Kadet Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Witam.Proszę urzytkowników kreciołka jak w tytule o opinie, czy wart jest swojej ceny.Chciałbym go podpiąć do kija okoniowego 6,6".Główną jego zaletą jest waga - około 230gr. Można tu obejrzeć : http://www.fishclub.pl/mag-pro-lite-1000-kolowrotek-mitchell-p-81613.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Spóźniłeś się bo w ravenie była dobra promocja na shimano rarenium 2500.Kupiłem koledze za 580zł z przesyłką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 26 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Możesz cos wiecej o nim napisać.Jak się kręci bo oglądałem go w sklepie i jakos nie przypadła mi do gustu jego praca, troche zalatywał chińszczyzną.Czy miałbyś możliwość zmierzenia średnicy szpuli na rancie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 A Mitchell to nie chinszczyzna? Jak mialbym wybierac to w ciemno shimano... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 (edytowane) Za niewiele więcej można trafić Mag Pro Extreme. A te warte są swojej ceny. Tylko trzeba zwrócić uwagę na rozmiary. Bo na pewno ten 1000 to nie Shimano 1000. Np Mag Pro Extreme 500 ma szpulę wielkości Shimano 2500. A waży 179gr. Mięciutka praca, nawet pod obciążeniem, twardo zbijana kabłąk. Do okonia myślę, że w sam raz. Piszę to z doświadczeń z Pflugerem Patriarchem 9530 (czyli Mag Pro Extreme 500). PS. sorry jeśli kogoś to nudzi bo to powtarzam. Pisałem o tym wcześniej ale widać, że nie każdy szuka info w archiwum to też kolejny raz o tym piszę Pozdrawiam Edytowane 26 Grudnia 2012 przez Marcyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 26 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Troche dziwne co piszesz z tymi szpulami ponieważ wg.opisu Mag Pro Extreme 1000 miesci 200m linki 0,20 natomiast mój shimano Technium 2500 nawija 0,20 - 0,24 a więc szpula mniej pojemna od shimano.Rozmiar 500 będzie miał oczywiście jeszcze mniejszą szpulę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 To może prościej podać średnice zewnętrze rantów szpul ....w TwinPowerze 2500FA średnica rantu to 45mm. Pozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 PS. sorry jeśli kogoś to nudzi bo to powtarzam. Pisałem o tym wcześniej ale widać, że nie każdy szuka info w archiwum to też kolejny raz o tym piszę PozdrawiamOT.Bo wyszukiwarka tak działa (tz nie dział i jeżeli chce się coś znaleźć to trzeba google i site:...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Troche dziwne co piszesz z tymi szpulami ponieważ wg.opisu Mag Pro Extreme 1000 miesci 200m linki 0,20 natomiast mój shimano Technium 2500 nawija 0,20 - 0,24 a więc szpula mniej pojemna od shimano.Rozmiar 500 będzie miał oczywiście jeszcze mniejszą szpulę. Miałem kiedyś na kompie zdjęcie "przyklejonych" do siebie szpul od Patriarcha 9530 oraz Shimano 2500. Różnica średnicy była 1 max 2mm. Niestety nie mam już tej fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 (edytowane) To może prościej podać średnice zewnętrze rantów szpul ....w TwinPowerze 2500FA średnica rantu to 45mm. PozdrA nie wiem czy nie 46,5mm tak jak w stelkach bo to chyba podobne wymiary szpul.W 1000 powinno być 40Masz tu średnice w stelkach podobnie chyba będzie w rareniumhttp://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/products_id/10379/cPath/22_81_83_1447/river-lake-fishing-freshwater/10-stella-2500.html Edytowane 26 Grudnia 2012 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 (edytowane) A nie wiem czy nie 46,5mm tak jak w stelkach bo to chyba podobne wymiary szpul.W 1000 powinno być 40Masz tu średnice w stelkach podobnie chyba będzie w rareniumhttp://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/products_id/10379/cPath/22_81_83_1447/river-lake-fishing-freshwater/10-stella-2500.htmlZmierzyłem jeszcze raz- niestety TwinPowerowi bliżej do Catany 2500FA oba kręćki mają 45mm Edit, chyba, że moja suwmiarka szwankuje, czego wykluczyć nie mogę Edytowane 26 Grudnia 2012 przez apioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 26 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Dzięki.Jak średnica wyniesie 40mm to bedzie ok.Poprosze jeszcze w sklepie internetowym o zmierzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 1000-ka będzie miała 40mm jak nic.Mam stelkę 1000FE więc jest idealna do paproszków, z pheniksem ironem doskonały duet . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 (edytowane) A może takie coś:? http://tackletour.com/reviewticasb500.html Niecałe 200zł, 170gr. Nawet oporówkę ma i zapasową szpulę . Tyle tylko, że to przeznaczenie UL, jeśli miałoby być trochę mocniej. Edytowane 26 Grudnia 2012 przez Krzysiek_W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasku10 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 (edytowane) Mag-Pro Extreme 1000 ma średnice szpuli ok 48-50 mm, na pewno większy niz Shimanowskie 2500. a tu coś nt wielkości 500:http://www.daily-fishing.ru/snasti/reels/mitchell_mag-pro_extreme/ Edytowane 27 Grudnia 2012 przez jasku10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 (edytowane) Już wszystko wiem.Model 500 - średnica 44mm.Model 1000 - średnica 48,5.\Znalazłem jeszcze cos takiego http://www.ebay.pl/itm/Shimano-11-BIOMASTER-C2000-S-Spinning-Reel-NEW-/280807019525?pt=AU_FishingReels&hash=item4161671405 tylko ta cena... Edytowane 2 Stycznia 2013 przez Kadet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyczkasport1 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Witam Mag Pro posiadam ale wielkość 4000 ale faktycznie rozmiary tych młynków są zawyżone i nie oddają faktycznych gabarytów, jednakże młynek bardzo przyjemny maślana praca bez zbędnych luzów pod lekki spining jak najbardziej godny polecenia. Dla mnie największy minus to brak mozliwości dokupienia dodatkowych szpulek :/ próbowałem juz wszędzie, gdzie mi wpadło na myśl, a nie znam nikogo z dystrybutorów tej firmy.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elton Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zapytaj na Allegro użytkownika abella7. Mają układ z Pure Fishing i z tąd dostęp do dobrych cen i towarów m.in. Mitchell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyczkasport1 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Dzięki Elton zaraz spróbuje się skontaktować i napiszę później jaka była odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Wczoraj miałem okazję kręcić Pflueger'em Patriarch (bliźniacze modele) po 2 sezonach (około 30 razy na rybach) przy UL okoniówce i wg mnie nie warto, czuć już lekko przekładnię i pojawiły się luzy (nie jakieś ogromne, ale jak na takie delikatne użytkowanie - to za duże) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 To załamka, właśnie się nad tym sprzętem zastanawiałem, ale mnie zniechęciłeś. Zostanę jednak przy Rarenium Malaysia ;P, przynajmniej sprawdzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 szczerze mówiąc uważam, że to lepszy pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyczkasport1 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Co do zapasowych szpulek do mitchella nadal kaplica... nieosiągalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Rarenium masz z zapasową szpulką i to jest jego plus.Osobiście kupiłbym rarenium . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 4 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 No to mój faworyt jest zagrożony.Jeszcze mam nadzieje że nowe modele są solidniej wykonane.Również łyknąłbym Refeniuma 2500 ale obawiam się że średnica szpuli 46,5 będzie ciut za duża do przelotki wejściowej 20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi