Zaks Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 (edytowane) Cześć Zwracam się do kolegów z prośbą o pomoc w wyborze kijka castingowego. Ma to być wędka na średnie szczupaki, okonie i rzadziej klenie poławiane na większe przynęty, typu Salmo Frisky 7. Górna granica kija nie powinna przekraczać 25 gramów Poszukuję kija szybkiego, ale podczas holu wchodzącego w pełniejsze ugięcie. Moglibyście coś polecić? Budżet mam ograniczony, chciałbym aby był to kij nie przekraczający kwoty 400 zł. Do tej pory udało mi się znaleźć coś takiego : http://www.spigot.dbv.pl/readarticle.php?article_id=60 - jak myślicie, nadawał by się? Edytowane 24 Grudnia 2012 przez Zaks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 ... jeśli nie czytałeś to poczytaj tutaj: http://jerkbait.pl/topic/16356-okuma-black-rock-cast-cos-lekkiego-cos-taniego/ wprawdzie to o modelu o ciut wyższym cw, ale warto zerknąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_martyna Opublikowano 25 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 Witam St.Croix Avid do 21g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 ... jeśli nie czytałeś to poczytaj tutaj: http://jerkbait.pl/topic/16356-okuma-black-rock-cast-cos-lekkiego-cos-taniego/ wprawdzie to o modelu o ciut wyższym cw, ale warto zerknąć...żaks wspomina coś o okoniach więc wydaje mi się, że ten model jest "ciut" za mocny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Przepraszam Zaks za błąd w imieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 BOB1... zawsze możesz edytować wcześniejszy post, bez tworzenia nowego... ... co do avida, do 400 pln może być ciężko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Faktycznie, dzięki za uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaks Opublikowano 26 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 (edytowane) Witam Niestety Panowie Avid odpada, grubo przekracza kwotę 400 zł, po prostu nie stać mnie na niego Mam dopiero 16 lat (właściwie to będę miał za parę dni ), więc można powiedzieć że jestem trochę uzależniony od rodziców Głęboko zastanawiam się nad tą okumą, wydaje się być w sam raz. Jak myślicie, w parze z Okumą Calerą dałby ten kijek rade? Dodam, że na cały zestaw mam do wydania 700 zł Mam nadzieję, że za te pieniądze uda mi się skompletować w miarę uniwersalny pierwszy kij castingowy Edytowane 26 Grudnia 2012 przez Zaks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Witam,to jest dobry wybór - pod warunkiem, że może to być kij jednoczęściowy - Fenwick Eagle GT EGTT70M, a jak ma być coś dłuższego i dwuczęściowego to ten - Fenwick HMXT83ML-2-F.Pozdrawiam,Tarłoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaks Opublikowano 26 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Cześć Tarłoś,Wędeczka wydaje się być super Czytałem wiele pozytywnych opinii na temat firmy fenwick. Podobno mają spory zapas mocy i spokojnie można je przeciążać Wiesz może w jakich granicach waha się cena tego modelu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 (edytowane) O ceny zapytasz tu biuro@kr-fishing.pltutaj masz telefony+48 506 558 110 +48 500 761 712 Wogole masz stronke kombinuj http://www.fenwick.com.pl/muchowe-hmx.html Edytowane 29 Grudnia 2012 przez grunwald1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi