trout master Opublikowano 28 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2024 Szczytówka a wklejka to dwie różne rzeczy. Szczytówki nie da się wklejać tak jak piszesz że to zrobiłeś. Wklejka to część szczytówki. Co wiec łamiesz regularnie i chcesz zmienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 28 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2024 Czego tam nie rozumiesz - do tej pory wklejał nowe wklejki po złamaniu, teraz chce mieć wymienne szczytówki zamiast wklejki.Nie wiem, czy tu się da coś doradzić - blank raczej rozwiercasz na równą średnicę, a szczytówki doszlifowujesz tak, żeby wchodziły na wcisk. Trudne i powolne pasowanie, żeby nie zebrać za dużo, bo będzie 'stukać'. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 29 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2024 blank raczej rozwiercasz na równą średnicę, a szczytówki doszlifowujesz tak, żeby wchodziły na wciskMekamil czy jest inna opcja niż rozwiercanie ? Ścianki w okoniówce i tak są cienkie . Myślałem o czymś takim . Mając otwór 2,5 mm wklejiłbym pręcik woskowy długości 4 cm i fi 2,5 . Po czym wyparzyłbym wosk i został by mi równy otwór na szczytówkę . Robiłeś coś takiego , może znasz inny materiał który się nie połączy z klejem i da się łatwo wyjąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markir Opublikowano 29 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2024 Trzymał bym się metody podanej przez Mekamila. Wklejka fi 2,5 mm to trochę za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 29 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2024 Wosk wydaje mi się średnio dobrym pomysłem. Lexus Sapphire wcale nie ma takich cienkich ścianek, to nie japończyk Poza tym z zewnątrz i tak to wzmocnisz omotką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 30 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2024 Nawet seryjne kije były tak robione.Mój millenium zender i jego kilka szczytówek Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 31 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2024 Było kilka takich seryjniaków, też serii Mystery i w Mikado. Najważniejsze, ze można było te wymienne szczytówki dokupować, bo bardzo szybko pękały Ale to akurat wina konstrukcji - bardzo mocny blank + delikatna wklejka, a nie samej idei wymiennych szczytówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 3 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia Czy może macie jakiś patent na ciaśniejsze spasowanie takiej wymiennej szczytówki ? Oprócz piłowania i szlifowania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 7 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca Jeżeli ktoś jest ciekaw jak wyszło to tu znajdzie efekt . https://jerkbait.pl/topic/73962-wędki-neor/?p=3268330 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi