guciolucky Opublikowano 2 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia Ryba złowiona w Holandii 30.03.2025 43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal_LBN Opublikowano 2 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia Taki gagatek 83cm na zakończenie sezonu w NL 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 1 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja No nie wierzę, że wchodzę na jerka, a tu wątku ni ma. To w tym roku pozwolę sobie otworzyć skromną za to spuchniętą 65ką. Fakt faktem, Kubie, który tradycyjnie od kilku lat otwierał temat zawdzięczam połowę swojej wiedzy o łowieniu boleni. Jego rady miały decydujący wpływ na to, że zacząłem to czuć. Bo chyba jest to niezbędne do łowienia tego gatunku. A minie sezon i naukę trzeba zaczynać często od nowa ;/ Szczególnie pomógł mi z Wisłą, gdzie nie czułem się swobodnie decydując. Rady przez telefon w drodze na zapomniane opaski zawsze w punkt. Dzięki Kuba. Co do bolenia to wyciągnięty jak królik z kapelusza pod nogami. Przynęta, Testowa Enigma Nr3, wersja jedna z wielu i niekoniecznie ta, która będzie robić za podstawową. 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 1 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja Wszędzie dobrze ale w domu... 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ferret Opublikowano 1 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja (edytowane) Pierwszomajowy :-)Cieszy bo nie było łatwo.Gumka reno killer 5 cm podana w zupie jarzynowej, z powodu przyboru i kotów z wierzby.Ogon w pijawkach, jeszcze po zimowisku, u mnie to standard do czerwca. Edytowane 1 Maja przez Ferret 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 2 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja (edytowane) To i wstawię swego. Nie potwór ale na sky dreamie do 9g musiałem uważać, żeby nie dać mu terkotać. Kleniowy woblerek tez poczuł a właściwie kotwiczka https://zapodaj.net/plik-UTErJGTuy4 Edytowane 2 Maja przez Qh_ 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 2 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja Miarki w modzie 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 2 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rlodz Opublikowano 3 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja Dziś w końcu były pierwsze strzały z powierzchni ???? Pozdrawiam. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rlodz Opublikowano 4 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja Dziś poprawka, postanowiłem wykorzystać do końca tych kilka wolnych dni. Warunki trudne, nie wiem czy ja bardziej prowadziłem przynętę czy wiatr ????. Jeden strzał, co tam strzał kocioł na prawie pełnym wyrzucie. Gruby kloc. Nie było czasu i opcji na lepsze foty. Pozdrawiam. 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MckenziQQ Opublikowano 6 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja Witam majówka wypadła dość przyzwoicie wpadło kilka fajnych Bolków wszystkie na mojego bezsterowca ze złotym grzbietem ✌️ 42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timons5 Opublikowano 8 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja Podczas łowienia okoni coś rzuciło się niedaleko łódki. Szybka zmiana wędki akurat miałem na drugim kiju założoną blachę tryton polspinga i pierwszy rzut i się udało ???????? 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karuzo27 Opublikowano 10 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja Majówka w tym roku słabo, ale tuż po niej w poniedziałek udało się zapunktować. Pomimo słabej pogody i wiatru w niecałe 2 godziny dwie ryby wylądowały w podbieraku a jedna spadła. I w ramach ciekawostki, co ryba tych rozmiarów może zrobić z woblerem przy trochę za mocno zakręconym hamulcu Branie na pełnej odległości w największym nurcie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 11 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja Pogoda w ostatnich dniach średnio sprzyja połowom boleni jednak udało się otworzyć sezon bardzo przyzwoitą rybą. Boleń zgarnął niewielkiego bez sterowca mojego wykonania. 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 11 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja Czasami trzeba wytężyć wyobraźnię i uwierzyć mocno w to, co się robi i jak się robi. I gdzie się robi Takie to te bolenie. Kochane . Batson 215 cmStella 3000mhgPitbull linkaWobler Andrzeja Lipińskiego 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 13 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 13 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 24 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja Dzisiejszy narwiański chłopak. Na boleniony zestaw nic nie chciało siąść, mimo wyraźnego żerowania i ataków na drobnicę co chwila. Zmiana sprzętu na lekki kleniowy zestaw i na wobler od @kolo575 uderza forumowy stykacz. Chwila emocji i laduje w podbieraku. Duży uśmiech, bo to pierwszy bolek w karierze... kotwicę zmasakrował doszczętnie, szczęście, że zażarł dość głęboko. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 25 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja (edytowane) Wydłubany spod grążela w typowo szczupakowej miejscówce. Ale przywalił że aż w powietrze wyleciał, jak tylko guma wpadła obok liścia i zacząłem zwijać. Dziwnie się Bolki zachowują od zeszłego sezonu …Już taki fajny. Mam nadzieję że nadżerki to pozostałość po miłosnych uniesieniach. Silny był fest, godny przeciwnik.https://zapodaj.net/plik-1D9VI8HbBY Edytowane 25 Maja przez Qh_ 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek1996 Opublikowano 25 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja Sezon na Wiśle i Wisłoce zaczął się jak nigdy,prawie każdy wypad daje jakieś ryby 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karuzo27 Opublikowano 25 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja Piękny to był poranek nad warszawską Wisłą. Nad wodą od 4:30 do 10, ale bolki odpaliły dosłownie na 45min od 5:30 do 6:15. W podbieraku wylądowały trzy z czterech chętnych. Przy tym, środkowym z całej trójki, po braniu w pełnej rzutowej odlegości, musiałem szybko przykręcać hamulec bo widziałem już węzeł z podkładem Czas na nową plecionkę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 28 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 30 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja Testy nowych sterówek boleniowych wypadły obiecująco ???????? 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 30 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2 strony. Gratuluje szczęściarzom. Nie wiem czy zauważyliście ale boleń w Polsce praktycznie zdechł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 31 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja (edytowane) Faktycznie go mniej widać, ale u mnie na 3 wyjazdy dwa ładne bolenie. A nie celowałem.Jednego trafiłem na samiutkim przelewie na szczycie główki celując kleniowym woblerem w klenia, drugiego wyjąłem spod grążela na szczupakową gumę … Ja łowię w Odrze, po powodzi woda przejrzysta bo cały muł w morzu pewnie. To i widzi lepiej. Do tego ostatnio widziałem znów pierdyliony narybku w dwóch rozmiarach: drobny w grazelach max 5cm i grubszy już wypływający na głębsza wodę tak 10cm.Czasem Bolek jakiś chodzi pod powierzchnią ale na boleniowe nie bierze. Ale trochę masz rację, w ogóle nie ma średniaków i nie dotyczy to tylko bolenia. Ja łowię raczej cienko i łowię mało, ale za to większe ryby. Średniaków w ogóle (no poza sandaczem 50+), niewymiarów wcale. Okoni wcale. Dosłownie jeden. Gdzieś siedzą, ale wrócą. Na echu też raczej nie widać ryb (choć ja się akurat mało tak rozglądam). Teraz piękny sezon a ja na wakacjach … wrócę to zobaczymy, Edytowane 31 Maja przez Qh_ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi