Rlodz Opublikowano 22 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca Dziś bardzo dobry poranek i przedpołudnie, potem w miarę narastania upału wszystko siadło ale ogólnie świetny dzień nad wodą. 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 22 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca Krawężnik upolowany z belly boat na top watera mojej roboty. Silny niczym koń ????. 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 22 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca Wygląda na 2.5 metra więc napisz coś więcej. Ile miał? Okoliczności połowu. Rzeka czy jakaś zaporówka? Ryba piękna, gratuluję! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 23 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca Dzięki Marcin, boleń z wody stojącej który otarł się o 80 cm ????. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 24 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 24 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca (edytowane) ... Kuba ,takie spojrzenie... w przyszłość ? Dobrze będzie z wędkarstwem... ? Edytowane 24 Czerwca przez bob74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 25 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca Brzegowy boleń, złowiony po pięknym braniu z powierzchni na wobler Jackall Boil Trigger. 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 26 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca Urodziłem i wychowałem się we Gwdzie, a nad rzeką Gwdą stawiałem pierwsze wędkarskie kroki z kijem leszczynowym Na tamtym, górnym odcinku nikt nie słyszał wtedy (i dziś) o Boleniach. Miło widzieć, że w moim ulubionym wątku pojawia się ta piękna rzeka. Gratulacje. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkWszystkie moje bolenie z poprzednich lat to tylko rzeka Gwda. W tym roku mało czasu a i jeszcze mniej ryb. Słyszałem że pojedyncze sztuki potrafią sie pokazać już na wysokości Lędyczka. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 3 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca (edytowane) Mój największy w tym sezonie jak do tej pory Edytowane 3 Lipca przez Tomy 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 6 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca (edytowane) Bardzo mało mam czasu na ryby w tym roku.A ryby bardzo kapryśne ???? Edytowane 6 Lipca przez Artech 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DK1969 Opublikowano 18 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca (edytowane) Dunajec poniżej Czchowa, polowanie na brzany. Przepiękne miejsce, wlew, rynna i na końcu wyplycenie. W środku wyspa. Upał, przez 3 godziny ani jednego spławu ryby. Cisza absolutna.Żar się leje z nieba, mam dość. Już pakuje sprzęt na brzegu. Nagle potężne uderzenie przy drugim brzegu, na spojonej, płytkiej wodzie. Odruchowy rzut woblerem brzanowym dokładnie w to miejsce.Dorado Invader 6 cm tylko dotknął wody, obrót korbką i jest. Siedzi. Spokojny hol i Bolen 71 cm melduje się na brzegu. Błyskawicznie wypięty, odpływa w doskonałej kondycji. Edytowane 18 Lipca przez DK1969 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiemnastak Opublikowano 24 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca Najlepszy tegoroczny klocek,wabik A.Lipińskiego 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kadziul Opublikowano 24 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca Miał być kleń , a trafił się taki kolega. Na smużaka w kształcie szerszenia własnej produkcji. 76 cm szczęścia. 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 26 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca Ten rok nie rozpieszcza boleniowo i choć kilka fajnych ryb "wpadło" od maja to ciężko było o prawdziwego klamota. Wyprawa szybka, bardziej w ramach sprawdzenia co w trawie piszczy. Kiedy montuję zestaw obserwuję prawdziwy boleniowy balet. Zapinam na agrafkę wobka własnej produkcji. Po kilku rzutach branie wyrywające z butów kilka metrów od brzegu. Ryba kilka minut krąży nerwowo w toni nie pozwalając się zobaczyć. W końcu się wynurzył pokazując japę niczym małe wiaderko, zaczepiony za dosłownie jeden grot kotwicy .Jeszcze kilka kotłów i jest w podbieraku. Miarka pokazuje 83 centymetry, póki co największy w tym roku ???? . 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DK1969 Opublikowano 26 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca Gratulacje????????Z boleniami rzeczywiście w tym roku jakoś dziwnie. Ciężko trafić na prawdziwe żerowanie. Albo są przy dnie, albo jedno uderzenie na powierzchni. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbertzam Opublikowano 27 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca Dzisiaj nam też trafił się dzień konia, szczególnie młody poszalał... W sumie 4 sztuki wyjechały 2x75, 80 i 82...plus kilka pięknych nietrafionych wyjść.... Tym bardziej cieszą, że wszystko na popoera... ale była jazda! 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 29 Lipca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 31 Lipca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 2 Sierpnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia Czasem woda milczy. Ryby nie dają znaku życia, a Ty, zamiast odpuścić — łowisz dalej. I wtedy… tąpnięcie! Znikąd, bez zapowiedzi, wali w przynętę potężna ryba. Uderzenie jak wybuch — brutalne, nagłe, dzikie. Czas staje w miejscu. Jakby ktoś zatrzymał film. Serce wali. Mózg nie nadąża. Masz ułamek sekundy. Jeden impuls. Jedna decyzja. Walka się zaczęła, to Ty jesteś łowcą... 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbertzam Opublikowano 3 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia Kolejny udany wypad, tym razem z forumowym kolegą @Mateusz95s Największy 83 cm Mateusz mam nadzieje że sie podobało Twoich ryb nie wrzucam, jeśli masz ochotę to sam się podzielisz 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz95s Opublikowano 4 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia Jak po 10/15 minutach Robert holuje pierwszą rybę, mówi że nie jest duży a ma 77cm to zastanawiałem się gdzie ja jestem . Zaraz kolejny, kolejne brania, od boleni się kotłuje, jesteśmy w Polsce ?Dzięki jeszcze raz za wypad, jesteś specjalistą i świetnym kompanem. Robert ma je wytresowane, ustalona godzina, przynęta, prowadzenie, w linkę od kotwicy nie mogą wchodzić, pełna kulturka . U mnie 3 sztuki, największy 77cm, ale waga ciężka . Pozdrowienia 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 4 Sierpnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia Cesarz leśnego Bajora 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 5 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia Chudzielce, ale znalazłem na nie sposób na jeziorku Dziś dwa zdjęte, dwa uderzyły ale się nie wpięły i jeden poszedł za wiróweczką prawie pod sam brzeg i jak tylko mnie zobaczył to odbił. Wirówki mojej produkcji, sposób podania pod rybę i prowadzenia, zostawiam na razie sobie. Jeśli będzie regularność to spróbuje opisać Musze tylko wykombinować lepszy drut, bo ten pogięły masakrycznie 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 5 Sierpnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia Jeśli wygniesz, ostatnie 3mm końca paletki, na zewnątrz tak aby między odgiętym odcinkiem a paletką był kąt prosty to paletka będzie wirowała jeszcze szybciej i bliżej korpusu a cała przynęta zyska na łowności. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 5 Sierpnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi