Skocz do zawartości

Lekki casting - wybór kija

Zaks

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć :)

Zwracam się do kolegów z prośbą o pomoc w wyborze kijka castingowego. Ma to być wędka na średnie szczupaki, okonie i rzadziej klenie poławiane na większe przynęty, typu Salmo Frisky 7. Górna granica kija nie powinna przekraczać 25 gramów :)

Poszukuję kija szybkiego, ale podczas holu wchodzącego w pełniejsze ugięcie. Moglibyście coś polecić? :) Budżet mam ograniczony, chciałbym aby był to kij nie przekraczający kwoty 400 zł. Do tej pory udało mi się znaleźć coś takiego : http://www.spigot.dbv.pl/readarticle.php?article_id=60  -  jak myślicie, nadawał by się? :)

Edytowane przez Zaks

... jeśli nie czytałeś to poczytaj tutaj: http://jerkbait.pl/topic/16356-okuma-black-rock-cast-cos-lekkiego-cos-taniego/ wprawdzie to o modelu o ciut wyższym cw, ale warto zerknąć...

żaks wspomina coś o okoniach więc wydaje mi się, że ten model jest "ciut" za mocny

Witam :)

Niestety Panowie Avid odpada, grubo przekracza kwotę 400 zł, po prostu nie stać mnie na niego :unsure:  Mam dopiero 16 lat (właściwie to będę miał za parę dni :D), więc można powiedzieć że jestem trochę uzależniony od rodziców :) Głęboko zastanawiam się nad tą okumą, wydaje się być w sam raz.  ^_^  Jak myślicie, w parze z Okumą Calerą dałby ten kijek rade?  :rolleyes:

Dodam, że na cały zestaw mam do wydania 700 zł :) Mam nadzieję, że za te pieniądze uda mi się skompletować w miarę uniwersalny pierwszy kij castingowy :)

Edytowane przez Zaks