Skocz do zawartości
  • 0

Transport pontonu Kormoran 360

Atenone

Pytanie

Cześć Wszystkim. Przymierzam się do zakupu pontonu Kormoran 360 d. Jestem przekonany co do modelu itd i jedyna rzeczą która mnie powstrzymuje jest kwestia transportu. Czy możecie prosze dac znać jak wygląda kwestia jego przewożenia? ile zajmuje miejsca w bagażniku? Będę wdzięczny za odpowiedź.

Oczywiście jeśli uważacie, że ten ponton to pomyłka i robie głupotę chcąc go kupić to dajcie znać czemu.

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Na stronie producenta powinno być podane ile zajmuje miejsca złożony - wymiarowo. Dolicz do tego po 10cm z każdej strony i odpowiedź będziesz miał.

Tak tylko wlasnie karton poza tym dodatkowymi centymetrami jest również sztywny. Liczyłem, że po wyjęciu i przewożeniu w workach/torbach pozwala jeszcze to jakoś lepiej ulozyc

• 0

U mnie to zazwyczaj ponton 330 mieścił się w kombi bez rozkładania foteli - w poprzek- do bagaźnika a każdy 360 i większy już trzeba było rozkładać fotele.

I czy to Mondeo czy małe Audi A4 jeden pies.

O to bardzo sensowna podpowiedz bo może warto zwrócić w takim razie uwagę nie na 360 tylko na 330. Miałeś okazję pływać na obu wymiarach ? Możesz jakos porównać?

• 0

U mnie to zazwyczaj ponton 330 mieścił się w kombi bez rozkładania foteli - w poprzek- do bagaźnika a każdy 360 i większy już trzeba było rozkładać fotele.

I czy to Mondeo czy małe Audi A4 jeden pies.

Nie wiem czy mój stary Passat b6 kombi ma znacznie większy bagażnik ale mieszczę w nim bez rozkładania kanapy ponton Bush crab 4m ustawiony w poprzek. Mało tego, można też zmieścić tam dodatkowo spalinowy silnik zaburtowy stopa s 9.8km tyle, że wtedy musi być bez rolety, ale wchodzi i nie trzeba rozkładać oparć tylnej kanapy.

Może to być kwestia starannego rozplanowania tych wszystkich gratów w bagażniku, ale dziwnym mi się wydaje że ponton 360 nie zmieści się w poprzek bez rozkładania kanapy w wymienionych wyżej kombiakach.

Edytowane przez saitt

• 0

Nie wiem czy mój stary Passat b6 kombi ma znacznie większy bagażnik ale mieszczę w nim bez rozkładania kanapy ponton Bush crab 4m ustawiony w poprzek. Mało tego, można też zmieścić tam dodatkowo spalinowy silnik zaburtowy stopa s 9.8km tyle, że wtedy musi być bez rolety, ale wchodzi i nie trzeba rozkładać oparć tylnej kanapy.

Może to być kwestia starannego rozplanowania tych wszystkich gratów w bagażniku, ale dziwnym mi się wydaje że ponton 360 nie zmieści się w poprzek bez rozkładania kanapy w wymienionych wyżej kombiakach.

Weź pod uwagę że Crab to dość wąski ponton (miałem). Przy obecnej modzie na szerokie pontony typu kwadrat problem z transportem jest większy. 

• 0

Możliwe - zawsze podchodziłem do tego dosyć niechlujnie, bo i tam w aucie siedziałem sam. 

Ale B6 od A4 to sporo różnicy w szerokości.

Mam w tej chwili nowego Paska i stare A4 - nowy Pasek też cieniutko z miejscem. 

• Like 1

• 0

O to bardzo sensowna podpowiedz bo może warto zwrócić w takim razie uwagę nie na 360 tylko na 330. Miałeś okazję pływać na obu wymiarach ? Możesz jakos porównać?

dla jednej osoby 330 jest git. We dwóch mordęga. Dla mnie 330 cm to ostatni rozmiarowo model, który jak noszę, rozkładam itd to się z nim nie morduję.

Ale z ponotów 300, 330, 360 i 400 i 420 majkorzystaniej wypadał największy - wiadomo. Tylko z racji że to Bush Favorite, to rozkładanie tego pamiętam do dziś a ponton sprzedałem z 10 lat temu  :) 

W tym roku do Laponii zabieram 330 na wypady w miejsca, gdzie nie zwoduję łajby ze względu na marne lub zerowe slipy

• 0
  • 0

To będzie moj pierwszy ponton wiec pytanie czy te 30cm (różnica pomiędzy 330 a 360) bardzo daje się odczuć? Daje to duży komfort?

Bierz 360, jakoś zmieścisz do bagażnika.

Ja 330 bez problemu mieszczę do fokusa kombi plus reszta gratów. Tylko silnik ląduje między siedzeniami.

• 0

Możliwe - zawsze podchodziłem do tego dosyć niechlujnie, bo i tam w aucie siedziałem sam.

Ale B6 od A4 to sporo różnicy w szerokości.

Mam w tej chwili nowego Paska i stare A4 - nowy Pasek też cieniutko z miejscem.

Kolibri 360DSL pakowałem bez rozkładania siedzen do 3 generacji Focusa, 3 gen. Octavi, 2 gen. Astry i Fiata Tipo, wszystkie w combi. Na tylnej kanapie zawsze splina...

• 0

Kolibri 360DSL pakowałem bez rozkładania siedzen do 3 generacji Focusa, 3 gen. Octavi, 2 gen. Astry i Fiata Tipo, wszystkie w combi. Na tylnej kanapie zawsze splina...

No okej, ja po prostu spalinuy nigdy na fotele nie ładowałem na fotele.