Skocz do zawartości

Jak zrobić wklejkę ze złamanej wędki

Rekomendowane odpowiedzi

Gdzie znajdę szczytówki z pełnego, wysokomodułowego włókna węglowego o długości 65-70cm. muszę naprawić szczytówkę odległościówki i wykonać match'a do wypuszczanki? Gdzie tego szukać? Poszukuję dystrybutora , ewentualnie jakiejś hurtowni z której sprowadzę do sklepu w moim mieście.

pzdr 

• 2 miesiące temu...

Odgrzewając temat bo nie chcę otwierać nowego, proszę o radę.

Mam na stanie fajną starą wklejankę, Spinning jeszcze z lat 90 Byron Senso Spin z serii Equipe, kijek który darzę szczególnym sentymentem. Łowienie okoni na ten kijek to coś extra, nawet w weekend kilka wydłubałem.

Wymyśliłem sobie, co by dać jej nowe życie, rękojeści nie ruszam bo taki wiekowy korek bardzo mi się podoba, chcę wymienić przelotki i zastanawiam się nad zastosowaniem delikatniejszej wklejki.

I tu pytanie o przelotki, na szybko PBminima, tylko zastanawiam się jak uzbroić samą część wklejaną, jakieś propozycje?

Co do wymiany wklejki na delikatniejszą, to zastanawiąlem się również czy nie wystarczy doszlifowanie obecnej, bez bawienia się w wymianę?

Wszelkie propozycje mile widziane.

Edytowane przez Hubertus

co do zbrojenia w PB minima to będziesz miał problem z mocowaniem eLek do cieniutkiej wklejki bo mają mega szerokie stopki.

No tak nie do końca, są wersje z bardzo cienką stopką, bez literki W na końcu :) a jak sie ma już mega szerokie stopki to zawsze można je dopasować.

Edytowane przez robbox4

• 2 lata później...
  • 2 miesiące temu...

Broń Boże żaden cyjanoakryl.Koniecznie epoxyd dwuskładnikowy i to długo schnący. Ja używam epidian 5. Życzę powodzenia w działaniach. :)

A jaki klej będzie dobry jeśli będzie się chciało w przyszłości jeszcze raz wymienić tą wklejkę? Pytam, ponieważ wkleiłem próbną szczytówkę i połączyłem epoxydem firmy den braven, ale niestety nie mogę już rozłączyć szczytówki podgrzewając.

A jaki klej będzie dobry jeśli będzie się chciało w przyszłości jeszcze raz wymienić tą wklejkę? Pytam, ponieważ wkleiłem próbną szczytówkę i połączyłem epoxydem firmy den braven, ale niestety nie mogę już rozłączyć szczytówki podgrzewając.

Mozesz sprobowac takim

https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Klej-termiczny-do-przelotek-szczytowych/13

Eeee...bez jaj takim to nie da rady...chyba,że tylko na próbę.

Jeśli na próbę chcesz zrobić i zobaczyć co wyjdzie to tak,ale jak chcesz wkleić szczytówkę na stałe to tylko epoxy.Jeśli chcesz teraz rozłączyć wklejkę musisz mocniej podgrzać,tylko nie do tego stopnia,że żywica w blanku się ''zagotuje''.Rozłczyłem na gorąco kilkanaście szczytówek,spigotów i jakiś tam przedłużek blanku klejonych epoxy i dało radę,bez zniszczenia elementów.

• Like 1