Skocz do zawartości
  • 0

ANKIETA - ile macie wędek spinningowych / castingowych

Friko

Pytanie

Witam,

chciałem zaprosić do zabawy dzięki której dowiemy się czegoś więcej o nas samych. Chodzi o to ile wędek (łącznie) spinningowych i castingowych każdy z nas posiada.

Po prostu czysta statystyka bez żadnych podtekstów i ocen w stylu kto jest wędkarzem a kto sprzęciarzem itp - jeden ma wędki bo lubi wędki, a drugi bo łowi w róznych warunkach i tyle mu jest potrzebne B) a czasami jedno i drugie :o zresztą, ankieta jest anonimowa :mellow:

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Zasada - to tylko częściowo żart - której uczył mnie i moich trzech braci Dziadek, stary mądry Wilk: anonimów się nie czyta, pod wypowiedziami się podpisuje :D Oczywiście odpowiem na ankietę, ale by Dziadek nie przeklął mnie zza grobu podpiszę się pod nią. Mam 6 spinningów i nie jestem sprzęciarzem - rozważałem nawet który kij mógłbym sprzedać, ale doszedłem do wniosku, że wówczas nie mógłbym łowić albo jakąś metodą, albo w jakimś miejscu. Pozdrawiam serdecznie, Tomasz Wilk-Dobiecki, na innych Forach znany jako znienawidzony Pike. <_< :mellow:

• 0

Nie, może inny Pike. Ja zrezygnowałem z uczestnictwa na forum Haczyka i jeszcze - nazwy nie pamiętam - Wędkarstwa jeziorowego. Na imię mam Tomek, jestem tamten Pike i nie sieję złego ziarna. Jak mi się tu spodoba - zostanę; jak nie - nie. Na razie pozdrawiam serdecznie.

PS

Może nawet zmienię nick na Pike, by była jasność, choć zdaje się, że jestem tu zalogowany również pod takim - nie pamiętam wszystkich forów, na których byłem

• 0

Cześć, tu Wilk. Kombinowałem, przypominałem sobie i przypomniałem - tak byłem tu kiedyś zalogowany. Pozdrawiam

PS

Fajny szczupaczek. Ja odrobiłem w nocy pańszczyznę, odsapnę i pojadę choć na trochę ułowić trochę większego, z uwzględnieniem sandacza, a jeszcze lepiej suma (mam trzy w tym roku, dwa zupełnie przypadkowe, złowione na ciężko, a jeden... pięć dni przed końcem okresu ochronnego, na spinning; niby polowałem na szczupaka lub sandacza, ale pałą do 42g, ogromnym kopytem... I tak wypuszczam, więc do piekła nie pójdę) B)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/403627f63354c5f1.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c15eb8ebb0b732e5.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/42f1ff8ff074236e.html

• 0

Podałem 5 szt.(wszystko spinning nie casting), ale mam jeszcze ponadto rzadko używane: straszliwie sponiewierany pamiątkowy Mikado do 35 g na którego złowiłem 9 kilowego łososia na Salmo Parsęty),dorszową pałę, i szczupakowy o c.w. do 70 g (chyba) sprzed kilkunastu lat, no i teleskop (prawie nie używany). :D

pozdr

• 0

Czyli podałeś 5 a powinieneś podac co najmniej 7 no chyba żeby tą dorszówkę i teleskop (jeżeli to teleskopowy spinning) doliczyć - to wtedy 9.

Bo ankieta dotyczy wędek posiadanych, a nie posiadanych i używanych :D

Ale ja muszę szczerze powiedzieć, że też przy okazji ankiety przypomniałe sobie o kilku patykach :lol:

• 0

a tak by the way to przy okazji ankiety można by zrobic quiz ;) ilu jest na tym forum takich co posiadaja tylko kije z pazurem. Przy okazji wyszłoby na jaw czy ta aktywna promocja castingu (artykuły na stronie głównej, forumowe gadulstwo, WŚ itd..) przekłada się jakoś na wzrost popularności tej metody. Wszak już chyba 3 rok mija jak o castingu jest glośno :unsure:

pozd JW :D