Astatik Opublikowano 31 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja Cześć, czy ktoś z Was wzmacniał dno pontonu? Kupiłem taką listwę: https://allegro.pl/oferta/listwa-ochronna-do-pontonu-100mm-30m-2x-klej-pu312-zestaw-akcesoriow-duzy-17195727189Zastanawiam się czy to naklejać czy odesłać bo ten pasek gumy jest dość cienki i miękki, całkiem inny w dotyku niż jest na kilu w moim mawericu. Robił ktoś taki zabieg? Ta guma stwardnieje po przyklejeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi81 Opublikowano 31 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja Miękki nie miękki ale daje dużooo. Parę lat temu obkleiłem całe dno swojej Gali i żadnych kamieni wiślanych czy łach się nie boję. Tylko ja robiłem szerszą listwą 150mm. A czy twardnieje, może minimalnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 9 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca Miękka, więc łatwiej będzie Ci okleić samodzielnie. Nie wiem przed czym chciałbyś chronić dno, żeby używać grubszej listwy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astatik Opublikowano 16 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca Ponton oklejony. Przed czym chciałem chronić dno ? Przed kamieniami Jest to mój drugi mniejszy ponton który biorę na zasiadki jak mam urlop i jadę na suma stacjonarnie. Przy wywózkach i podwiązywaniu zestawów często dobijam do gałęzi, drzew, kamieni, kilka razy dziennie wypływam i wracam na kamieniste główki. Teraz już nie będę musiał tak na wszystko uważać. Samo oklejanie jest czasochłonne ale jest dość łatwe. Najlepiej to robić jak jest ciepło, im cieplej tym lepiej, przy wilgotnym powietrzu klej po nałożeniu nie wysycha. Zamawiałem klej i przez pomyłkę zamiast rozlewanego Professionala dali mi jedną puszkę oryginalnie zapakowanego SAR 306 który jest połowę tańszy. Zadzwoniłem do nich i powiedzieli że to składnikowo ten sam klej więc od połowy kleiłem już za pół ceny. Oklejenie kolibri 330 wyszło około 1000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi