Skocz do zawartości

Mitchell Mag Pro Lite 1000

Kadet

Rekomendowane odpowiedzi

Za niewiele więcej można trafić Mag Pro Extreme. A te warte są swojej ceny. Tylko trzeba zwrócić uwagę na rozmiary. Bo na pewno ten 1000 to nie Shimano 1000.

Np Mag Pro Extreme 500 ma szpulę wielkości Shimano 2500. A waży 179gr.  Mięciutka praca, nawet pod obciążeniem, twardo zbijana kabłąk. Do okonia myślę, że w sam raz.

Piszę to z doświadczeń z Pflugerem Patriarchem 9530 (czyli Mag Pro Extreme 500). 

PS. sorry jeśli kogoś to nudzi bo to powtarzam. Pisałem o tym wcześniej ale widać, że nie każdy szuka info w archiwum to też kolejny raz o tym piszę ;)

Pozdrawiam

Edytowane przez Marcyś

PS. sorry jeśli kogoś to nudzi bo to powtarzam. Pisałem o tym wcześniej ale widać, że nie każdy szuka info w archiwum to też kolejny raz o tym piszę ;)

Pozdrawiam

OT.

Bo wyszukiwarka tak działa (tz nie dział i jeżeli chce się coś znaleźć to trzeba google i site:...)

Troche dziwne co piszesz z tymi szpulami ponieważ wg.opisu Mag Pro Extreme 1000 miesci 200m linki 0,20 natomiast mój shimano Technium 2500 nawija 0,20 - 0,24 a więc szpula mniej pojemna od shimano.Rozmiar 500 będzie miał oczywiście  jeszcze mniejszą szpulę.

Miałem kiedyś na kompie zdjęcie "przyklejonych" do siebie szpul od Patriarcha 9530 oraz Shimano 2500. Różnica średnicy była 1 max 2mm. Niestety nie mam już tej fotki.

To może prościej podać średnice zewnętrze rantów szpul ....w TwinPowerze 2500FA średnica rantu to 45mm.

Pozdr

A nie wiem czy nie 46,5mm tak jak w stelkach bo to chyba podobne wymiary szpul.W 1000 powinno być 40

Masz tu średnice w stelkach podobnie chyba będzie w rarenium

http://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/products_id/10379/cPath/22_81_83_1447/river-lake-fishing-freshwater/10-stella-2500.html

Edytowane przez Jozi

A nie wiem czy nie 46,5mm tak jak w stelkach bo to chyba podobne wymiary szpul.W 1000 powinno być 40

Masz tu średnice w stelkach podobnie chyba będzie w rarenium

http://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/products_id/10379/cPath/22_81_83_1447/river-lake-fishing-freshwater/10-stella-2500.html

Zmierzyłem jeszcze raz- niestety TwinPowerowi bliżej do Catany 2500FA :D  oba kręćki mają 45mm  :)

Edit, 

chyba, że moja suwmiarka szwankuje, czego wykluczyć nie mogę ;) 

Edytowane przez apioo

Już wszystko wiem.Model 500 - średnica 44mm.Model 1000 - średnica 48,5.\

Znalazłem jeszcze cos takiego  http://www.ebay.pl/itm/Shimano-11-BIOMASTER-C2000-S-Spinning-Reel-NEW-/280807019525?pt=AU_FishingReels&hash=item4161671405  :huh: tylko ta cena...

Edytowane przez Kadet

Witam Mag Pro posiadam ale wielkość 4000 ale faktycznie rozmiary tych młynków są zawyżone i nie oddają faktycznych gabarytów, jednakże młynek bardzo przyjemny maślana praca bez zbędnych luzów pod lekki spining jak najbardziej godny polecenia. Dla mnie największy minus to brak mozliwości dokupienia dodatkowych szpulek :/ próbowałem juz wszędzie, gdzie mi wpadło na myśl, a nie znam nikogo z dystrybutorów tej firmy.... Pozdrawiam

Wczoraj miałem okazję kręcić Pflueger'em Patriarch (bliźniacze modele) po 2 sezonach (około 30 razy na rybach) przy UL okoniówce i wg mnie nie warto, czuć już lekko przekładnię i pojawiły się luzy (nie jakieś ogromne, ale jak na takie delikatne użytkowanie - to za duże)