Skocz do zawartości

wędkowanie ale na Śniardwach

JJack

Rekomendowane odpowiedzi

Założyłem dziś już temat o wędkowaniu w okolicach Ruciane-Nida. Myślałem o łowisku specjalnym Wiartel ale zostało mi już odradzone

Więc pozostały Śniardwy. I tutaj prosiłbym o pomoc. Akwen jest duży, ryb nie ma zatrzęsienia, to może ktoś poleciłby mi miejsca gdzie w tym roku można się spodziewać Pana Szczupaczka. Mogą być namiary GPS może być nazwa tego miejsca. Wszelka pomoc dla mnie jest ważna. Ruszam pewnie jutro tj. 06.07.2007 w tamte rejony i chciałem już w sobotę rano być na wodzie z wędką w ręku )

Dzięki z góry

JJack

Moze nikt z wedkujacych tamze nie jest w sieci obecnie...jak rozumiem wplywasz z Beldan. Najprosciej bedzie, zebys potrolowal w torze wodnym (plywa tam statek wycieczkowy) i skierowal sie do zatoki w strone Luknajna, gdzie mozesz spróbowac jerkingu. Potem plyn na Niedzwiedzi Róg, szukaj miejsc 8m i wiecej. Zakladam, ze gleboko schodzace woblery masz.

Mozesz tez spróbowac, skoro masz duzy silnik, na Nowe Guty - z malym stanowczo odradzam, zwlaszcza w taka pogode.

Mozesz tez kupic ksiazke Czarka Karpinskiego pt. Mazurskie Morze, tam jest troche informacji, choc czesciowo juz przedatowanych. Ale moze ryba wraca w stare miejsca...

Jak trafisz szczupaka, to go pusc, bo on nie ma tam latwego zycia. Jest tam tez sandacz, ale on raczej na trolling tam nie zre, bardziej z reki. Trudno go jednak namierzyc - pewna wskazówka sa kupy lódek grupujacych sie w jednym miejscu :(

Był taki wielki wątek o tym jeziorze.

Remek - czy nie warto byloby udoskonalic przegladarki? Zeby np. wylapywala slowa kluczowe :wacko:

A Kuba, jak myślisz jak to znalazłem??? Przecież nie pamiętam wszyskich linków jakie są na forum. Po prostu wpisałem w wyszukiwaniu Śniardwach - bo wędkowanie na Ś..... :D

Pozdrawiam

Remek