Skocz do zawartości

Sklepy z elektroniką

t9375792

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Poszukuje stron z elektroniką wędkarską, interesuje mnie głównie humminbird. Niestety ceny w naszych rodzimych sklepach często są wyższe niż w tych zagranicznych. Czy może ma ktoś przetestowane sklepy zagraniczne w których od czasu do czasu można coś wyrwać taniej.

Interesuje mnie też kwestia gwarancji takiego sprzętu zakupionego w Holandii lub Niemczech.

Witam,

Poszukuje stron z elektroniką wędkarską, interesuje mnie głównie humminbird. Niestety ceny w naszych rodzimych sklepach często są wyższe niż w tych zagranicznych. Czy może ma ktoś przetestowane sklepy zagraniczne w których od czasu do czasu można coś wyrwać taniej.

Interesuje mnie też kwestia gwarancji takiego sprzętu zakupionego w Holandii lub Niemczech.

Sam założyłem wątek podobny, powinieneś poszukać i tam pisać, ale jest ok.

Co do cen- każdy widzi jakie są.

Co do gwarancji- Humminbird i MinnKota Polska obsługują bezpłatnie w okresie gwarancji sprzęt z krajowej dystrybucji. Jeśli spoza- naprawa będzie płatna.  Niemcy mają własny serwis i tam trzeba kierować sprzęt, śmiem twierdzić, że potrwa to dokładnie tyle samo, bo nasza dystrybucja HB ma serwis w Kownie i przerzut sprzętu też zajmuje nieco czasu. Naprawy serwisowe silników uzależnione są od posiadanych części. Było z tym źle w czasach cov19 i okolicach, teraz większego problemu nie ma. 

Żeby była jasność- gwarancja producenta to nie jest to samo co gwarancja worldwide, bo takową mają w Garminie i Simradzie. HB i Lowrance u nas obsługują tak, jak pisałem powyżej. 

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Wybierając łyżworolki damskie chciałem znaleźć model na lekkie spacery i treningi po pracy. Zależało mi na lekkości, niezawodności i stylowym wyglądzie. Znalazłem opcję, która idealnie pasuje do mojej stopy i pozwala mi na pewną jazdę. Teraz wieczorne spacery stały się moim ulubionym rytuałem na odstresowanie.