osiak Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Aktualnie jestem na etapie nadawania nowego życia wędce która bardzo lubiłem, powiem tylko tyle, jest z tym 3 razy wiecej roboty niż przy budowie kija z nowych komponentów. Mówię oczywiście o komleksowej reanimacji: zdjęcie rękojeści, przelotek, czyszczenie blanku, polerowanie, lakierowanie blanku, dopasowanie szczytówki itd... a gdzie montaż nowych komponentów Jednak dla kogoś kto ma czas i chęci, naprawdę warto bo nadawanie "nowego życia" zasłużonym w boju wędką, daje niezsamowitą satysfakcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Tez się pokusiłem o to żeby ożywić złamasa ta metodą i wyszedł piękny kijek o równomiernym ugięciu bez żadnego przesztywnienia , a żeby znaleźć miejsce wklejki to trzeba się naszukać. Rafał dzięki. foty z ugięciem mojej wklejki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Wobi chyba na 4-j przelotce jest wklejka, ale idealnie wpasowałeś wklejkę.Na drugiej fotce nie widać żadnego przesztywnienia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 tak,na czwartej(pomijając tip-top) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Całkiem fajnie wyszło.Warto było się pobawić co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 jasne że warto Nie sublimowałem w niej co prawda szczytu do jednego milimetra jak to jest w prawdziwych wklejkach ,bo ogólnie za nimi nie przepadam,mam jedna której używam sporadycznie raz na kilka lat. Chodziło mi raczej o zachowanie pstrągowej płynności ugięcia i się w miarę udało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 wlaśnie przed chwilą w trakcie testowania ugiecia talona itm, a w zasadzie jego górnego segmentu zrobiło się trach.... odpadło 20 cm szczytowki blank do 21 gram, blan z odzysku (dostałem w zamian górny skład od talona 100mf2), ubrany był w batsony hard, postanowiłem go odnowić i zamówilem sobie pac bay minimy, zdarłem przelotki, przeszlifowałem blank papierem 240-->600 wtarłem żywice i wszystko było super, do czasu testu ugiecia, za mocno popracowałem szczytówka i ta została mi kur...a w ręce... teraz mam dylemat, korek plus uchwyt już założony, troche kasy juz wepchnięte, pozostaje mi jedynie zrobić z tego wklejke, tylko czy warto?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapa10 Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Chyba to będzie jedyne wyjście,kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 (edytowane) tylko czy warto przelotki moge włozyć gdzieś indziej, już szlifuje wklejke, co ma być to będzie najwyżej będzie kiszka Edytowane 22 Marca 2013 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapa10 Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Nie spróbujesz nie zobaczysz a nóż widelec może będzie fajny kijek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 kurde a taka fajna byłą kosa na pstrągi z małej rzeki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Nie masz już wyjścia. Zamów sobie kilka szczytówek. Pełnych, pustych mało i mocniej zbieżnych, coś dopasujesz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 jakas mam , zobacze z nią jak będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Wklejka z talona cieżki temat będzie ,ma zajebiś...e grube ścianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 (edytowane) juz rozwiercona dziurka jest lekko, wklejka wchodzi, a wzasadzie weszla, wklejone już na próbe zobaczymy jutro jak będzie pracowalo Edytowane 22 Marca 2013 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 (edytowane) Nic nie rozwiercaj na razie. Najpierw zamów szczytówki, zobacz co przyjdzie i dopiero potem sobie ustalisz, w którym miejscu będziesz łączył. W FM są, albo dobrym stacjonarnym. http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/jaxon-szczytowki-do-wedzisk-z-wlokna-weglowego-g2-a67-p300-k1882.html Edytowane 22 Marca 2013 przez Krzysiek_W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Tomek trochę przegiąłeś z gradacją papieru 240 Hhmm.Tak od 600-800 to zaczynam i tylko wstępnie bardzo krótko,kończąc na 2000-2500.Chyba zbyt odchudziłeś ścianki .Mogło też dość do uszkodzenia w trakcie zdejmowania przelotek,chyba że jesteś na 100% pewien ,że nie.Na moje zbyt gruby papier i zbyt długa i agrasywna ingerencja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 wiesz 240 tylko do lakieru usunięcia było.... i 600 spolerowalem, można powiedzieć ze zmatowiłem tylko lakier, scianek nie naruszyłem, szczytówek u mnie we wsi to nie uświadczyśz pozostaje tylko zamówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Jedną ręką trzymałeś gdzieś poniżej, a drugą giąłeś, na "krótkim dyszlu"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Nie kij był w uchwycie a ja naginalem, myślę ze mógł być gdzieś uszkodzony.... w sumie dobrze ze teraz a nie nad woda.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Zima puści w lipcu to masz czas na mały remont kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 lipa wklejka nie daje kurde rady, ugięcie z du**y musze zamówić inne :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Tomek trochę przegiąłeś z gradacją papieru 240 Hhmm.Tak od 600-800 to zaczynam i tylko wstępnie bardzo krótko,kończąc na 2000-2500.Chyba zbyt odchudziłeś ścianki .Mogło też dość do uszkodzenia w trakcie zdejmowania przelotek,chyba że jesteś na 100% pewien ,że nie.Na moje zbyt gruby papier i zbyt długa i agrasywna ingerencja.Tu się zgadzam w pełni.A do zdarcia lakieru nie używa się papieru ściernego bo można sobie więcej szkód narobić niż pożytku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 nie zdzierałem lakieru , tylko go zmatowiłem ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 nie zdzierałem lakieru , tylko go zmatowiłem ;DZmatowiłeś na cacy .ITM to niebezpieczny blank do zabawy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi