko ze jeszcze jeden moj znajomy kupował od niego i tez sie naciął ,ale ten mój kolega ma gdzies zaprzyjazniony warsztat wędkarski i tam ponoc ten tyberiusz cały tez wędki podrasowywał ,ale to wiadomosc z drugiej ręki wiec głowy nie dam obciąć.. bynajmniej wkur...iłem sie jak mi przyszła wedka leciutko uzywana pęknieta:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 (edytowane) Bez kretlikow obrotowka to ladny hardcore. Edytowane 29 Grudnia 2012 przez grunwald1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Nie wyobrażam sobie przesiąść się na syrenkę, fiata 126p z początków produkcji, czy warszawę. Jednak nie sposób nie zerknąć jak mija się pięknie odrestaurowane egzemplarze na drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 To fakt ja tez jestem zwolennkiem nowego, jednak jak sie widzi cos takiego, ten klimat wracaja wspomnienia moze nienajszystszej ale rybnej Wisly.Wspolnych wypraw z ojcem na ryby i fascynacja wszytskim co zwiazane z wedkarstwem,zagladanie ojcu do pudelek,kartonikow pierwsza wedka, kolowrotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi