Granturismo Opublikowano 30 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja Szanowni! Szukam etui - sztywnego pokrowca do transportu wędki teleskopowej z zamocowanym kołowrotkiem. Przeszukałem sieć ale niczego nie znalazłem. Może ktoś coś takiego robi na zamówienie? Od ponad ćwierćwiecza wędruję z plecakiem po górach i lasach Skandynawii, zapuszczając się w najbardziej niedostępne rejony. Przez lata nosiłem w plecaku wędki typu travel zabezpieczone w sztywnych tubach, jednak szczerze mówiąc mam już dość tego ciągłego składania, mocowania kołowrotka, nawlekania linki, przywiązywania przynęty, by wykonać kilka rzutów. Od tego sezonu używam teleskopowej wędki Daiwa Ballistic X 2,7m 8-35g, która jest przez cały czas gotowa do użycia - wystarczy wyjąć z plecaka, rozciągnąć i rzucać. Niestety, mam problem z jej zabezpieczeniem. Wędka jest przymocowana do bocznej kieszeni plecaka i łatwo ją uszkodzić (raz już ją przygniotłem plecakiem). Pytanie więc, czy ktoś z Was może wykonać taki pokrowiec na zamówienie? Ważne, żeby był sztywny i kompaktowy, bym mógł go przytroczyć do plecaka. Na fotce etui Shimano STC - dla inspiracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 30 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja Jest na Ali taka jak do teletraveli Shimano.Właśnie udało mi się znaleźć to na AliExpress: 40,43zł | Sougayilang 48cm 58cm Torba wędkarska Torba na ramię Regulowany pasek na ramię Torba na wędkę Torba na wędkę Narzędzia wędkarskie Torby do przechowywaniahttps://a.aliexpress.com/_EQtNJJ4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granturismo Opublikowano 31 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja Tak wiem, widziałem. Niestety za krótki. Daiwa Ballistic X ma 68cm. Poza tym w Daiwie mocowanie kołowrotka jest mniej więcej w połowie długości, więc tego modelu nie przypasuje nawet gdyby był odpowiedniej długości. Poza tym... Aliexpres...??? Nieeee Szukam raczej kogoś, kto zrobi taką sztywna tubę na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi