Skocz do zawartości

Czy kijek......

spinerex

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie i przy okazji Życzę Zdrowych i Wesołych Świąt Bożego Narodzenia, nie mogłem się doczekać i zadaje to zapytanie już dziś, mianowicie wczoraj od Mikołaja otrzymałem kijek jerkowy f-my Mikado ,,Essential Bait Jerk 160" 160cm, 1 skład, cw.30-60g, mam zamiar używać go do łowienia szczupaków na slaidery max.10cm S i F, kręciołek to Shimano Curado 201E7. Wiem że multik jest Ok, ale co z tym Mikado? Czy ktoś z kolegów sprawdzał taki sprzęt nad wodą pod rybą? Pozdr.M

nie czytałem o tym kijku na forum ,ale jako sprzęt wyjściowy może być dobrym rozwiązaniem. Bałbym się długości, ale ja zwsze się bałem krótkich kijów, kiedyś bałem się krótszych niż 3m :) teraz krótszych niż 195cm :)... pewnie jakbym polowił jeszcze ikrótszym to i strach by zginął :)

Zakładam, ze wiecej się od Ciebie dowiemy. Zasugerowałbym też zmianę tematu na 'Mikado ,,Essential Bait Jerk 160"b bo to bardzo ułatwi w przyszlości wysukiwanie. Jeżeli ktoś będzie szukał info o tym kijku to tak szybciej znajdzie.

pzdr.

Edytowane przez Jack__Daniels

Dzięki, muszę nadmienić że w tym sezonie (wiosna i jesień) w Boren złowiłem ponad 1000szt szczupaków różnych wielkości, było w tym dwadzieścia metrówek +, łowiłem  tylko na spining i jerki oraz kilkakrotnie trolując na prośbę kolegi z łodzi, używałem kija jerkowego Team Dragon jerk (spining), kołowrotek Team-Daiwa Advantage 4500S. Ale postanowiłem zmienić ten sprzęt na typowy jerkowy, dragona sprzedałem na tym forum, a curadziaka zakupiłem też na Jerkbaicie, Mikado od Mikołaja więc jestem uzbrojony i czekam do kwietnia, cholera jak to jeszcze długo.......M.