Roseth Opublikowano 10 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca Pewnie niektórzy z Was mają już nowe legitymacje, u mnie temat dopiero rusza. Pytanie: teraz numer legitymacji jest tożsamy z numerem "blachy". Nowe legitymacje mają inne numery(?), więc trzeba wymienić też odzaki? U mnie starostwo wyda tylko legitymacje. Jak to u Was w wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 17 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca Numer "blachy" nie ma nic wspólnego z numerem legitymacji. Blacha nie jest elementem obowiązkowym umundurowania strażnika SSR, po zmianie rozporządzenia w 2024. Nowy wzór legitymacji obowiązuje od 1 sierpnia, wówczas stary wzór traci ważność. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 17 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca U mnie w SSR blachy nie mają numerów i nikt z PSR nie zwracam mi na to uwagi... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markir Opublikowano 17 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca Numer jednostkowy legitymacji SSR składa się z siedmiu cyfr - 00/00/000 (nr województwa / nr powiatu / nr indywidualny strażnika). Można zachować dotychczasowe numery indywidualne strażników. Nowe rozporządzenie ( https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/zmiana-rozporzadzenia-w-sprawie-praw-i-obowiazkow-pracowniczych-zasad-21968864 ) nic nie mówi o oznakach ("blachach") i umundurowaniu strażników SSR, więc jak była mowa wyżej nie są obowiązkowe. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi