Salmo_Salar Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Witam, Czy ktoś z Was stosował antyzaczep zrobiony z gumy i założony w taki sposób jak przedstawia rysunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizard Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Salmo ladny rysunek <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Tego typu antyzaczep sprawdza się jedynie przy lekkim uzbrojeniu. W cięższym można sobie darować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Probowalem, nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benito Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 Te z drutu też można sobie darować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 w sklepach są gotowe główki jigowe z antyzaczepem.. nie lepiej kupić gotowe i nie kombinować z gumkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 7 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 Wiem, że są ale tylko lekkie. Co do patentu to czy jakby był równie skuteczny to czy nie lepiej jest stosować tańszy sposób?? Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seeb Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 Kiedyś pojawiły się na rynku gotowe gumy z takim właśnie antyzaczepem i jakoś szybko z niego zniknęły.Powód mógł być tylko jeden-brak skuteczności Pozdr.Seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Jedynie w miarę skuteczny antyzaczep jaki używałem, to pęczek z grubej żyłki wtopionej w główkę. Dostałem kilka takich z zza oceanu, ale i te się w końcu urwały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Z antyzaczepem jest jeden problem, jeśli ryby biorą delikatnie, nie da się zaciąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Ja antyzaczepu uzywam do łowienia szczupaków w zielsku. Główki gamakatsu ok 5 gram z metalowa sprezynka jako antyzaczepem jako tako mi sie sprawdzily, tzn. gdzies co 2 przepuszczenie czepiam (w zaleznosci od tego jakie ziele itp) sprężynka się otwiera itp ale i tak jest lepiej niz w porownaniu ze zwykla glowka. Nie miałem problemów z zacinaniem, w zielsku szczupaki zazwyczaj brały mi agresywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klubklen Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Antyzatep to chyba warto tylko używać w typowym sandaczowym miejscu typu rzeczna burta poniewaz tylko tak mozna sprowadzic gume do dna miedzy np faszyne i odrazu jej niestracic, a przyokazji zlowic rybe... ja wole np niezaciac kilku ryb a zlowic te jedna niz wyrwac w godz pol pudelka gum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 10 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Panowie, Skomentujcie jeszcze te dwa antyzaczepowe patenty: Rys. 1 (antyzaczep II)To czerwone to sztywne nitki/stosiny ze sztucznego włokna takie jakie są używane do szczotek. Rys. 2 (antyzaczep III)Takie coś uzyskuje się przez rozgrzanie haka i przygięcie go w odpowiedni sposób. Obie metody znalazłem przypadkowo w jednej z książek z US. Zdecydowanie wolę sposób pierwszy, najbardziej do mnie przemawia. Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 moim zdaniem pierwszy będzie lepszy od drugiego juz kilka razy główki jigowe rozgrzewałem to końcowy efekt był taki ze w palcach moglem zgiąć a także złamać dany hak PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Drugi jest dobry, lecz na oryginalnie ukształtowanych hakach. Twistery czasami zbroję drugim sposobem na tradycyjnym haku i też działa. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Na szybko z komórki. Może nie wygląda atrakcyjnie, ale zerującym drapieżnikom to nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pike_ Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Ja czasem stosuję te z drutu. Sprawdzają się tam, gdzie są twarde zaczepy - ratuje się wiele przynęt, ale nie wszystkie, bo otwierają się przy puknięciach o kamienie czy inne konary. Nie ma sensu stosowanie ich w gąszczu miękkich roślin, bo przynęta oblepia się natychmiast, bardziej niż gdy jest sama guma z hakiem, a i tak tam nie traci się przynęt. Utrudniają zacięcie, ale parę tygodni temu w Wyszogrodzie miałem kilka brań szczupaczków - niewymiarowych - i zaciąłem oraz wyholowałem wszystkie. Utrudnia zacięcie, ale nie uniemożliwia. Na pewno gorzej byłoby z sandaczem - nie wiem, przypuszczam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Ja na twarde stosuję grubą żyłkę 0,8- 1 mm Wbijam w gumę przy główce i łuczkiem leci ponad hakiem, kończę wbijając za hakiem. nad hakiem powstaje łuczek z twardszej żyłki. Na twarde działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 16 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 @pafek, Taki patent też znalazłem tyle, że drugi koniec linki wbija się w miejscu gdzie hak wychodzi z gumy. Na jak twarde zaczepy to stosowałeś?? Jaka była skuteczność?? Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 @pafek, Taki patent też znalazłem tyle, że drugi koniec linki wbija się w miejscu gdzie hak wychodzi z gumy. Na jak twarde zaczepy to stosowałeś?? Jaka była skuteczność?? Pozdr. Salmo Skutkuje na patyki, gałązki, duże pnie. Czym cięższa główka tym grubsza/sztywniejsza żyłka na antyzaczep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar117 Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 WIDZIALEM LEPSZY ANTY ZACZEP BEZ GUMEK gruba nawet bardzo ZYLKA przykleiona na klei szybkoschnacy kropelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 kropelka przyklejona na klei? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar117 Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 czlowieku pomysl klej KROPELKA (cyjanopan )nie slyszales nigdy o takim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 no słyszałem ale nie o to chodzi napisałeś : gruba nawet bardzo przykleiona na klei szybkoschnacy kropelka bo chyba zjadłeś co jest przyklejone do tej kropelki... albo ja jakiś niekumaty jestem gruba nawet bardzo .. ale co? bo ja nie wiem o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar117 Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 gruba ZYLka ma byc nie dopisalem wczesniej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi