kubaS 1 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Ja kupie sobie chyba wlaśnie 300 albo 3000 i do tego imadełko dremela i uchwyt wiertarski Mam teraz szlifierke ale jakiegoś no namea i szaleją mu obroty ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vaymona Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Tu mam pytanie czy można dostać mini tarcze ząbkowane do drewna ?.Jak do tej pory, to przerobiłem sobie koło zębate z jakiejś metalowej zabawki i dawało radęiJak zwykle na Alledrogo można dostać prawie wszystko http://allegro.pl/tarcza-do-pilowania-do-dremel-1-z60-i2892271575.html pm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Koledzy , w lidlu teraz jest bardzo fajna moim zdaniem szlifierka 8-stopniowa regulacja obrotów , akumulator 1000 Nimhi itp. Wszytsko jest opisane na stronie lidla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekiel11 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 A jak możecie porównać 300 do 3000 ? Jakie są różnice między tymi dwoma sprzętami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Siemka , moglibyście mi polecić jakieś fajne akcesoria do robienia otworów pod obciążenie i stelaż/ster ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Mi kolega z pracy składa kopiarkę więc powtarzalność korpusów będzie 100 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabr Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Siemka , moglibyście mi polecić jakieś fajne akcesoria do robienia otworów pod obciążenie i stelaż/ster ? Do balsy zwykła piłka do metalu (przy małych woblerach porusza się wobler a nie piłka ).Do lipy właśnie skompletowałem sobie zestaw do Dremel 3000 : DREMEL STÓŁ DO FREZARKI DOLNOWRZECIONOWEJ - np: http://allegro.pl/dremel-stol-do-frezarki-dolnowrzecionowej-i3000590672.htmli frez:Dremel końcówka Frez szybkotnący 9,5 mm MODEL 199 np: http://allegro.pl/dremel-koncowka-frez-szybkotnacy-9-5-mm-model-199-i2943109201.htmlfajnie wycina i szybko ale trochę płytko/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 (edytowane) A jak możecie porównać 300 do 3000 ? Jakie są różnice między tymi dwoma sprzętami ?Ktoś może porównać?Też mnie to interesuje... Jak na razie zauważyłem tylko uchwyt mocowania inny Edytowane 25 Lutego 2013 przez wildriver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Ktoś może porównać?Też mnie to interesuje... I ja się chętnie dowiem o różnicach. W planach mam zakup jakiegoś dremela do 300 zł i chciałbym w tej cenie zamknąć się z uchwytem wiertarskim 4486. Pytanie też takie czy ten uchwyt będzie pasował i do Dremela 300 i do 3000 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Panowie też byłem najarany mocno na dremela, ale po namowach kolegów zdecydowałem się na proxxona FBS240/E. I powiem tak. Super. Kultura pracy tego urządzenia jest super, a do tego fabrycznie ma uchwyt wiertarski. Cicha, precyzyjna maszynista i przede wszystkim nie taka droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 No właśnie taki proxxon wydaję się też dobrym rozwiązaniem. Dremel 3000 ma dużo większe obroty i tu mam pytanie. Do czego wykorzystujecie obroty w zakresie 20.000-33.000 ? Czy ten proxxon pod względem mniejszych obrotów w jakiś sposób kuleje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 W życiu Ja średnio najwięcej kożystam z niego przy obrotach od 5-10 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Namówiłeś mnie Jutro coś koniecznie muszę zamówić, bo mam dosyć mozolnej dłubaniny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Też chcę...chociaż do cięcia listewek i do otworów pod ołów ,bo ta moja stara wiertarka to bój się Pan tego chwytac...kiedyś już mi w rękach wybuchła To taki proxxon je lepszy od dremela 300?Warto te 5 dyszek dołożyc?? Czy raczej to prawie to samo tylko inne naklejki i nazwa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Na pewno nie jest to samo. Miałem w rękach obie szlifierki, ale proxxon jest sporo cichszy, a kultura pracy jest wyższa. Uchwyt wiertarski to bardzo fajna sprawa, nie trzeba zmieniać końcówek, jeżeli mamy frezy o różnej średnicy i nie trzeba żadnego klucza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Większe obroty przydadzą Ci się jakbyś chciał przewiercić twardszy materiał, na wolnych obrotach wiertło Ci się zagnieździ i będziesz musiał je wyrywać np. z ołowiu, ja już tak parę wierteł złamałem. Ja tam używam zwykłej mini szlifierki, która ma 7 stopni regulacji obrotów i jest ok. nie przesadzajmy z wiarą w markę. Jedno i drugie urządzenie spełni swoje zadanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Paweł. Też używałem do tej pory nonamea ale to był wielki szajs. Szalała z obrotami, miała bicie, do precyzyjnych prac nie było to za dobre i przede wszystkim była sakramencko głośna...Nie to, wierzę w marke, ale byłem gotowy wziąć to co dobre i da mi pełen komfort podczas pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zamówiłem już proxxona. Nie będę miał realnego porównania, bo to pierwszy mój taki sprzęt ale z tego co czytam, to chyba warto było zainwestować. Powiedziałem o tym zakupie mojej lipie... już płacze razem z wierzbą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Kuba ja rozumiem, jeśli można sobie pozwolić na coś lepszego to czasem warto. Proxxon to bardzo dobra marka. Ja tylko staram się udzilić odpowiedzi kolegom, najbardziej obiektywnie jak potrafię. Przecież ja nikomu nic nie sprzedaję. Jak już ktoś kupił proxxona to tylko się cieszyć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Jak chcecie to nakręce filmik z porównaniem obu szlifierek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Panowie nie ma się co kłócić... Jednemu nie będzie przeszkadzała głośniejsza praca, drugiemu może przeszkadzać. Tak samo tańszy sprzęt może dłużej pochodzić jak się go nie zajeżdża. Każdy może wybrać indywidualnie do swoich potrzeb i pod siebie, ja akurat postawiłem na coś markowego na gwarancji, bo znam siebie i wiem że będę wymagał od urządzenia rzeczy niemożliwych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Ja dostałem dożywotnią gwarancje na proxxona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Tylko Proxxon a najlepsza Makita która bije na łeb wszelkie zabawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Mam kilka narzędzi Makity i nie wiem czy lepszego wrażenia nie robi sprzęt Metabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 26 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2024 Czasu sporo minęło, a zatem może coś się zmieniło w tych narzędziach ? Okazało się, że potrzebuję ze 2 albo 3 razy w roku coś doszlifować i czas na zakup bo jednak szlifowanie "diaksem" to za precyzyjne nie jest Tylko czy do bardzo okazjonalnego użycia nie wystarczy coś ala apex lub kraft-dele czy tam inna bardzo podobna zabawka za 130 zł ? Czy jednak kupić proxxona ?Link przykładowy: https://allegro.pl/events/clicks?emission_unit_id=a065e682-75f2-45ad-ba26-d6a8cc18e5fc&emission_id=77c9c6bd-07df-409e-8e4d-aa08a561aed5&type=OFFER&ts=1716737569502&redirect=https%3A%2F%2Fallegro.pl%2Foferta%2Fmultiszlifierka-mini-szlifierka-wiertarka-frezarka-172-akcesoria-apexforge-15288110785%3Fbi_s%3Dads%26bi_m%3Dshowitem%253Adesktop%253Atop%253Aactive%26bi_c%3DZDFiYjlhMDQtOGE2MC00NGY0LTg5ZTUtOGJiZDI4MTAwZDM3AA%26bi_t%3Dape&placement=showitem:desktop:top:active&sig=8e2b27cdd655ab3fca19c5e3c0a87685 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi