Skocz do zawartości

Etui na wędkę tele z kołowrotkiem

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni!

Szukam etui - sztywnego pokrowca do transportu wędki teleskopowej z zamocowanym kołowrotkiem. Przeszukałem sieć ale niczego nie znalazłem.  Może ktoś coś takiego robi na zamówienie?

Od ponad ćwierćwiecza wędruję z plecakiem po górach i lasach Skandynawii, zapuszczając się w najbardziej niedostępne rejony. Przez lata nosiłem w plecaku wędki typu travel zabezpieczone w sztywnych tubach, jednak szczerze mówiąc mam już dość tego ciągłego składania, mocowania kołowrotka, nawlekania linki, przywiązywania przynęty, by wykonać kilka rzutów. Od tego sezonu używam teleskopowej wędki Daiwa Ballistic X 2,7m 8-35g, która jest przez cały czas gotowa do użycia - wystarczy wyjąć z plecaka, rozciągnąć i rzucać. Niestety, mam problem z jej zabezpieczeniem. Wędka jest przymocowana do bocznej kieszeni plecaka i łatwo ją uszkodzić (raz już ją przygniotłem plecakiem). Pytanie więc, czy ktoś z Was może wykonać taki pokrowiec na zamówienie? Ważne, żeby był sztywny i kompaktowy, bym mógł go przytroczyć do plecaka.

Na fotce etui Shimano STC - dla inspiracji ;)

post-56081-0-86001300-1748608352_thumb.jpg

Jest na Ali taka jak do teletraveli Shimano.

Właśnie udało mi się znaleźć to na AliExpress:

40,43zł | Sougayilang 48cm 58cm Torba wędkarska Torba na ramię Regulowany pasek na ramię Torba na wędkę Torba na wędkę Narzędzia wędkarskie Torby do przechowywania

https://a.aliexpress.com/_EQtNJJ4

Tak wiem, widziałem. Niestety za krótki. Daiwa Ballistic X ma 68cm. Poza tym w Daiwie mocowanie kołowrotka jest mniej więcej w połowie długości, więc tego modelu nie przypasuje nawet gdyby był odpowiedniej długości. Poza tym... Aliexpres...??? Nieeee :(

Szukam raczej kogoś, kto zrobi taką sztywna tubę na zamówienie.