skalek-77 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Hodzi o to ,że odmierzając gdzie utniemy należy zgóry przewidzieć jak długa będzie wklejana część i ile będzie na niej przelotek.np.wklejka 32cm-dwie przelotki +szczytowa a trzecia na łączeniu.Prościej tego wyjaśnić nie umiem.No chyba że to te święta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igdrasil Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Witaj Rafale Wreszcie się ujawniłeś Krzysiek_W przetestowany w 100% i nie tylko przez Rafała. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Cześć Rafał.Fajnie ze się tu znalazłes, doswiadczenie wiem że masz spore a użytkownicu chwalą Twoje kijki. Nie tylko te po naprawach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Święta plus % hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Święta święta i po świętach a % nie koniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drozdo Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 wszystkie tutoriale powinny wygladac jak ten. Dzieki za wyjasnienie tematu, nie pozostaje nic innego jak spróbowac tego patentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 (edytowane) Świetny opis , jak chyba każdy aktywny spiningista mam parę kijków po różnych kraszach jutro jadę kupić potrzebne materiały mam nadzieje ze dobrze wyjdzie .Mam pytanie jakiego kleju użyć cyjanoakrylowego czy żywicy dwuskładnikowej ? Edytowane 26 Grudnia 2012 przez wedkarzyk1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Mam pytanie jakiego kleju użyć cyjanoakrylowego czy żywicy dwuskładnikowej ?Broń Boże żaden cyjanoakryl.Koniecznie epoxyd dwuskładnikowy i to długo schnący. Ja używam epidian 5. Życzę powodzenia w działaniach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 nigdy tak nie robilem, zawsze wpuszczalem wklejke od drugiej strony... musze sprobowac kiedys tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Sprubój Tomek bo naprawde warto.Zobaczysz wtedy jaka jest różnica między " wpuszczaną z drugiej strony." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 podejrzewam ze zniknie problem miejscowego przesztywnienia, ja sobie z tym radzilem możliwie kroótkim elementem który pozostawał w wędce... ale na pewno to przetestuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacques Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Rafał, a robiłeś może takie wklejki w muchówkach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Na muchówkach jeszcze nie robiłem, ale na pewno da się.Pytanie po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Ahhh i Rafal zawitał Z mocnym uderzeniem na początek pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Ładne te wklejki.Dobrze wiedzieć,że taki zdolniacha w okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 dąbek jedną z nich chyba nawet miałeś w ręku jak się widzieliśmy Na prawdę to coś unikalnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Wyszło rewelacyjnie i dosłownie za jedną dziesiątą tego co za taką naprawę w pracowni .Węglowa szczytówka 8zł , przelotki przełożyłem , lakier miałem ProKote Medium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIKUL Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Step by step dziękuję:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Skalek 77-witaj na forum !Patent ten stosuję od dobrych kilkunastu lat i uważam,.że nie ma lepszego jesli chodzi o zrobienie wklejki. Od siebie dodam,że stożek w części pustej robię specjalnie do tego celu adoptowanymi,stożkowymi pilniczkami okrąglakami (iglakami). Dostępne były kiedyś na bazarach od przybyszy ze wschodu. Fakt,że trzeba było wybierać spośród krzywych lecz idealnie proste też się zdarzały. Przy dobrze wykonanej wklejce NIE MA ŻADNEGO przesztywnienia czy czegoś w tym rodzaju. Podejrzewam,że firmy prod. sprzęt wędkarski wiedzą,że patent jest wręcz idealny ale ze względu na pracochłonność prawie nie stosowany p.s. po takim zabiegu kije złamane dostają drugie,często lepsze życie Fajnie że już ktoś wcześniej tego próbował. A z tym, dlaczego firmy prod.sprzęt węd. nie robią tak wklejek to zgadzam się w 100%, biorąc pod uwagę pracochłonność ciekawe ile taka wklejka by musiała kosztować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipczento2002 Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Koledzy, możecie podrzucić jakieś źródło zaopatrzenia w takie szczytówki? pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 sklep wędkarski ?? u mnie we wsi są :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipczento2002 Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 U mnie trochę mniejsza wieś więc nie ma, ale gdybyś mógł Tomku podać nazwę i adres sklepu w Krośnie, to chętnie skorzystam. W internecie tego dużo, ale wolę pomacać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Tomek na Krakowskiej jest sklep wędkarski w domu prywatnym, istnieje jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Znacie kogoś z okolic Warszawy kto przerabia kijki na wklejki? Mam fajną wędkę skróconą o kilka cm ,której chętnie dałbym drugie życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Autor wątku robi piękne i sprawdzone,a podróż badyla tylko 12ziko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi