Zakerinio Opublikowano 3 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca Czesc, zamierzam kupic zestaw na szczupaka, sporadycznie sandacz. Głównie jeziora ponton od czasu do czasu brzeg. Raczej przynety przedział 10-15cm. Budżet 800złMyślałem nad kijem Favorite Totem TTM1-702MH / 2.13m / 12-36g / FastKołowrotek SHIMANO Sedona bądź SHIMANO Nasci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 3 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca Polecam kupić kołowrotek penn slammer 260, kij jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 3 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca Ja Slammera bym nie polecił, moim zdaniem kiepsko układa linkę. Jak chcesz tani i w miarę przyzwoity, to Lurekiller Saltist CW3000/4000 z alika, ale trzeba wyczekać promkę i wyrwać za 280 z zapasową szpulą. Mój 3000 właśnie padł, kupiony w 2019, łowiony w Wiśle, ale dało się zamówić części ($10) , więc go jeszcze trochę pomęczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 3 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca Kijek rzecz gustu. Z pontonu super. Z brzegu jeśli są jakiekolwiek krzaki to za krótki.Jeśli tylko z pomostu to spoko Wysłane z mojego CPH2609 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 3 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca Polecam kupić kołowrotek penn slammer 260, kij jest ok.A ja bym polecił Daiwe BG 3000. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 3 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca Sens ma każdy zestaw w miarę poprawnie dobrany pod kątem poławianych rybek i wody w jakich będą łowione. Jeszcze większy sens ma lektura forum bo kilka o ile nie kilkanaście podobnych wątków jest także jest o czym czytać i może wybrać coś ciekawszego czy też bardziej pasującego bazując na podstawie doświadczeń kolegów. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakerinio Opublikowano 3 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca Sens ma każdy zestaw w miarę poprawnie dobrany pod kątem poławianych rybek i wody w jakich będą łowione. Jeszcze większy sens ma lektura forum bo kilka o ile nie kilkanaście podobnych wątków jest także jest o czym czytać i może wybrać coś ciekawszego czy też bardziej pasującego bazując na podstawie doświadczeń kolegów. Jasne rozumiem, poszedłem na łatwiznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 3 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca (edytowane) Jasne rozumiem, poszedłem na łatwiznę Nie do końca, jeden zestaw wytypowałeś ale jak się sam z czasem przekonasz takie szybkie akcje spowodują las patyków za szafą, frustrację ze źle wydanych pieniędzy i w ekstremalnym przypadku zniechęcenie czego absolutnie Ci nie życzę bo wędkarstwo to świetne hobby. Oprócz poławiania rybek można sobie na przyrodę popatrzeć Edytowane 3 Czerwca przez S.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 3 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca Nie chcę Cię jakoś bardzo namawiać na wydanie dużej kasę ale.... klienci bardzo często mówią jedno - trzeba było się wykosztować a nie odkładać za szafę czy tracić na sprzedaży. Tylko komu zaufać w doborze żeby pasowało? Tu już gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 3 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca Wiesz, z drugiej strony jest trochę ofert drogich super wędek na forum - seryjnych i z pracowni, bo ktoś nie miał za bardzo pojęcie czego potrzebuje. A ci co się w końcu wykosztowali, to już jednak mieli jakieś swoje preferencje, które wyrobili na tańszym sprzęcie. Wysłane z mojego motorola edge 40 pro przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 4 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca Czesc, zamierzam kupic zestaw na szczupaka, sporadycznie sandacz. Głównie jeziora ponton od czasu do czasu brzeg. Raczej przynety przedział 10-15cm. Budżet 800złMyślałem nad kijem Favorite Totem TTM1-702MH / 2.13m / 12-36g / FastKołowrotek SHIMANO Sedona bądź SHIMANO NasciA tak na marginesie, " Tylko dance ma sens" i tyle w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 4 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca Weź sobie Kamisori Zander do 35g, czuły na alconitach za nie duże pieniądze i Polski a nie ukraiński + zamiast plastikowego Nasci którego prędzej niż później zajedziesz Daiwe BG 3000. Lekko ponad 800 powinieneś się zmieścić. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 4 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca Bierz Daiwę Fuego 4000, lżejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakerinio Opublikowano 5 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca Ten zander to nie bardziej na sandacze niz szczupaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 5 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca Weź sobie Kamisori Zander do 35g, czuły na alconitach za nie duże pieniądze i Polski a nie ukraiński + zamiast plastikowego Nasci którego prędzej niż później zajedziesz Daiwe BG 3000. Lekko ponad 800 powinieneś się zmieścić.W jakim.sensie, Mikado Kamisori Zander jest polski? Polskie maty węglowe , z polskiego węgla w Polsce rolowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 5 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca Ten zander to nie bardziej na sandacze niz szczupaka?Napis „zander” można zakleić np izolacją. W jakim.sensie, Mikado Kamisori Zander jest polski? Polskie maty węglowe , z polskiego węgla w Polsce rolowane?Polska marka i w 100% Polski kapitał. Czy ja gdzieś pisałem cokolwiek o produkcji? W Chinach klepane jak większość zapewne. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 5 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca Napis „zander” można zakleić np izolacją. Polska marka i w 100% Polski kapitał. Czy ja gdzieś pisałem cokolwiek o produkcji? W Chinach klepane jak większość zapewne.Firma założona w Polsce, kapitał nie wiem, ale wędka chińska. Jak zauważyłeś, jak większość sprzętu na polskim rynku, nie tylko wędkarskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 5 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca Tak a Caddy jest Polski nie niemiecki, Shimano to marka malezyjska, Daiwa wietnamska a Major Craft chiński. Jest coś takiego jak KRS i wystarczy wyszukać i sprawdzić gdzie siedziba, gdzie odprowadzane podatki, kto jest w zarządzie. Jak założę firmę w Polsce będę tu płacił podatki projektował czy zamawiał coś z innego kraju u podwykonawcy to nie jest to polska firma? Pewnie jeszcze podatku nie będę musiał płacić w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 5 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca Tak a Caddy jest Polski nie niemiecki, Shimano to marka malezyjska, Daiwa wietnamska a Major Craft chiński. Jest coś takiego jak KRS i wystarczy wyszukać i sprawdzić gdzie siedziba, gdzie odprowadzane podatki, kto jest w zarządzie. Jak założę firmę w Polsce będę tu płacił podatki projektował czy zamawiał coś z innego kraju u podwykonawcy to nie jest to polska firma? Pewnie jeszcze podatku nie będę musiał płacić w Polsce.Jeśli produkt zrobiony jest w Chinach,a przyklepana jedynie metka Mikado, to jest to nadal produkt chinski,a nie polski. W Mikado, tego typu kopii z Aliexpress, jest od groma. W moim odczuciu, nie jest to produkt polski. I tyle ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 5 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca W Twoim odczuciu może być nawet marsjańskie nic mi do tego ale fakty są inne. W Polsce założona firma z polskim kapitałem, który to kapitał w Polsce inwestowany i podatki zostają w Polsce. Te podatki z których utrzymywane jest nasze państwo i ja to szanuję. Najlepiej by było oczywiście gdyby była polska produkcja bo np miejsca pracy ale rynek jest jest jaki jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 5 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca Czesc, zamierzam kupic zestaw na szczupaka, sporadycznie sandacz. Głównie jeziora ponton od czasu do czasu brzeg. Raczej przynety przedział 10-15cm. Budżet 800złMyślałem nad kijem Favorite Totem TTM1-702MH / 2.13m / 12-36g / FastKołowrotek SHIMANO Sedona bądź SHIMANO Nasciwg mnie kij 2,40i Shimano do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 10 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca Bierz Daiwę Fuego 4000, lżejsza. a widziałes gdzies model 23 lub 25 tanio w wersji C a nie H lub XH ?tanio to mówie okolicach 3 na początku kwoty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakerinio Opublikowano 17 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca Udało mi sie dorwać shimano sedone 4;7:1 4000. Jaki kij do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 26 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca wg mnie kij 2,40i Shimano do tegoKiedyś łowiłem kijkami o długości, w jaką pierwotnie celował zainteresowany, czyli 2,1 m. Oczywiści z łódki. Nie wiem czy zauważyliście, ale ostatnimi czasy szczególnie wiosną i wczesnym latem, prawie ciagle wieją silne wiatry, które niemiłosiernie utrudniają łowienie. O ile te 2,1 kiedyś było idealne, bo lżejsze niż 2,4, to od kilka lat temu przestało zupełnie wystarczać. Coraz więcej brań pudłowałem, przez plecionkę układającą się w efektowny balon na wietrze. I to mimo główek o wadze najczęściej 20-35 g. Pomogło mocno wymienienie wędek na długość 2,4 m, niby tylko 30 cm a różnica jest. Lepsze pewnie byłoby 2,7m, ale to już ciężkie przy stawach eksploatowanych 5 dekadami łowienia. Jak powyżej, polecam długość 2,4m, a jeśli ma być okazjonalne łowienie z brzegu, to tym bardziej. Marka kwestia gustu. Kołowrotek także, najwyżej krócej wytrzyma i wcześniej trzeba bedzie wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetter Opublikowano 28 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca Zdecydowanie Nasci. Reszta to już kwestia gustu, ja bym postawił na polskiego producenta , np. DRAGON ProGUIDE X-series. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi