Skocz do zawartości

Kto jeszcze tym lowi

grunwald1980

Rekomendowane odpowiedzi

Film bajeczka,fajnie,że coś takiego wyszukałeś i teraz możemy pocieszyć się oglądając piękne scenerie,a pstrągale-palce lizać.Ja czasami sięgam po starocie : wędzisko Abu Atlantic,kołowrotek Cardinal 44 lub 66,nie będę się chwalił,ale jeszcze coś by się znalazło stare  koł.Dam,Mitchell Garcia,sentyment duży,a frajda z łowienia nie byle jaka,a te spojrzenia innych łowiących....Myślę,że to nawet nasz obowiązek,nasz-mam na myśli tych którzy parę dziesiątek lat depczą po brzegach,i co kolwiek mogą zaprezentować młodzieży.

Edytowane przez legion

W czasach, kiedy te przedmioty były na topie, należało mieć dwie rzeczy. Pieniądze (nie małe) i dostęp (możliwości zakupu).

Wielu takich, w naszym kraju, zapewne nie było.

Większość kręciła Tokozami, śmigała Germiną i....... i tak była dumna, z tego co ma :P

PS. 

Gdyby tak, wzorem zlotu zabytkowych pojazdów, taki zlocik się udał .......... Byłoby na co popatrzeć  :)

Edytowane przez popper

Oj byłoby na co popatrzec. Może uda się coś takiego zorganizować,np na jakimś fajnym łowisku połapać na antycznym sprzęcie bez plecionek,tytanów itp. Jeszcze antyczne przynęty do tego.

Chyba poniosła mnie wyobrażnia. :)

Edytowane przez stoner

Dzwoniłem do Gościa tak z ciekawości; kolekcjoner, do wyboru ma ponoć ponad 600 wędzisk i 300 kołowrotków. I coś prawdy w tym może być, bo pytałem go o kilkanaście modeli Daiwek i Shimanek do 2000 roku i większość ma na stanie -  nawet fotki mi przesłał... jednak ceny i przekonanie tego Pana, że takiego sprzętu już się nie kupi na rynku zniechęciły mnie do dalszych rozmów...

a ja kiedys nawet kupiłem od niego wędke wiec........zdjecia ładne ale to co przyszło to szok..juz nie to co na zdjeciach-i powiedział no przeciez prosił pan o najładniejszą :) malo tego stary cormoran był pękniety w takim miejscu ze ktos kto zachwyci sie wędką nawet nie dojrzy tego..zadzwoniłem i powiedział przysle drugą-ale ja juz nie chciałem i nigdy wiecej nic od niego... a na koniec kiedy chciałem zwrotu pieniedzy powiedział-trzeba było odrazu powiedziec ze przeszkadza panu zaiarnko piasku :)

• Like 1

moze i kolekcjoner ale tez kupuje uzywki/podejrzewam ze ma obracareczke(tokarke) do wedki bo z korka sypał sie pyłek jak po szlifowaniu papierem sciernym..a ostatnio sprzedawałem na al-gro  starą wedke to dzwonił do mnie i chciał kupic-a wędkarzom sprzedaje jako nowa lub jak to on powiedział leciutko uzywana:)

wiem tylko ze jeszcze jeden moj znajomy kupował od niego i tez sie naciął ,ale ten mój kolega ma gdzies zaprzyjazniony warsztat wędkarski i tam ponoc ten tyberiusz cały tez wędki podrasowywał ,ale to wiadomosc z drugiej ręki wiec głowy nie dam obciąć.. bynajmniej wkur...iłem sie jak mi przyszła wedka leciutko uzywana pęknieta:):):)

To fakt ja tez jestem zwolennkiem nowego, jednak jak sie widzi cos takiego, ten klimat :) wracaja wspomnienia moze nienajszystszej ale rybnej Wisly.Wspolnych wypraw z ojcem na ryby i fascynacja wszytskim co zwiazane z wedkarstwem,zagladanie ojcu do pudelek,kartonikow pierwsza wedka, kolowrotek :)